Sagrada Familia bezoeken: tips en tickets

Hoe ga je de Sagrada Familia bezoeken?

Barcelona staat bekend om La Sagrada Familia. Dit werk van Gaudi is dan ook verreweg de drukste bezienswaardigheid van de Catalaanse stad .

Het kunstwerk van de beroemde meester isnog steeds niet af. Sterker nog, er wordt al meer dan een eeuw aan gewerkt. Er is nog geen dag voorbij gegaan waarop de Sagrada Familia niet in de bouwsteigers heeft gestaan. Toch heeft UNESCO besloten om het meesterwerk van Gaudi op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

Hier vind je een aantal tips en handige informatie voor het bezoeken van de Sagrada Familia in Barcelona. Skip-the-line toegangskaarten reserveer je tevens hier . Zo hoef je geen rekening te houden met lange wachttijden.

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Tip : Tours en toegangskaarten voor La Sagrada Familia reserveren via internet

Het is verstandig om vooraf toegangskaarten met voorrang te reserveren. Je kunt ze online boeken v.a. € 17.00 . Lang wachten in de ellenlange rijen is dan niet meer nodig. Een wachttijd van 3 uur is namelijk geen uitzondering.

Als je ook de torenpartij wilt bezoeken, dan kun je een combinatie toegangskaart bestellen. Dat doe je vanaf € 32.00 . Je kunt daarmee de lange rij mensen overslaan en kunt tevens tot een dag van tevoren annuleren.

Citypass Barcelona

Een Citypass voor Barcelona is een aanrader als je meer dan één bezienswaardigheid wilt bezoeken. Met de pas, die je online aanschaft v.a. € 76.00 , krijg je een reductie van 20% als je musea wilt bezoeken, kun je reizen met de citybus én reis je kosteloos van én naar het vliegveld . Met de Citypass hoef je tevens niet in de wachtrij te staan maar krijg je direct toegang.

Klokkentorens van de Sagrada Familia

1. Sagrada Familia - de historie

Josep Maria Bocabella richtte in 1866 een vereniging op om tegendruk te geven aan de secularisatie in Barcelona. De vereniging kreeg de naam ‘Asociación Espiritual de Dévots de San José. 8 jaar daarna in 1874 wilde de vereniging een tempel oprichten om de heilige familie te kunnen eren. Daarvoor waren donaties nodig. Toen er na 7 jaar voldoende financiële middelen beschikbaar waren, werd het geld geïnvesteerd in 12.800 m2 bouwgrond waarop de basiliek geplaatst zou moeten worden .

Francisco de Paula del Villar ontwierp een neogotiek meesterwerk. In 1882 ging de bouw van start met het leggen van de eerste steen . Nu vormt dit de crypte van de Sagrada Familia.

1.1. De aanstelling van Antoni Gaudi

Nog geen 12 maanden nadat de bouw van de basiliek van start was gegaan, kreeg de architect onenigheid met de vereniging die opdracht had gegeven voor de bouw van de Sagrada Familia.

Del Villar ruimde het veld waarna Gaudi de werkzaamheden overnam. De Spaanse architect hanteerde daarbij het ontwerp zoals del Villar dat ooit had gemaakt . Een flinke financiële injectie van een anonieme donateur heeft Gaudi doen besluiten om een nieuw ontwerp te bedenken.

1.2. Vernieuwd ontwerp

De Geboortefaçade is het bouwwerk waar Gaudi mee van start is gegaan. In het jaar 1909 volgde ook een school die bestemd was voor het kroost van de werklui. Dit schoolgebouw werd aan de bestaande basiliek gebouwd. In 1914 vestigde Gaudi zijn aandacht vooral op de basiliek. De architect nam geen andere klussen meer aan.

In 1923 waren alle bouwtekeningen voor de Sagrada Familia klaar waarna Gaudi zijn woning in Park Guell verruilde voor een huis dichtbij de basiliek . De klokkentoren die als eerste klaar geraakte was de toren die gebouwd werd ter ere van Sint Barnabas. Dit gebeurde in 1925. Nog geen 6 maanden later raakt Antoni Gaudi betrokken bij een ongeluk met een tram. Gaudi sterft in het jaar 1926 en wordt ter aarde gesteld in de crypte van de La Sagrada Familia.

