Casa Batllo bezoeken? Tips en hoe voordelig je tickets boeken

Onze tips om voordelig je tickets te boeken + hoe de wachtrijen overslaan?

Casa Batlló is een van de vele bezienswaardigheden in Barcelona van de hand van Gaudí. Het huis staat ook wel bekend als het Museo Modernista de Antoni Gaudí. Casa Batlló is één van de meest bezochte bezienswaardigheden, samen met de Sagrada Familia, Casa Mila of Casa Vicens.

Een bezoek aan Casa Batlló is bijzonder in elk opzicht. Al op de gevel van Casa Batlló kun je opmerkelijke details en patronen ontdekken. Dat terwijl de rondleiding dan feitelijk nog moet beginnen. In dit artikel kom je alvast te weten wat je te wachten staat. Boek je ticket alvast online

 • Bezoek een van de topbezienswaardigheden van Gaudí
 • Een staaltje van unieke architectuur
 • Aanrader: een rondleiding met Augmented Reality
 • Noches Magicas met live muziek in de zomer
 • Voorkom wachtrijen: boek je tickets online
Boek je ticket online
 

1. Casa Batlló: bijzondere architectuur op hoog niveau

De architectuur die Gaudí heeft toegepast bij het bouwen van Casa Batlló, bevat nauwelijks rechte lijnen. Dat geldt zowel voor de binnen- als buitenzijde van het huis. De architectuur past dan ook binnen de Art Nouveau, maar vertoont ook karaktertrekken van het Modernisme. De thema’s die Gaudí heeft gebruikt binnen deze architectuur zijn vooral gebaseerd op de natuur. Vooral zeeën, oceanen en andere maritieme onderwerpen worden veel gezien. Ook vormen die geïnspireerd lijken op het menselijk skelet sieren de architectuur.

De architectuur van Casa Batlló is ook opvallend door de vele verschillende kleurnuances en het gebruik van Trencadis. Dit is een stijl binnen mozaïek die vooral voor Catalonië typerend is.

Casa Batllo Gaudi

1.2 De indrukwekkende geschiedenis van Casa Batlló

Casa Batlló kent een prachtige geschiedenis die ons mee terugneemt naar het jaar 1860. In dit jaar begon de Catalaanse hoofdstad met het bouwen aan een plan met de naam Cerdà. Een overweldigend stadsplan dat Barcelona met het district Vila de Gràcia zou moeten verbinden door middel van de straat Passeig de Gràcia.

Al snel veranderde de verbindingsweg in een heuse promenade. Dit kwam omdat rijke Catalaanse families juist hier nieuwe luxe woningen begonnen te bouwen. 17 jaar later bouwde ook Emilio Sala Cortés hier een indrukwekkend gebouw. Dat deed de architect op het grondgebied ter hoogte van Passeig de Gràcia nummer 43.

Casa Batllo Gaudi

2. Van Emilio Sala Cortés naar Josep Batlló i Casanovas

Josep Batlló i Casanovas was een vermogend man die zijn geld verdiende in de textielhandel. Toen Batlló het huis in 1903 kocht, bezat hij diverse textielfabrieken in en rondom Barcelona. Batlló was eerst niet onder de indruk van het huis aan de Passeig de Gràcia nummer 43. Dit terwijl hij wel een gebouw zocht waarmee hij indruk kon maken op alles en iedereen. Een sloop van het pand om plaats te kunnen maken voor nieuwbouw was dan ook een serieuze optie voor Josep Batlló.

Batlló dacht ineens aan de architectuur van Park Gϋell. Toen hij dit gebouw enige tijd geleden bezocht, was hij zo onder de indruk van de architectuur dat hij in 1904 besloot de opdracht voor nieuwbouw uit handen te geven aan deze architect. De architect van Park Gϋell was Antoni Gaudí, de leerling van Emilio Sala Cortés. Batlló liet zich overtuigen door de visie van de jonge architect en liet het gebouw herbouwen in plaats van deze met de grond gelijk te maken.

Gaudí kreeg de expressieve vrijheid die hij nodig had en Casa Batlló werd volledig gerenoveerd. Ook de woonruimtes werden voorzien van een nieuwe indeling. Samen met vakmannen Domènech Sugrañes i Gras, Josep Canaleta en Joan Rubió, kostte het Gaudí slechts 2 jaar om het 4 verdiepingen tellende Casa Batlló van 8 woonhuizen én een modernistische architectuur te kunnen voorzien. De restauratie werd afgerond in 1906.

