Andere bezienswaardigheden Koblenz

Van de Kurfürstliches Schloss tot Weindorf en de Josef Görresplatz

Iets zuidelijker langs de Rijn dan Keulen wacht Koblenz. Deze Duitse stad heeft veel indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de Kurfürstliches Schloss, Weindorf en de Josef Görresplatz. Lees meer.

Geniet in Weindorf van de Duitse keuken en een lekker streekwijntje.
 • Alle promoties Rijn 3 en 4 dagen

  Alle promoties Rijn 3 tot 5 dagen

  Meer dan 10 promoties, van een weekendje weg inclusief ontbijtbuffet tot een 5-daags arrangement in vol pension en veel extra's. Een ruime keuze aan hotels tussen Köln en Rüdesheim.
  va. € 149 - Boek nu
 • Vanaf de Deutsches Eck krijg je mooi uitzicht over de stad
 • Gelukkig werd het Kurfürstliches Schloss heropgebouwd
 • Geniet van een streekwijntje in Weindorf
 • Doe een terrasje op de Josef Görresplatz
Gratis reisgids downloaden

Deutsches Eck

Wanneer je langs de Moezel en Rijn wandelt, kom je ongetwijfeld een standbeeld tegen van keizer Wilhelm I. Het origineel werd gebouwd in de periode 1893-1897. In maart 1945 vloog de 14 meter hoge keizer van zijn sokkel door een Amerikaanse granaat. Sinds 1993 is het beeld opnieuw in al zijn eer hersteld. Als je de meer dan 100 treden bestijgt heb je een prachtig zicht over de stad.

Kurfürstliches Schloss

Dit paleis werd gebouwd door de keurvorst Clemens Wenzeslaus aan het einde van de 19e eeuw. Keizer Wilhelm I renoveerde het paleis halverwege de 19e eeuw en gebruikte het als kantoor. Een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte het paleis echter met de grond gelijk. Het werd heropgebouwd en is nu een administratief centrum van de regionale overheid.

Weindorf

Weindorf werd gebouwd als tentoonstellingsruimte in 1925, maar staat nu bekend als wijndorp. Na de totale vernieuwing in 1951 is het nu de "Drosselgasse" van Koblenz. Van juni tot september kan je hier terecht om te genieten van een lekkere Duitse maaltijd met een streekwijntje.

Josef Görresplatz

Josef Görres was een van de belangrijkste inwoners van Koblenz. Hij leefde van 1776 tot 1848 en was hoogleraar, maar toch vooral een invloedrijk politiek schrijver. Al in de Romeinse tijd fungeerde dit plein in Koblenz als ontmoetingsplek. De bewogen geschiedenis van de Romeinse aanwezigheid is op een zuil in het centrum afgebeeld in 10 taferelen.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Koblenz? Plaats je beoordeling

Philippe8 augustus 2019

Hebben uit gids de stadswandeling Koblenz afgelopen. Mooi beschreven en goed uit te voeren stadswandeling met goede toelichting.

Birgit1 mei 2019

Hele leuke stadswandeling in Koblenz. Was duidelijk omschreven en goed te volgen. Plaatsen gezien waar we anders niet zouden komen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info