Tip : wees zeker van toegangskaarten: reserveer deze vooraf via internet . De Sagrada Familia is zo druk bezocht dat je zelfs aan de kassa soms geen entreekaarten meer kunt aanschaffen.

1.3. De bouw gaat door na de dood van Antoni Gaudi

De ontwerpen die Gaudi als erfenis achterliet waren zeer gedetailleerd. Tot en met het jaar ‘38 was het Domènec Sugranyes die aan de Sagrada Familia werkte. Hij heeft er onder andere voor gezorgd dat de overige 3 klokkentorens afkwamen, maar heeft tevens de laatste hand gelegd aan de Geboortefaçade . In 1936 breekt in Spanje de burgeroorlog uit. Rebellen staken de basiliek in brand waardoor het schoolgebouw, de werkplaats én de bouwtekeningen ernstig beschadigd raakte. Toch kon er verder worden gewerkt aan de hand van Gaudi’s ontwerpen. Dat leidde ertoe dat de crypte in ‘39 en ‘40 in volle glorie werd hersteld door Vidal . De architect hield daarbij zoveel mogelijk rekening met de plannen van meester Gaudi.

1.4. De 5 opvolgers van Antoni Gaudi

5 architecten hebben gebouwd aan de basiliek na het jaar 1940 . Tot aan ‘83 waren het Isidre Puig-Boada en Lluis Bonet i Garí die samen aan het meesterwerk bouwde. Ze maakten de met 4 torenspitsen uitgeruste Passiefacade voor het overgrote deel af. Ook werkten ze aan het museum dat zich in de crypte van de basiliek bevond. Na 1983 werden de werkzaamheden aan de Sagrada Familia in Barcelona overgenomen door de architecten Francesc de Paula Cardoner i Blanch en Jordi Bonet i Armengol . UNESCO plaatst de indrukwekkende basiliek in 2005 op de Werelderfgoedlijst. 5 jaar later, in 2010, werd de Sagrada Familia door Paus Benedictus XVI officieel gezegend en als basiliek gewijd .

1.5. De werkzaamheden duren voort

Jordi Fauli i Oller werkt vanaf 2012 aan La Sagrada Familia . Nog steeds zijn de werkzaamheden niet klaar. Er staat zelfs nog een façade op de planning die de naam Glorie gaat dragen. Ook moeten er nog enkele torens worden gebouwd.

1.6. Gereed na een bouw van 144 jaar

Er is geen project ter wereld dat zo omvangrijk is als dat van La Sagrada Familia. Toch lijkt er een einde aan de bouwwerken te komen want er wordt verwacht dat de bouw na 144 jaar kan worden afgerond in 2026 . Niet eerder en niet later. Mede omdat het in dit jaar precies een eeuw geleden is dat Antoni Gaudi overleed .

Sagrada Familia

2. Het museum en de kerk

De kerk is gebouwd op basis van tradities die horen bij Byzantijnse en Gotische kerken. De architectuur die daarbij hoort vertelt een Christelijk verhaal. In zijn totaliteit wordt de Sagrada Familia voorzien van 18 spitsen. Deze symboliseren Maria, Jezus, 4 Gospels en 12 apostelen . De toren die symbool moet komen te staan voor Jezus Christus wordt het grootst in omvang. Met een afmeting van ruim 172 meter mag het zich scharen in het rijtje van grootste kerkelijke bouwwerken wereldwijd .

Tip : Geen toegangskaarten meer verkrijgbaar? Reserveer dan een rondleiding met gids . Je betaalt dan een fractie meer maar met deze tickets krijg je wél toegang zonder dat je te maken krijgt met lange wachtrijen.

2.1. La Sagrada Familia en haar architectuur

De vorm van de kerk laat zich het beste omschrijven als kruisvormig . De lessen van Jezus worden gerepresenteerd door de drie facades. Het verhaal over de geboorte van Jezus is te zien op de Geboortefaçade . Het Catalaans modernisme van meester Gaudi is hier goed zichtbaar. Ook zie je verschillende scènes uit de natuur die horen bij het kerstverhaal. Het lijdensverhaal van Christus zie je op de Passiefacade. De vormgeving is meer strak en hoekig omdat deze ruim 50 jaar later is gebouwd.