Casa Battlo Gaudi

2.1 Illa de la Discòrdia en de prijs voor Modernisme

Casa Batlló was een onderdeel van één van de 4 woningen binnen het woningblok dat zich vooraan de straat Passeig de Gràcia bevond. De panden werden gerestaureerd door vooraanstaande architecten met Modernisme als specialisme. Ze deden mee aan de restauratie omdat de bestuurders van de stad Barcelona een belangrijke prijs beschikbaar zouden stellen.

Terwijl Gaudí bezig was met het herstellen van Casa Batlló, brak er een figuurlijke strijd los tussen de modernistische architecten. Deze tijd staat ook wel bekend als Illa de la Discòrdia. Dat is een verwijzing naar de Grieks-Trojaanse oorlog.

2.2 Bekende architecten uit het Modernisme voorgesteld

Het woningblok telt 5 panden. Het huis aan het rechteruiteinde is Casa Batlló van Gaudí. Daarnaast ligt Casa Amatller. Dit pand onderging als eerste een renovatie in 1898. De renovatie werd uitgevoerd door Puig i Cadafalch. Een architect die zich vooral liet inspireren door gotiek. Lluís Domènech i Montaner begon in 1905 als tweede met het restaureren van een pand. Dit betrof Casa Lleó Morera dat zich geheel aan de andere zijde van Casa Batlló bevindt.

Casa Mulleras restauratie van architect Enric Sagnier werd samen met Gaudí’s Casa Batlló in 1906 afgerond. Pas in 1915 werd de renovatie van Casa Bonet afgrond die in handen was van Marcel-lí Coquillat. In deze periode maakte hij de overstap van het Modernisme naar het Noucentisme.

Casa Battlo Gaudi

2.3 Casa Batlló als Werelderfgoed

Josep Batlló stierf op 10 maart 1934. Nog ruim 10 jaar na zijn dood werd de begane grond van Casa Batlló bewoond door zijn naasten en familie. Omdat het pand nog diverse andere woonvertrekken had, werd er omstreeks 1954 besloten om deze te verhuren. Verschillende personen en bedrijven hebben tijdelijk in het huis van Batlló gewoond.

In de jaren ‘90 kwam het Catalaanse pronkstuk in handen van Enric Bernat. Een Amerikaanse ondernemer die bekend is geworden met de Chupa Chups lollies. Tot op vandaag is Casa Batlló nog steeds eigendom van de familie Bernat. Het befaamde huis werd wederom aan een ingrijpende restauratie onderworpen, waarna het in 1995 weer is opengesteld als decor voor specifieke evenementen. 7 jaar later in 2020 vond het Internationale Jaar van Gaudí plaats en werd het huis ook opengesteld voor het publiek waarna het in gebruik is genomen als museum.

In 2005 is het beroemde Catalaanse huis opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Casa Batllo Gaudi

3. Het Huis der Botten

Omdat Gaudí binnen de architectuur veel vormen had toegepast die op beenderen leken, noemden de inwoners van Barcelona Casa Batlló ook wel het Huis der Botten. Een andere bijnaam is het Huis van de Geeuwen, vanwege de vele ovale vormen die lijken op een geeuwende mond. De gevel is op te delen in drie compartimenten en is opvallend door zijn golvende vormen.

3.1 Grote ovale vensters en botvormig zandsteen

Montjuïc zandsteen is volop terug te vinden op zowel de benedenverdieping als de eerste etage van Casa Batlló. Dat stuk is uitgevoerd in botvorm en is rijkelijk versierd met bloemvormige details. De galerij bevindt zich op de eerstvolgende etage en wijkt aan de buitenzijde van de Casa uit naar buiten.

De galerij hoort bij de Planta Noble en heeft grote gebogen vensters. Het gaf niet alleen de familie een prachtig uitzicht naar buiten, maar het zorgde er ook voor dat mensen goed naar binnen konden kijken. De deuren die zich in deze ruimte bevinden lijken wel van fluweel te zijn.

Casa Batllo Gaudi

3.2 Skeletvormige pilaren en op schedels geïnspireerde balkons

De vormen van de smeedijzeren balkons en de pilaren op de bovenste etages zijn geïnspireerd op die van schedels en botten. De verdere inrichting van de verdiepingen overheersen vooral door de aanwezigheid van felle kleurnuances. Deze details hebben er mede voor gezorgd dat het gebouw dus het Huis der Botten of 'Casa del Ossos' werd genoemd.

