Lees mijn ervaringen met vooraf gekochte tickets Barcelona

Geen wachtrijen, zekerheid dat je binnen mag, geen stress, enorm veel zien op korte tijd

Het zal je maar overkomen dat je een museum wil bezoeken en er een wachtrij staat van 2 à 3 uur. Of dat je pas na 4 uur terug mag aanschuiven. Zelfs buiten het toeristisch seizoen. Bovendien zie je toch heel wat mensen niet aanschuiven en voor je neus binnen gaan. Om gek te worden! De oplossing is al je tickets op voorhand aankopen.

Bij mijn laatste bezoek en controle van de drie wandelroutes wou ik zoveel mogelijk musea en bezienswaardigheden bezoeken in een kort tijdsbestek (3 dagen). Dan is het echt noodzakelijk om alles goed vooraf te organiseren en je tickets op voorhand te kopen. Ik heb alle tickets hieronder beschreven zelf gebruikt en uitgetest. Het verliep allemaal vlekkeloos zonder ook maar een enkele wachtrij.

NIEUW: GAUDI BUNDEL

Heel veel bezoekers van Barcelona willen de Sagrada Familia en het romantische Park Güell niet missen. Twee plaatsen waar je zonder vooraf gekochte tickets bijna niet binnen kan. Deze twee bezoeken zijn nu gebundeld te koop in één pakket. In de Gaudi Bundle zit het volgende:
x Skip the line tickets voor de Sagrada Familia + Audioguide in 8 talen
x Skip the line tickets voor Park Güell + Audioguide in 8 talen
Meer info en kopen van de Gaudi bundel.

TRANSFERBUS

Ticket voor de bus van luchthaven naar centrum en omgekeerd. Koop Transfer Bus hier.
In de luchthaven volg je de pijlen 'Bus' en je ziet bij de uitgangdeur een bordje 'Aerobus'. In het overdekte deel, recht voor je staat de bus. Heel eenvoudig te vinden. Je vooraf gekochte voucher geef je af aan de chauffeur. Je mag dus de rij kiezen van voorafgekochte tickets. Geen wachttijden en hoge frequenties. Stopt onderweg 4x met eindpunt Plaça Catalunya.

METRO – BUS: HOLA CARD

Ticket om ongelimiteerd te reizen met metro en bus in het centrum van Barcelona. Koop Hola Card hier.
In de luchthaven ga je naar de toegang van de metro. Net ervoor zie je grote automaten staan. Daar kan je je voucher inruilen voor een ticket door het ingeven van het vouchernummer. Die kaart kan je dan gebruiken voor bus en metro, ook van en naar de luchthaven. De kaart is 48, 72, 96 of 120 uur geldig en begint te lopen van zodra je het de eerste keer gebruikt.

HOP ON HOP OFF

Met een audiogids in het Nederlands, maar niet vanaf de luchthaven, wel vanaf de meeste bezienswaardigheden. Let wel op: de bus komt niet tot aan het Parc Güell, je moet nog een flink eind klimmen. Maar aan alle andere bezienswaardigheden van Barcelona zijn er heel kortbij haltes voorzien.
Koop Hop On Hop Off hier
Als je de wandelingen doet en een metrokaart hebt dan is dit overbodig en toch vrij duur. Als je in één glimp een beeld wil krijgen van Barcelona dan is de hop on hop off wel een aanrader. Er zijn drie trajecten in de zomer, twee trajecten in de winter.

ARticket BCN: indien interesse in Miro én Picasso

Er zijn twee mooie musea: Miro (op de Montjuïc) en Picasso (in de oude stad). Indien je de kaartjes op voorhand koopt win je bij Miro hooguit een kwartiertje maar bij Picasso kom je er niet in zonder op voorhand gekochte kaartjes, tenzij je 2 à 3 uur staat aan te schuiven. Wil je Miro én Picasso bezoeken dan koop je best het museumpas voor 6 musea: ARticket BCN. Dat kost 30 euro (2017) en is eigenlijk de enige manier om in  het Picassomuseum binnen te geraken zonder gids. 
Koop ARticket hier.

Bij Miro moet je niet aanschuiven aan de kassa. Met je ticket kan je onmiddellijk naar de toegang bij de zaalwachter.
Bij Picasso moet je de voucher omzetten in de poort waar er geen volk staat, dus niet aan de kassa’s met lange rijen.