2.2. In de Sagrada Familia

Gaudi’s werk was kleurrijk en kenmerkte zich daarnaast ook door het gebruik van licht. Deze twee dingen vallen je als eerste op zodra je de basiliek binnenkomt. Je ziet er twee enorme wanden waarvan de vensters zijn ingezet met glas-in-lood in de kleuren rood, groen, blauw én geel. De kleurschakeringen worden veroorzaakt door de lichtinval, waar heel goed over nagedacht is. Bij zonsopkomst vestigt het licht zich vooral op het Geboorteverhaal. Als de zon ondergaat wordt het Passieverhaal in het juiste licht gezet . Naast glas-in-lood zijn er zowel aan de binnen- als buitenkant veelvuldig kleurrijk keramiek, Venetiaans glas en andere stenen in diverse kleuren gebruikt.

2.3. Sagrada Familia museum

Het museum vind je in de crypte die onder de kerk is gevestigd . In het museum kun je de bouwtekeningen van La Sagrada Familia bewonderen, maar ook de maquette van het project en een presentatie over meester architect Gaudi. Er wordt een video getoond die zowel Engelstalig als Spaanstalig te volgen is. In het museum kun je aan de hand van een stappenplan ook zien hoe dit enorme project zijn weg naar de oplevering zal vinden.

Basiliek Sagrada Familia

3. Openingstijden van de basiliek

De basiliek is 7 dagen per week geopend, het hele jaar rond . Wel kent elke periode zijn eigen openingstijden.

 • november - januari 09.00 t/m 18.00
 • april - september 09.00 t/m 20.00
 • maart - oktober 09.00 t/m 19.00
 • 25 + 26 december 09.00 t/m 14.00
 • nieuwjaarsdag 09.00 t/m 14.00
 • 6 januari 09.00 tot en met 14.00

3.1. Relevante informatie

 • toegangskaarten voor de basiliek kun je tot 30 minuten voor sluiting kopen
 • als er events of speciale gelegenheden plaatsvinden in de kerk, dan kunnen de openingsuren afwijken en worden veranderd.
 • als de weersomstandigheden slecht zijn, dan kunnen de torens van de Sagrada Familia niet worden bezocht . Het aankoopbedrag wordt niet geretourneerd. Tip: raadpleeg de weersvoorspellingen voordat je toegangskaarten aanschaft of reserveert.

3.2. Gunstige tijden voor het bezoeken van de basiliek

Het kan behoorlijk druk zijn bij La Sagrada Familia. Bezoek de kerk daarom later op de dag of tegen de tijd dat de zon ondergaa t. Binnen wordt je dan getrakteerd op een spectaculaire lichtinval.

3.3. Aanwezig zijn bij een eremis in de kathedraal

Wil je echt iets bijzonders meemaken? Op zondagen om 09.00 uur ben je welkom voor een zogenaamde eredienst. Je hoeft niet te betalen voor de toegang . De dienst wordt in maar liefst 4 talen gesproken waaronder Italiaans, Spaans, Engels en Frans. Meld je ruim een half uur voor aanvang bij de Geboortefaçade van de Sagrada Familia . Hier kun je de kalender raadplegen. Binnenin de basiliek zijn er circa 2.000 staanplaatsen en 700 zitplaatsen . Op tijd aanwezig zijn bij de ingang is dus een aanrader.

De mis neemt 1,5 uur in beslag en is niet afgestemd op toerisme . Dat betekent dat je jouw kleding moet aanpassen, alsook je gedrag.

Gekleurde glas-in-lood ramen

4. Welke toegangskaarten kopen en waar kun je dat het beste doen?

Je kunt ervoor kiezen om je toegangskaarten bij de Sagrada Familia aan te schaffen, maar online boeken is verstandiger . Je ontvangt de tickets dan in je mailbox waarna je deze kunt printen en meenemen. Er bestaan diverse soorten toegangskaarten voor de beschikbare compartimenten.

Tip : Boek je kaarten vooraf online . Dat is goedkoper dan dat je deze bij de basiliek moet kopen. Ook voorkom je hiermee tijdsverlies.

Als je online reserveert, dan geeft jouw kaartje recht op toegang tot de basiliek. Daarnaast kun je tevens een gewenste tijd aangeven .

