Ramblas Barcelona: flaneren tussen het groen

Doe zoals velen en wandel op de La Rambla, de bekendste boulevard in Barcelona

La Rambla of de Ramblas is dé flaneerboulevard bij uitstek. Het is ook een unieke groene straat waar het in de hete zomers frisser is. Aan de ene zijde is er de Plaça de Catalunya, aan de andere zijde de haven met de zuil van Christoffel Colombus. Op de Ramblas zijn er een aantal vaste marktkraampjes met vogels en bloemen. Ook de kunstenaars proberen hier hun werken aan de man te brengen. Lees hieronder over de bezienswaardigheden op de Ramblas. Lees meer

  • Beleef de Ramblas dag en nacht
  • Geniet van straatartiesten, markt, terrasjes
  • Laat je niet in de maling nemen
  • 'Proef' van kleuren en geuren in La Boqueria
  • Wees snel voor ticket in Gran Teatre del Liceu
  • Geschiedenis scheepsbouw in Museu Maritim
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Op de Ramblas komen alleen maar toeristen … en de meeste handelaars zijn ervan overtuigd dat je toch nooit meer komt. Als je hier iets drinkt geven ze steeds grote glazen, dat doen ze nergens elders in Barcelona. De reden is eenvoudig, ze kunnen de prijzen duurder maken.Deze boulevard staat voor animatie tijdens de dag en ook 's nachts. Maar wie op zoek is naar winkels, warenhuizen en boetieks is wel aan het verkeerde adres. Hier zijn er wel veel souvenirwinkels.

Mercat de Sant Josep - La Boqueria

Voor een kleurrijk spektakel moet je de overdekte markt La Boqueria bezoeken. Groenten, fruit, vis en vlees zorgen er voor een bont spektakel. Dit moet je bezocht hebben. De toegang is duidelijk zichtbaar vanop de Ramblas. Er is in iedere wijk van Barcelona wel een markthal te vinden, maar deze is toch wel de meest bijzondere. La Boqueria heeft een oppervlakte van meer dan 2.500m². Hier ben je dus wel even zoet! Maar ga er niet heen in groep want dat is verboden omwille van teveel toeristen.

Gran Teatre de Liceu

Het oude operahuis werd in 1994 geheel door een brand verwoest; alleen de voorgevel kon gered worden. Sindsdien is het gebouw weer in ere hersteld en wordt het vanaf 1999 weer volop gebruikt. Naast opera's worden hier ook dansvoorstellingen en recitals georganiseerd. Het Gran Teatre del Liceu is één van de grootste theaters ter wereld en biedt plaats aan 3.500 toeschouwers. Wil je graag een voorstelling bijwonen, dan raden we je aan tijdig een kaartje te reserveren. De voorstellingen zijn immers altijd zeer snel uitverkocht!

Plaça Reial

Het Plaça Reial was tijdens de middeleeuwen al een plek waar veel volk zich ophield. Toen nog de edellieden en ander zich belangrijk achtend publiek. Nu biedt het een overvloed aan cafés, restaurants bars, hotels. Het is aangelegd halfweg de 19de eeuw. Je ziet er mooie lantaarnpalen van Gaudi. Onder de arcadebogen kan je wat schaduw opzoeken en heerlijke tapas eten.

Monument a Colom of Colombuszuil (Mirador de Colom)

Op Plaça Portal de la Pau vind je hoog op een zuil een standbeeld van Christoffel Colombus. Colombus zou hier in 1493 aangekomen zijn van de eerste ontdekkingsreis naar Amerika. Hij wijst in de richting waarvan hij dacht dat hij kwam, nl. India! Je kunt tot boven op de zuil (60 m) met een lift.

Museu Maritim de Barcelona

Op het Plaça Portal de la Pau bevindt zich het Maritiem Museum van Barcelona. Hier vind je de geschiedenis van de scheepsbouw tussen de 13de en de 18de eeuw. Je ziet er scheepsmodellen, een replica van de galei Real, het vlaggenschip van Juan van Oostenrijk, kaarten, navigatietoestellen, enz. Het museum is gevestigd in de werven waar vroeger de schepen werden gebouwd. De gebouwen waarvan sommige delen 13de eeuws zijn, moeten zowat de oudste scheepswerven zijn van de wereld. Meer details op www.mmb.cat

Reviews en beoordelingen Ramblas - La Rambla

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ramblas Barcelona: flaneren tussen het groen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info