De voucher voor dit museumpas zet je om in een soort 'paspoort' bij de toeristische dienst op de luchthaven. Heel eenvoudig en snel. Voordeel is dat je hiermee ook het Nationaal Museum, zeg maar het kasteel op de Montjuic, kunt bezoeken. Inbegrepen in de prijs. Het is een prachtig gebouw en heeft een uitgebreide collectie. Verder is er nog het kleiner museum 'Tapies', ligt heel dichtbij Casa Battlo. Een leuk ding om te bezoeken. De andere twee musea die je gratis binnen kan vielen wat tegen tenzij je voor heel moderne kunst bent. Let op, indien een museum gesloten is wegens wisseling tentoonstelling of om een andere reden is er geen terugbetaling (geheel of gedeeltelijk) van het ARticket BCN.

SAGRADA FAMILIA

Als je geen ticket op voorhand aankoopt dan is de kans groot dat je er gewoon niet in kan, of dat je een ganse dag bezig bent om er binnen te geraken. Heb je een ticket op voorhand aangekocht dan is de ingang aan de 'oude gevel'. Je kan binnen vanaf 15 minuten voor de start van je tijdslot. Tussen 9 en 10 uur is het vrij druk van de bussen, die hebben wel een andere ingang.
Koop je ticket Sagrada Familia vooraf.

Wil je een uitgebreide rondleiding met gids en bezoek aan de torens, koop het hier nu.
Waarom ik niet voor een audiogids ben? Je moet daarvoor een tweede keer aanschuiven. Bij mijn bezoek was het daar dat je veel tijd verliest. 

MEER GEBOUWEN VAN GAUDI

Er zijn er nog twee die kunnen bezocht worden (gedeeltelijk) met vooraf aangekochte tickets, het meest spectaculair is Casa Mila maar ik vind het Casa Batllo mooier en gezelliger. Bij beide moet je zeker tickets op voorhand kopen. Via de snelle toegang heb je geen wachttijd. 
Casa Battlo met videoguide, koop het hier.
Casa Mila met audioguide, koop het hier.

PARC GÜELL

Het park, gebouwd door Gaudi, met zijn woonhuis (apart ticket, geen wachtrijen), dat het meest voorkomt op foto’s. Maar het park is nooit voltooid. De ingang is niet goed aangegeven. Bij de vroegere hoofdingang met een zicht op de mooie trap moet je naar rechts. Op het einde van de straat, voor die een bocht maakt, is de ingang. Zeker goed op tijd zijn want ze zijn zeer streng. Je hebt maar 15 minuten tijd om binnen te gaan. Zonder vooraf gekocht ticket moet je uren wachten. Koop het hier vooraf.

Vergeet ook niet in het niet-betalende deel te wandelen, in de omgeving van Gaudi zijn woonhuis, het loont ook de moeite. Om eerlijk te zijn, na ons bezoek aan Casa Battlo en Casa Mila (La Pedrera), hebben we Parc Güell bezocht. De bekende trap zie je volledig vanaf de straat. Dan is de enige toegevoegde waarde van een betalend bezoek het terras. Het gratis gedeelte van Parc Güell is ook heel prachtig met de bouwsels van Gaudi. De toegang tot zijn woonhuis is zeer laag in kostprijs, wachtrijen zijn er niet, maar een echte meerwaarde na Battlo en La Pedrera was het niet.

ANDERE DAN GAUDI

Naast de bouwwerken van Gaudi zijn er nog andere belangrijke architecten die ook wel mooiere pareltjes neergezet hebben. Twee gebouwen zijn daarbij heel belangrijk: Palau de la Musica (alleen met rondleiding - écht de moeite waard - steeds op voorhand ticket kopen) en het vrij recent geopende en nog steeds in restauratie zijnde hospitaal: Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (ligt tussen Sagrada Familia en Parc Güell, wachtrijen zijn er niet).

Palau de la Musica, mis dit niet en koop je ticket op voorhand
Hospital Sant Pau, een onbekend pareltje, ticket en info hier.

BARCELONA CITY PASS

Met dit pas koop je voordelig een combinatie van verschillende tickets. Aan jou om te vergelijken en of je de inbegrepen entrees en vervoer nodig hebt. Inbegrepen in de Barcelona City Pass
- Sagrada Familia
- Park Guëll
- Transfer luchthaven Barcelona - centrum h/t
- Hop on hop off bus (24u. of 48u. volgens je keuze)
- 20% korting op alle andere tickets die je op voorhand koopt (uitsluitend na bevestiging City Pass en via een speciale link).
Meer info en aankopen via deze link.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Lees mijn ervaringen!

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lees mijn ervaringen met vooraf gekochte tickets? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info