Studeer je nog of ben je niet ouder dan 30? Dan ontvang je een aantrekkelijke reductie op je toegangskaartje. Invalide mensen en kinderen tot en met 11 jaar mogen zonder te betalen naar binnen maar je hebt hiervoor wél een gratis toegangskaart nodig . Via Ticketbar kun je zogenaamde fast-track toegangskaarten reserveren . Je hoeft dan geen urenlang in de wachtrij te staan.

Als je een kaartje reserveert voor de basiliek, dan moet je de gewenste dag én tijdstip van je bezoek aangeven . Dit kan om de 15 minuten. Zorg ervoor dat je vroegtijdig aanwezig bent bij de ingang van de basiliek. Zo voorkom je dat je entreeticket vervalt en heb je tijd genoeg voor de controles aangaande de beveiliging.

4.1. Entreekaart Basis

Met een basis toegangskaart kun je de basiliek bezoeken. Je kunt tevens een auditieve gids reserveren. Deze audiotour vertelt je alles wat je moet weten over de Sagrada Familia voor slechts een paar euro meer.

4.2. Entreekaart Work & Life Gaudi

Als je kiest voor deze toegangskaart dan kun je niet alleen debasiliek bewonderen aan de hand van eenaudiogids, maar je mag ook nog eens naar binnen bij het museum Gaudi House.

4.3. Entreekaart Top Views

Als je kiest voor deze entreekaart kun je niet alleen debasiliek bekijken met audiogids, maar kun je mogelijks ook de torens van de Sagrada Familia in. Houd er rekening mee dat de torens niet toegankelijk zijn voor minder validen én kinderen beneden de 6 jaar. Hier kun je toegangskaarten inclusief een toegang tot de torens reserveren.

Geef bij het reserveren van de toegangskaart aan tot welke torenspits je graag toegang zou willen krijgen .

 • De spits die zich boven de Geboortefaçade bevindt, geeft je een mooi zicht op het centrum van Barcelona.
 • De toren van de Passiefaçade trakteert je dan weer op een uitzicht op zee.

4.4. Entreekaart Guided Experience

Als je graag een tour door de Sagrada Familia wilt maken met gids, dan is deze toegangskaart de beste keuz e. Gesproken talen zijn Italiaans, Catalaans, Engels, Spaans en Duits. Tijdens deze rondleiding leer je de geheimen van de basiliek kennen.

Tip : als je zeker wilt zijn van toegang, dan kun je de toegangskaarten het beste vooraf online reserveren . Door de drukte kan het voorkomen dat de entreekaarten bij de Sagrada Familia zelf zijn uitverkocht.

Sagrada Familia - Tickets kopen momenteel niet mogelijk

5. Zo voorkom je wachten in gigantisch lange rijen

De wachttijden voor de basiliek zijn enorm. De basiliek staat dan ook in de top 5 lijst van drukke bezienswaardigheden binnen de EU . We voorzien je graag van wat praktische adviezen waardoor je geen onnodige tijd hoeft te verliezen.

5.1. Online reserveringen hebben een andere wachtrij

De toegangskaart die je wilt moet je zo vroeg mogelijk online reserveren . Je kunt dan plaatsnemen in een wachtrij die hoort bij het tijdstip waarvoor je jouw ticket hebt gereserveerd . Deze ingang vind je bij de Nativity facade.

5.2. Wachtrijen voor entreekaarten met gids

Als je hebt gekozen voor een toegangskaart die recht geeft op een gegidste rondleiding, dan kun je ook plaatsnemen in een andere wachtrij . Samen met de mensen waarmee je de tour loopt. Een privé tour behoort ook tot de mogelijkheden.

5.3. Plan je bezoek aan La Sagrada Familia zorgvuldig

Op zaterdag en zondag, tijdens vakanties en op speciale dagen is het nog drukker bij de basiliek . Kies ervoor om pas tegen later op de dag een bezoek te brengen aan deze bezienswaardigheid.

Door je entreekaart van te voren én online te reserveren, houd je tijd over voor andere leuke activiteiten in en rondom Barcelona.

Touristen rond Sagrada Familia

6. De route naar de basiliek in Barcelona

6.1. Te voet

Al wandelend loop je uit de meeste centrumstraten binnen 30 minuten naar de entree van de basiliek. Je loopt dan vanuit het Gotische kwartier richting Carrer de Sardenya.