3.3 Dak met een rugvormig uiterlijk

Het derde onderdeel van de gevel betreft het dak van Casa Batlló. Wie goed kijkt kan de vorm van een gebogen dierlijke rug ontdekken. Het aangebrachte en opvallend gekleurde mozaïek dat in het zonlicht van kleur verandert, lijkt geïnspireerd te zijn op de huid van een vis. Aan de linkerkant van het dak is een toren te zien die de windrichtingen aangeeft. Wie zijn fantasie gebruikt kan aan de rechterdakzijde van Casa Batlló een klein venstertje zien dat als driehoekig oog van het veronderstelde dier zou kunnen dienen.

Casa Batllo Gaudi

3.4 Interieur als architectonisch hoogstandje

Wie denkt dat alleen de gevel van Casa Batlló van een bijzondere architectuur is voorzien heeft het mis. Ook de inrichting van het huis is indrukwekkend. Het heeft een smaakvolle balans tussen bolvormen, glas-in-lood ramen, Catalaans trencadis-mozaïek en diverse elementen van smeedijzer. Ook maritieme details zijn in overvloed aanwezig. Dat wordt direct duidelijk bij de entree. De grote centrale hal heeft veel welvingen die versierd zijn met zowel wit als blauw mozaïek. Ze weerspiegelen de maritieme onderwaterwereld.

De ramen in glas-en-lood geven de diverse kamers en woonruimtes een bijzondere speling van het licht mee. De eikenhouten deuren zien er robuust uit, maar voelen verrassend licht en soepel aan. Bij de zolderruimtes is de nadruk vooral gelegd op een functioneel gebruik van de ruimte. Het vertrek is echter wel rond genoeg om wederom de gebolde rug van een dier te kunnen gewaarworden. Het ruime dakterras is voorzien van 4 rookkanalen. Kenmerkend voor het werk van Gaudí. Opvallende kleuren voeren ook hier de boventoon.

3.5 Innovatief ventileren dankzij het ontwerp van Gaudí

Casa Batlló wordt op een vrij innovatieve manier van ventilatie voorzien. Het systeem is ontworpen door de architect zelf. De vensters van het pand hebben verschillende gaten. De centraal gelegen patio is zo vormgegeven dat er tijdens de zomer warme lucht wordt afgevoerd. In het winterseizoen wordt de warmte juist binnenshuis gehouden. De ramen van de patio hebben nog een opmerkelijk detail. Gaudí heeft de blauw gekleurde stenen en vensters er namelijk zodanig ingezet dat het daglicht dat via het raam in het dak naar binnen komt, elk vertrek van Casa Batlló verlicht.

Casa Batllo Gaudi

4. De verschillende visies op de architectuur van Casa Batlló

4.1 Een maritieme omgeving, een draak of carnaval

Heel wat meningen en visies zijn al losgelaten op de architectuur van Casa Batlló. De één ziet er duidelijk carnavalachtige taferelen in. Voorbeelden daarvan zijn het dak van het huis dat de muts van de nar moet voorstellen, terwijl het mozaïekwerk lijkt op confetti. Ook de balkons zouden wat weg hebben van feestmaskers. Anderen vinden het ontwerp meer op een maritiem landschap lijken waarbij er vooral vergelijkingen worden gemaakt met de lelies van Monet.

Sant Jordi Barcelona

4.2 Sint-Joris en de draak

De architectuur van Casa Batlló lijkt volgens de meeste mensen vooral op een draak. Dat zou geïnspireerd zijn op het verhaal van Sint-Joris die de draak om het leven bracht met zijn zwaard. Deze eeuwenoude legende loopt als een rode draad door de historie van Barcelona. De verklaring is als volgt:

 • De torens staan voor het zwaard van de beschermheilige van Catalonië, Sint-Joris.
 • Het gebolde dak van het huis representeert de ruggengraat van de draak.
 • De beenderen die verwerkt zijn in de balkons van het huis staan voor de mensen die de draak reeds verorberd heeft

4.3 De legende van Catalonië

De legende vertelt het verhaal van een moordlustige draak die de omgeving van Catalonië teistert. De draak eist elke dag een slachtoffer in de vorm van een meisje. Nadat de draak vrijwel alle jonge Catalaanse meisjes geofferd had gekregen, was alleen de dochter van de koning nog over. De koning zei dat wie de dood van zijn kind kon voorkomen, met haar zou mogen trouwen. Sant Jordi, zoals Sint-Joris in de Spaanse taal wordt genoemd, nam de uitdaging aan en doodde het monster met zijn lans.

