Barcelona: een paradijs voor shopping

Shoppingcentra, boetieks, warenhuizen en markten

Barcelona is de meest welvarende stad van Spanje, het is dan ook vanzelfsprekend dat je in deze gratis reisgids tips voor shopping in deze winkelstad vindt. Zoals steeds in Barcelona is alles geconcentreerd rond Plaça de Catalunya. Op dit plein vind je één van de drie shoppingcentra El Corte Inglés. De andere zijn gelegen langs de Avenida Diagonal. Het is eigenlijk een groot warenhuis met allemaal verschillende standen. Dit moet je gezien hebben.

Een zeer belangrijke winkelstraat is de Av. del Portal de l'Angel; hier is het vervolg van El Corte Inglés gevestigd, naast een opeenstapeling van boetieks (kleding en schoenen). Ook de Ramblas is er voor shopping. Er zijn marktkramers met vogels en bloemen, in het laatste gedeelte prijzen de kunstenaars hun werken aan. Maar het belangrijkste is de overdekte voedingsmarkt La Boqueria, dat is een bezoek overwaard. Op deze zeer levendige en kleurrijke markt kom je ogen tekort.

De Av. Diagonal is ook een shoppingstraat. Vooral dure en exclusieve winkels voor mode en wooninrichting tref je hier. Vanaf de Plaça de Joan Carles I in westelijke richting vind je deze shops. Als laatste is er in de haven een gloednieuw winkelcentrum bijgekomen, het Maremagnum. Warenhuizen, shoppingcentra en winkels gaan open vanaf 10 uur en sluiten pas rond 20 uur. Alleen de winkels nemen een middagpauze tot 16 uur.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Shopping

Heb je zelf tips of opmerkingen over Barcelona: een paradijs voor shopping? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info