6.2 Met de metro en de bus

Je kunt de L5 metro (blauw) of de L2 metro (paars) nemen naar de basiliek. De halte ligt tegenover de basiliek. Hier stoppen ook diverse bussen.

6.3 Eigen vervoer

Met eigen vervoer naar de basiliek gaan is geen aanbeveling . Je kunt je voertuig beter achterlaten in een parkeergarage in het centrum waarna je verder reist met de bus of de metro.

6.4. Sagrada Familia adres

Je vindt de basiliek aan de Carrer de Mallorca 401, 08013 in Barcelona Spanje. (bekijk hieronder de exacte locatie via Google Maps).

7. Een bezoek brengen aan de crypte. Hoe?

In de kelder van de basiliek vind je de crypte. Een plek die niet bekend is bij een grote groep mensen. Hier vind je tevens het graf van Gaudi. Je kunt deze plaats alleen bekijken als er een ceremonie wordt georganiseerd . Josep Llimona heeft het altaar gemaakt dat je in de crypte kunt bewonderen.

Bezoektijden van de crypte

 • van maandag tot het met zaterdag om 09.00 uur en 20.15 uur. Houd er rekening mee dat de ceremonie Spaanstalig is.
 • Spaanse feestelijke dag om 19.30
 • zondag en feestdagen (Spaans gesproken) om 09.00 - 11.45 - 13.00 - 18.30 en - 20.15 uur.

Tombe van Antoni Gaudi

8. Handige informatie als je de Sagrada Familia wilt bezoeken

 • het bekijken van de torens neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Om de basiliek goed in je op te kunnen nemen is het goed om uit te gaan van ongeveer 90 minuten .
 • er wordt een tassencontrole uitgevoerd zodra je de basiliek binnenkomt.
 • correcte kleding en bedekte bovenbenen en schouders zijn een aanbeveling. Het dragen van een hoed of pet is verboden met uitzondering van medische of religieuze redenen.
 • zet je flitser uit en gebruik geen statief als je foto’s wilt maken in de basiliek.
 • een absolute aanrader is het online boeken van entreekaarten . Je komt op deze manier niet voor teleurstellingen te staan als je door de drukte geen ticket meer kunt bemachtigen waardoor je niet meer naar binnen kunt.
 • Een CityPass is een prima optie als je meer bijzondere plaatsen en gebouwen wilt bezoeken in deze Catalaanse stad. Je ontvangt een korting van 20% op de beste museums, je reist gratis met de bus en wordt kosteloos van en naar het vliegveld gebracht. Wachten in de rij is met een skip-the-line toegangskaart niet meer nodig. Hier lees je meer informatie .

