Verken Barcelona met een plejade van bekende bezienswaardigheden

Laat je verrassen door deze wandelroute in hartje Barcelona

Met deze stadswandeling Barcelona verkennen we het altijd levendige centrum van deze prachtige stad. We stappen langs vele hoogtepunten van de goedgevulde mand aan bezienswaardigheden die Barcelona rijk is. Je komt dus sowieso bij het museum Picasso, de kathedraal Santa Eulalia, op de Plaça Catalunya, voorbij de mooiste historische gevels, ...Tussendoor leer je wat over de boeiende geschiedenis van de Catalaanse stad. Lees meer

  • Wandelroute met alle hoogtepunten centrum Barcelona 
  • Bezoek de kathedraal, museum Picasso, basiliek Santa Maria del Mar ...
  • Flaneren op de boulevard Rambla
  • Ga op verkenning in de Joodse wijk
  • Shoppen in modern winkelcomplex aan de haven
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Wandelroute Barcelona op de kaart

De wandelroute Centrum brengt je in hartje Barcelona, het oude centrum met de gotische wijk, de smalle steegjes, de fraaie huizen. We passeren langs de indrukwekkende kathedraal en gaan er uitzoeken waarom die gewijd is aan Eulalia. We bezoeken het museum van Picasso. We komen aan de haven waar behalve een mooi panorama tal van leuke winkels te vinden zijn. Uiteraard doen we de Rambla aan. De vele straatartiesten en bloemenstalletjes maken dat er altijd wat te beleven is in deze 'drukste wandelstraat' van Barcelona. En vergeet ook de overdekte markt la Boqueria niet eens binnen te stappen.

In de wirwar van straatjes en steegjes, die we op deze wandelroute Barcelona zeker tegenkomen, vind je tal van gezellige bars, o zo leuke tapastentjes, unieke winkeltjes, enz.

Nog veel meer bezienswaardigheden

Zin in nog meer kerkgebouwen? Dan stillen we je honger met het aanbod aan basilieken. Die van Santa Maria del Pi mag je eigenlijk niet links laten liggen. Maar dan zou het zonde zijn om de Santa Maria del Mar over te slaan. Ook in Barcelona ligt een Joodse wijk. Die gaan we bezoeken. We gaan nog véél verder in de geschiedenis terug en zoeken wat er overgebleven is van romeinse herinneringen. Méér dan dat je op het eerste zicht zou denken: Tempel Augustus, de ondergrondse stad, het MUHBA museum.

Het stadsdeel Montjuïc is niet in deze stadswandeling opgenomen, daarvoor verwijzen we naar de wandeling die we daar uittekenden. 

Eveneens maakten we een boeiende en leerzame wandeling met als centraal thema 'Catalaans modernisme'. Een unieke heerlijke brok kunst en geschiedenis in een wandeling gegoten. Hier leer je dus Gaudi, Domènech i Montaner en Puig i Cadafalch beter kennen en krijg je een uitgeschreven blik op hun fantastische creaties.

Reviews en beoordelingen Barcelona centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Barcelona? Plaats je beoordeling

Marc7 november 2022

Zeer volledig en handig, nuttige tips. aanrader

Cornet Marc19 september 2022

Aan de hand van de reisgids onze dagindeling gepland

Sietje22 januari 2020

Interessante gids die ook buiten de begane paden gaat. Top!

nicole7 november 2019

héél nuttige reisinformatie, waarvoor beste dank. Héél veel gezien en genoten van deze bijzondere stad. Dankuwel

Luc Daeleman5 augustus 2019

Heel goed, dank u

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info