Barcelona: lekker eten, tapas tussendoor

Restaurants en eetgelegenheden voor ieders smaak

Ook de Catalanen houden van lekker eten. Het ontbijt is nogal beperkt, maar dit is eigen aan de Zuiderse landen. Het middagmaal kan je ook pas nemen vanaf 14 uur en 's avonds gaat er geen enkel restaurant open voor 20 uur. Hebben de Catalanen honger tussen de twee maaltijden dan stappen ze een bar binnen waar ze Tapas eten.   Lees meer

Tapas zijn allemaal kleine hapjes, die je aan de bar kunt opeten. Maar om zich aan te passen aan de vele toeristen bestaan er hiervan vele variaties. Origineel staan de hapjes op de bar, je eet wat je wilt en a.h.v. het aantal prikkers op je bord betaal je de rekening. Op sommige plaatsen kan je nu ook Tapas eten als een volledige maaltijd, dan kies je de soorten op de menukaart. Voor de Spanjaarden is Tapas bedoeld als een tussendoortje of een aperitiefhapje. Daardoor kan je na 20 uur veelal geen Tapas meer bekomen.

Barcelona ligt aan de zee, aan vis op de menukaart ontbreekt het dus zeker niet. De liefhebbers van calamar of inktvis zullen hier zeker aan hun trekken komen. Ook de klassieke paëlla en al zijn variaties ontbreekt niet op de kaart. De visgerechten zijn zeker niet goedkoop, maar je vindt er wel exclusieve bereidingen en vissoorten. Alle gespecialiseerde visrestaurants bevinden zich in de Passeig Joan de Borbo aan de jachthaven Port Vell.

Een zeer grote drukte heert er 's avonds in de Port Olympic. Daar bevinden er zich een 50-tal restaurants waaronder heel wat goede visrestaurants. Wie wil kan daar 's avonds of 's nachts blijven 'hangen', de Casino en kleinere disco's hebben daar ook hun stek. Sommige van die restaurants zijn echte eetfabrieken, maar er zijn ook gezellige eettentjes. Loop eerst even de twee kaaien af vooraleer te beslissen en laat je vooral niet beïnvloeden door de opdringerige 'klantenlokkers'.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Gastronomie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Barcelona: lekker eten, tapas tussendoor? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info