Op de plaats waar het zwaard van Sint-Joris de nek van het dier had doorboord, groeide een struik met rode rozen. Sant Jordi plukte de mooiste roos en gaf deze aan zijn aanstaande vrouw.

4.4 De dag van Sint-Joris én Wereldboekendag op 23 april

Dia de Sant Jordi wordt jaarlijks gevierd op 23 april. Dit is namelijk de sterfdag van Sint-Joris die op deze dag in het jaar 303 overleed. Bloemen staan centraal op deze feestdag. Je kunt ze in vrijwel heel Barcelona kopen in één van de talrijke bloemenstallen. Op Dia de Sant Jordi koopt de man één roos voor een dame die een grote rol speelt in zijn leven. Meestal is dat zijn geliefde, maar het kan ook een moeder, dochter, tante of zus zijn.

Sinds 1995 worden ook de schrijvers Shakespeare en Cervantes op deze dag herdacht vanwege Wereldboekendag. Ze overleden beiden in het jaar 1616. Op diezelfde 23 april gaan de vrouwen dan weer traditiegetrouw een boek aanschaffen voor de mannen.

Casa Batllo Gaudi

5. De bijzondere inrichting

5.1 Entree tot een wereld onder de zeespiegel

Casa Batlló heeft naast 4 etages, een zolderverdieping en een dak terras ook een grote kelder met inpandige garage. Via de benedenverdieping kom je direct in de maritieme wereld van de centrale hal terecht waarbij het lijkt alsof je je onder de zeespiegel bevindt. Via deze onderwaterwereld vervolg je de reis naar de Planta Noble.

De eerste etage is met een oppervlakte van 700 m2 misschien wel één van de belangrijkste woonlagen van de Casa Batlló. De gelijknamige familie heeft hier veel tijd doorgebracht. Op deze verdieping kun je de living van de familie bezichtigen. Ook de glas-in-lood-ramen en het zicht over de verbindingsweg Passeig de Gràcia zijn de moeite waard. Op deze etage kun je de indrukwekkende eetzaal alsook de studie kamer van Josep Batlló bezoeken. Opvallend is de paddenstoelvormige open haard in één van de ruimtes op deze etage.

5.2 De lichtgevende patio

Als je jouw reis door de Casa Batlló vervolgt, komt je vanzelf bij de lichtgevende patio. Hoewel deze patrio niet echt licht geeft, voorziet het vrijwel alle ruimtes binnen het huis van daglicht. Dat wordt mede voor elkaar gekregen door het imposante dakraam. Elke ruimte staat op een of andere manier in verbinding met de patio. De ramen in deze ruimte zijn voorzien van blauwkleurige tegels die van donker naar licht in elkaar overlopen. Ook met de grootte van de ramen is rekening gehouden.

Deze zijn onderaan groter van formaat dan bovenaan om een optimale lichtinval te kunnen creëren. De patio maakt tevens een belangrijk onderdeel uit van het ventilatiesysteem dat destijds door Gaudí is ontworpen. In het centrale gedeelte van de patio is een lift van hout te zien. Ondanks het vroege bouwjaar wordt er in de praktijk nog steeds volop gebruik gemaakt van de lift.

Casa Battlo Gaudi

6. De tanden van de draak zijn te zien op het terras

De grote en prachtig ontworpen tuin vind je aan de achterzijde van Casa Batlló. De buitenplaats grenst aan de eetzaal van de familie en is voorzien van een patroon dat vooral geometrisch is. De architect heeft hier gebruik gemaakt van tegels als bodembedekker, grote potten van trencadis mozaïek én een zwaar puntig hekwerk van gesmeed ijzer. De punten en strakke vormen van het hek komen sterk overeen met scherpe tanden van de draak.

6.1 De zolder met 60 bogen

Casa Batlló had natuurlijk ook een ruimte waarin er huishoudelijke werkzaamheden uitgevoerd konden worden. De zolder deed dienst als wasserette voor de bewoners van de overige woonvertrekken. Ook werd deze ruimte gebruikt als opslagplaats. Qua architectuur is de ruimte sober, maar toch zijn er 60 bogen te ontdekken die je doen denken aan de borstkas van een dier. De kleuren die Gaudí hier heeft gebruikt zijn voor steriel, licht en wit. In deze ruimte kun je ook diverse meubels bezichtigen van de hand van de meester. De overige vertrekken van het huis zijn in veel gevallen niet voorzien van meubels, objecten of voorwerpen.

