Koblenz: prachtige historische kerken

Van de Liebenfrauenkirche tot de Florinskirche en St. Kastor

Koblenz is rijk aan prachtige kerkgebouwen, zoals het Jesuitenkirche. Deze maakte deel uit van een kloostercomplex van de Jezuïetenorde, maar op het einde van de 19e eeuw werd ze omgebouwd tot het stadhuis van Koblenz. Deze historische bezienswaardigheid staat er nog steeds. Lees meer

Tegenover een schitterende fontein vind je het historische stadhuis van Koblenz.
 • Alle promoties Rijn 3 en 4 dagen

  Alle promoties Rijn 3 tot 5 dagen

  Meer dan 10 promoties, van een weekendje weg inclusief ontbijtbuffet tot een 5-daags arrangement in vol pension en veel extra's. Een ruime keuze aan hotels tussen Köln en Rüdesheim.
  va. € 149 - Boek nu
 • Een kloosterkerk werd het stadhuis 
 • Liebenfrauenkirche: veel stijlen bijeen
 • Basilika St. Kastor: romaanse kerk 
 • Loop door de Florinskirche naar het oudste huis van Koblenz 
Gratis reisgids downloaden

Fontein

Op de binnenplaats van het stadhuis in Koblenz staat een fontein, de 'Schängelbrunnen'. Recht tegenover die fontein is de toegang tot de prachtige binnenplaats van het stadhuis.

Liebfrauenkirche

Deze kerk is de op één na belangrijkste kerk van Koblenz. Ze werd gebouwd in de 12e eeuw. Dit godshuis werd verschillende malen verbouwd en uitgebreid. Zo krijg je nu een kerk te zien die van Romaanse origine is met een gotisch koor en barokke torens. De kerk werd grotendeels verwoest maar heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Daardoor zijn er prachtige nieuwe glasramen te zien in het koor. 

Florinskirche

Ook deze kerk werd in de 12e eeuw gebouwd en heeft een gotisch koor. Meestal is ze geopend en brengt ze je naar een binnenplaats. Daar staat het voormalig kapittelgebouw, dat het oudste huis van Koblenz zou zijn. Het stamt waarschijnlijk uit de 13e eeuw.

Basilika St.Kastor

De St.-Kastorkerk stamt grotendeels uit 1200. Het is dus opnieuw een Romaanse kerk, die ook in de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest en vanaf de grond opnieuw moest worden heropgebouwd.

Rijke historie

De St. Kastorkerk is ook bijzonder door zijn geschiedenis. Nog voor dit bouwwerk er stond was er namelijk al een kerkelijk gebouw. Daarin werd de verdeling van het Frankische Rijk in het Verdrag van Verdun bezegeld.

Reviews en beoordelingen Kerken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerken? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info