Lugo: bezienswaardigheden van klassieke vestingstad

Over Catedral de Santa Maria, vestingmuur en Pazo Episcopal

Lugo is een van de belangrijkste steden in het mystieke binnenland van Galicië. Ten tijde van de Romeinen was het zelfs de hoofdstad van de regio. De 2 km lange stadsmuur is vandaag de dag nog volledig intact en biedt een interessante mogelijkheid om rond Lugo te wandelen. Lees meer

Wandel over de vestingmuur en geniet van prachtige uitzichten over Lugo.
  • Wandel over de authentieke vestingmuur 
  • Ontdek de schatkamer van "Catedral de Santa María"
  • Bezoek het bisschoppelijk paleis
  • Geniet van terrasjes op Praza Maior
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Op een hoogte van meer dan 10 meter wandel je over de 10 stadspoorten en krijg je een mooi zicht op de kathedraal en de oude stadskern van Lugo. De vestingmuur is toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Zij kunnen omhoog via een rolstoel helling bij de toegangspoort die het dichtst bij de kathedraal ligt.

Klassieke bezienswaardigheid: Catedral de Santa María

De kathedraal van Lugo (Catedral de Santa María) dateert uit de 12e eeuw en werd in de loop der eeuwen uitgebreid en verbouwd. Als gevolg hiervan beschikt de kathedraal over een unieke combinatie van klassieke stijlen. Daarnaast telt ze ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals het grote retabel (1531), een Christusbeeld, een voorstelling van het Laatste Avondmaal en het kloosterhof dat toegankelijk is vanuit de kathedraal. En wat dacht je van de schatkamer?

Een wandeling door Lugo

Alle andere bezienswaardigheden van Lugo liggen eveneens binnen de stadsmuren. Aan het plein naast de kathedraal (Praza de Santa Maria) ligt de "Pazo Episcopal", het bisschoppelijk paleis. Daarachter, op een ander knus pleintje, (Praza do Campo) zie je een fontein. Zowel het "Pazo Episcopal" als de fontein dateren uit de 18e eeuw en zijn zeker een bezoekje waard. 

Wil je nog een museum meepikken tijdens je vakantie in Galicië? Wandel dan wat verder door tot aan het "Museo Provincial". Het is ondergebracht in een voormalig klooster en toont je de geschiedenis van de stad. Voor een fijne afsluiter wandel je vervolgens terug naar de kathedraal en ga je naar het plein voor het stadhuis (Praza Maior). Daar kan je genieten van een heleboel terrasjes en is er 's avonds soms animatie.

Reviews en beoordelingen Lugo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lugo? Plaats je beoordeling

Vega5 januari 2017

Absolute must als je van het culinaire en gezellig uit tapas houdt. E para comer Lugo is van oudsher en doey de stad alle eer aan (om te eten moet je in Lugo zijn)

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info