9. Interessante wetenswaardigheden aangaande de basiliek in Barcelona

 • de bouw van de basiliek heeft al meer dan 100 jaar in beslag genomen . Er is in 1882 begonnen en men verwacht in 2026 eindelijk klaar te zullen zijn.
 • in de beginjaren van de basiliek liet Gaudi een schooltje bouwen . Deze was bedoeld voor het kroost van de werknemers. De school bestaat nog steeds maar biedt nu plaats aan een tentoonstelling.
 • als er geen digitale hulpmiddelen voorhanden zouden zijn geweest, zou de bouw van de basiliek nog meer tijd in beslag hebben genomen. Nu worden schetsen met behulp van computers gemaakt. Vroeger gebeurde dit met potlood en papier .
 • de Sagrada Familia mag zich sinds 2010 een basiliek noemen in plaats van een kathedraal. Dat komt door de inwijding van Paus Benedictus XVI.
 • Gaudi heeft maar liefst 7 bouwwerken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan . De Sagrada Familia is er daar één van.
 • zodra de bouw van de basiliek is voltooid, telt deze 18 torens. 4 torens staan symbool voor de evangelisten. 1 voor Maria en 12 voor de apostelen. De hoogste van de torens representeert Jezus Christus.
 • de bouw van de basiliek is mogelijk gemaakt door middel van donaties. Zo is Gaudi ook ooit van start gegaan. De basiliek is dus in feite een boetekerk. Nu er inkomsten worden gegenereerd met entreekaarten, verloopt de bouw een stuk vlotter.
 • het bouwontwerp van Gaudi raakte grotendeels verwoest door een brandstichting tijdens de Burgeroorlogen in Spanje. Ook de basiliek raakte deels beschadigd.
 • Gaudi heeft zijn laatste rustplaats binnen de basiliek. Zijn graf kun je bezoeken in de crypte welke zich in de kelder van de kerk bevindt.
 • de crypte vatte vlam toen een groep opstandelingen de kerk in 1936 binnendrong. De anarchisten zette de crypten tijdens de Burgeroorlog in vuur en vlam .
 • de basiliek heeft pas sinds kort een officiële bouwvergunning. Deze werd in 2019 afgegeven nadat er een regularisatie met Barcelona overeen was gekomen voor 4,5 miljoen euro.
 • de toren die Jezus Christus symboliseert, is met 170 meter precies 100 centimeter lager dan het hoogste punt in Barcelona . Deze is weggelegd voor de berg Montjuic. Dit heeft Gaudi met opzet gedaan omdat hij God niet wilde beledigen.
 • ook blinden kunnen gebruik maken van een gegidste tour in de Sagrada Familia. De kleurschakeringen binnen de basiliek worden in detail weergegeven. De gidsen spreken Catalaans, Engels en Duits. Ook doven kunnen gebruik maken van een gids die rondleidingen geeft in gebarentaal.
 • de entreedeur van de basiliek is van brons. Hierop staan de spreuken “Geef ons heden ons Dagelijks Brood” en “Onze Vader 50-talig afgebeeld.
 • tijdens Pasen is de Passiefacade voorzien van zeer bijzondere verlichting .
 • de Sagrada Familia staat bol van de symboliek. De zuilen aan de binnenzijde zijn weergegeven in de vorm van bomen die telkens weer van vorm lijken te veranderen. Een blik omhoog werpen is dus zeer zeker de moeite waard. Deze symbolica ontdek je het beste als je een rondleiding boekt met een gids. Tickets voor tours met een gids reserveer je hier.
 • de basiliek trekt op jaarbasis 3.000.000 mensen. Dat moet ook wel als je je bedenkt dat de jaarlijkse kosten uitkomen op ruim 25.000.000. Door je toegangskaarten online te boeken, draag je dus zelf je steentje bij aan dit prachtige bouwwerk.

10. Vanaf welke locatie kun je de basiliek het mooist op de foto zetten?

In en rondom Gaudi’s basiliek vind je heel veel mooie plekjes die zich bij uitstek lenen voor een mooi plaatje. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

 • het dakterras Alaire van het Condes de Barcelona hotel
 • vanaf het Ayre Rosellon hotel terras
 • vanaf het Omm hotel terras
 • vanuit het park tegenover de basiliek aan de Carrer de Lepant 278

Ayre Hotel Rosellón

11. Kun je ook met korting een hotelovernachting boeken in Barcelona?

Ja dat kan zeker. Bekijk hier het aanbod van mooie overnachtingsmogelijkheden mét aantrekkelijke kortingen.

Reserveer hier je hotel in Barcelona.

12. Barcelona kent nog meer hoogstandjes van Gaudi

De Catalaanse stad Barcelona herbergt nog meer gebouwen van Gaudi’s hand. Klik op de beschrijving om meer te weten te komen over deze bijzondere architectonische hoogstandjes:

 • Casa Batllo : ook wel Gaudi’s Museo Modernista genoemd
 • Casa Vicens : Gaudi’s eerste meesterwerk in opdracht van Manel Vicens
 • Casa Mila: ook wel La Pedrera genoemd. Een huis vol surrealisme
 • Park Guell : Barcelona’s meest bekende park

13. Video: ontdek de prachtige sfeer van de basiliek

Bekijk de video om een alvast een impressie te krijgen van wat de Sagrada Familia allemaal voor je in petto heeft.

14. De basiliek bezoeken én een gratis wandeling door de stad Barcelona

Download hier de wandelroute die je door deze prachtige Catalaanse stad voert. De route is gratis en helemaal op jouw eigen wandeltempo te belopen. Wil je alles te weten komen over deze adembenemende stad? Bestel dan de complete Barcelona reisgids en mis geen moment.

Reviews en beoordelingen Sagrada Familia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sagrada Familia? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info