Casa Battlo Gaudi

6.2 Het dakterras met de schoorstenen in de Catalaanse vlag

Het 300 m2 grote dakterras is het bezoeken meer dan waard. Het dak van Casa Batlló voorziet je namelijk van een adembenemend uitzicht over Barcelona. De kleurrijke mozaïek en de 4 rookkanalen zijn minstens bijzonder te noemen. De schoorstenen representeren dan ook niet voor niets de vlag van Catalonië.

Tip: Wil je dit bijzondere moment graag laten vastleggen? Dat kan. Op het balkon van het dakterras, met de imposante gevel als decor, is een mooie plaats ingericht voor een fotomoment. Je betaalt hier wel extra voor. De foto kun je eenvoudig online downloaden via de website www.casabatllo.es/en/photo.

Casa Battlo Gaudi

7. Casa Batlló openingstijden, tickets en rondleidingen

7.1 Openingstijden

Casa Batlló is elke dag geopend van 09.00 tot 21.00 uur. De laatste entree vindt plaats om 20.00 uur. Kinderen t/m 7 jaar mogen kosteloos mee naar binnen. Je kunt de toegangskaarten ter plaatse kopen, maar online bestellen is ook mogelijk. Je moet dan een tijd aangegeven voor je bezoek, maar je bespaart wel minstens € 4,00 per ticket.

Ben je in het bezit van een geldige studentenkaart of ben je boven de 65 jaar? Dan ontvang je € 3,00 korting per toegangskaart.

7.2 Tickets

 • Blue ticket : € 25,00 incl. AR-gids
 • Silver ticket: € 33,00 incl. toegang naar de privé ruimte
 • Gold ticket: € 35,00 incl. Skip-the-line entree en gratis vintage foto + kosteloos annuleren
 • Be the first ticket: € 39,00 incl. toegang om 08.30 uur. Je kunt het huisdan  dus in alle rust bekijken, voor de grote drukte uit. Ook met AR-gids.

Tickets Casa Batllo online kopen

7.3 Aanrader: rondleiding met AR-gids (Augmented Reality)

Tijdens je tour door Casa Batlló krijg je een gids mee in de vorm van een koptelefoon en een smartphone. Doordat er AR wordt gebruikt, kun je zien hoe de vertrekken er ingericht uit hebben gezien. Je kunt niet alleen het bijzondere meubilair van toen bekijken, maar ook andere interessante details. De augmented reality gids spreekt diverse talen waaronder:

 • Catalaans
 • Spaans
 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Portugees
 • Italiaans
 • Japans
 • Chinees
 • Russisch

Casa Battlo Gaudi

7.3 Een rondleiding vol theater en amusement

Als je extra vermaakt wilt worden tijdens je rondleiding door Casa Batlló, dan kun je kiezen voor de theatertour. Ruim een uur lang word je rondgeleid door acteurs die in de huid van Gaudí én madame Ramoneta, de huishoudster van de Casa, kruipen. De tour start elke zondag om 17.00 uur en er wordt Engels gesproken. Na de vermakelijke rondleiding mag je Casa Batlló ook nog op eigen gelegenheid doorlopen. Tickets voor deze tour kun je online bestellen en reserveren.

7.4 Live muziek en entertainment tijdens de Noches Magicas

Ook de Noches Magicas in huize Casa Batlló zijn bijzonder. Van juni t/m september kun je elke avond genieten van live entertainment op het dakterras van het huis. De avond begint om 20.00 uur. De entree tickets kunje online bestellen en reserveren. Bij de toegangsprijs zijn lekkere snacks en twee drankjes inbegrepen.

7.5 Skip the line

Casa Batlló is de meest bijzondere bezienswaardigheid van Barcelona. De wachttijden voor een bezoek kunnen dan ook fors oplopen. Wachten in de rij om naar binnen te mogen kan tot wel 60 minuten in beslag nemen.

 • Als je jouw Blue of Silver tickets voor het huis online koopt, dan kun je gebruik maken van een aparte rij. Daarmee krijg je sneller toegang tot Casa Batlló.
 • Met een Gold ticket hoef je zelfs helemaal niet te wachten.

