Ria de Arousa: de flora en fauna van Galicië

Wijn en musea in Cambados en mooie stranden in de Rias Bajas van Galicië

Ria de Arousa is het grootste estuarium van Galicië en maakt deel uit van het gebied Rias Bajas. Deze streek staat bekend om zijn mosselbanken, wijngaarden met de lekkerste witte wijn van Spanje, unieke uitzichtpunten en mooie stranden. De nadruk ligt dus op genieten. Vergeet niet om de specialiteiten van de Rias Bajas te proeven: zeevruchten en witte wijn. Lees meer

Geniet van het prachtige landschap, de natuur en mooie uitzichten. 
  • Breng een bezoekje aan de mosselbanken 
  • Geniet van de lekkerste witte wijn 
  • Leer meer over wijn in het "Museo das Rutas do Vino"
  • Ontdek de fauna en flora van de Ria de Arousa 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

O Grove: tussen zee en land

O Grove was ooit een eiland, maar de mens heeft het verbonden met het vasteland van Galicië. Getijden doen hier hun werk en zorgen twee keer4 per dag voor een totaal ander uitzicht. Kleine eilandjes sieren de zee rondom deze bijzondere bezienswaardigheid, zoals Illa de Arousa, de trekpleister voor watervogels.

Op O Grove is een aquarium en een informatiecentrum over de fauna en flora van de streek. Ook hier zijn er mosselbanken te zien. Soms bieden vissers de gelegenheid om deze een bezoekje te brengen met hun boot. Het eilandje Toxa is te bereiken met een brug. 

Cambados (wijn- en museumstad)

Liefhebbers van wijn moeten zeker het plaatsje Cambados bezoeken tijdens hun vakantie Rias de Arousa. De befaamde en vrij recente witte wijn "Albarino" zou hier zijn oorsprong kennen. Meer info over die wijn en zijn reputatie lees je op het einde van dit dossier. In Cambados zijn er bovendien niet minder dan vijf musea. Het huis van de visser (Casa do Pescador) vertelt je alles over de vissers uit de regio. In het "Museo das Rutas do Vino" gaat het vooral over de wijnen. In het "Museo Etnografico e do Vino" maak je kennis met de wijnen en de productie ervan. Verder is er nog een museum over de lokale dichter Ramon Cabanillas en een molen die als museum is ingericht (Museo Muino de Mareas “A Seca”).

Alle info op de website van de stad: www.cambados.es.

Bij het verlaten van Cambados kun je kiezen om via Vilanova te reizen ofwel de snellere weg te nemen naar Caldas en Catoira. Via die weg kom je langs wegwijzers die je naar de "Mirador de Lobeira" brengen, ook een uitzichtspunt over de Ria de Arousa.

Padron

Padron is een bijzonder stadje, want hier zou ooit de boot aangespoeld zijn met het lichaam van de Heilige Jacobus, dat later in Santiago de Compostela terecht kwam. In de "Iglesia de Santiago" zou de steen liggen waarop de boot was aangemeerd (hij was toch aangespoeld?). Geloof ervan wat je wilt, maar als toerist op vakantie in Galicië krijg je soms een beetje het gevoel dat elk dorp wel een graantje wil meepikken van die Santiago (Jacobus).

Reviews en beoordelingen Ria de Arousa

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ria de Arousa: de flora en fauna van Galicië? Plaats je beoordeling

Vermeulen Didier12 juni 2016

heel behulpzaam!

Staf van Doninck 22 april 2016

Geachte. Top. Heeft mij Super geholpen bij mijn reis door de Rias. Bedankt Staf

Dendooven Daniel1 oktober 2015

Beste, Zeer nuttige reisinfo We zullen het volgende week gebruiken op onze rondrit .

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info