Toch aanschuiven? De meest rustige tijden voor een bezoek zijn direct in de ochtend tussen 09.00-10.00 uur of later op de dag tussen 19.00 en 20.00 uur.

Wachtrijen Casa Batllo vermijden

8. Routebeschrijving naar Gaudí’s Casa Batlló in Barcelona

8.1 Wandelend

Vanuit de binnenstad van Barcelona kun je prima te voet naar Casa Batlló. Reken op ongeveer 15 minuten looptijd vanaf Plaça Catalunya in het hart van de stad. Het huis bevindt zich aan de Passeig de Gràcia nummer 43.

8.2 Metro, trein of bus

Casa Batlló is goed bereikbaar met de metro of de bus. Als je met de metro wilt reizen, kies dan voor verbinding 2, 3 of 4 waarmee je vervolgens naar de stop van Passeig de Gràcia wordt gebracht. Als je Casa Batlló met de trein van RENFE wilt bezoeken, dan wordt je bij het gelijknamige station afgezet.

Reis je liever met de bus? Zowel bussen voor toeristenvervoer als lijnbussen stoppen in de directe omgeving van het huis. Je kunt daarvoor gebruik maken van de buslijnen 7, 22, 24, V15 of H10.

8.3 Auto

Als je per auto naar Casa Batlló wilt reizen, dan kun je het voertuig in de stad parkeren. Houd wel rekening met een forse parkeertarieven en een schaarste aan parkeermogelijkheden. Gebruik maken van de auto is dan ook geen aanrader als je deze bezienswaardigheid wilt bezoeken.

Wil je toch de auto meenemen en dichtbij het huis parkeren? Maak dan gebruik van ABA Pau Claris Car Park. Deze parkeerplaats is gelegen op de Carrer Pau Claris 174. Dichtbij gelegen waar de Diagonal en Passeig de Gràcia elkaar kruisen vind je de SABA Gràcia parkeergarage.

9. Handig om te weten

 • Batlló is rolstoelvriendelijk ingericht. Ook mindervalide mensen zijn welkom. In het huis zijn liften aanwezig waarvan gebruik gemaakt kan worden. Elke verdieping kan op deze manier bezocht worden.
 • Binnen het huis mag je van elke ruimte foto’s maken.
 • Je kunt gebruik maken van de gratis WiFi.
 • Huisdieren (mits aan de lijn) zijn welkom in Casa Batlló.
 • Een gratis uitzicht op de achterzijde van Casa Batlló krijg je vanaf het Servei Estació terras. Dit terras vind je ter hoogte van Carrer d’Aragó nummer 270-272.
 • De gevel van het huis wordt zo nu en dan voorzien van video mapping. Je kunt dan van mooie videobeelden genieten door middel van 3D-projectie. De laatste keer dat de gevel van Casa Batlló werd voorzien van video mapping was op 23 september 2015.

Casa Battlo Gaudi

10. Tip: online voordelige toegangskaarten bestellen voor Casa Batlló

Je toegangskaarten online boeken geeft je een aantal voordelen. Op een standaard ticket bespaar je dan al snel € 4,00. Je betaalt dus geen € 29,00 maar slechts € 25,00. Nog een voordeel: online tickets bestellen betekent ook dat je gebruik kunt maken van de speciale rij. Urenlang wachten voordat je naar binnen kunt is dus niet nodig. Bekijk hier alle mogelijkheden en het volledige aanbod

 • Wil je niets van Barcelona én Gaudí missen? Overweeg dan om een 3 Huizen van Gaudí te bestellen. Je bespaart dan niet alleen op het ticketbedrag, maar krijgt tevens toegang tot alle 3 de huizen van Gaudi in de stad.
 • Natuurlijk kun je ook kiezen voor de Best of Barcelona Bundle voor interessante voordelen bij tal van andere musea.

11. Casa Battlo bezoeken met onze gratis reisgids door Barcelona

Als je deze bezienswaardigheid en nog veel meer van Barcelona beter wilt leren kennen, download dan onze gratis preview reisgids Barcelona met stadswandeling. Wil je naast het lopen van deze leuke route ook alle andere bijzondere plekjes van de stad een bezoek brengen? Kies dan voor onze complete Barcelona reisgids.

Reviews en beoordelingen Casa Batlló

Heb je zelf tips of opmerkingen over Casa Batlló bezoeken? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info