Lille: een stad vol verrassende bezienswaardigheden

Van gotiek tot art nouveau

Op deze pagina van onze gratis reisgids maak je kennis met een nog meer bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen tijdens je citytrip Lille. Ontdek dat Lille erg veel aan haar bezoekers te bieden heeft! Lees meer

  • Citytrip Lille: een prachtige stad
  • Kom langs verrassende bezienswaardigheden
  • Bezoek het Palais Rihour 
  • Mis het Maison Coilliot niet
  • Bezoek St. Sauveur: van arbeiderswijk tot handelskwartier
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Palais Rihour

Het Palais Rihour is een gotisch paleis dat werd gebouwd tussen 1454 en 1473. Het paleis diende als residentie voor de hertog van Bourgondië (beter bekend als Philips de Goede). Het Palais Rihour is nagenoeg volledig afgebrand en daarna verbouwd. Zo heeft men nu op de begane grond de zaal van de wachters (toeristische dienst) en boven de privékapel van de hertogen. Aan de zijde van de kapel staat buiten een groot monument ter ere van de doden van de twee wereldoorlogen.

Porte de Paris

Porte de Paris werd gebouwd tussen 1682 en 1695 in opdracht van Lodewijk XIV. Het is een unieke stadspoort, die ooit deel uitmaakte van de vestigingsmuur. Porte de Paris deed ook dienst als triomfboog. Een echte bezienswaardigheid tijdens je citytrip Lille.

St.-Sauveur

St.-Sauveur is een oude wijk die vooral werd bewoond door arbeiders. Het was ooit een armoedige wijk vol ellende. Later werd  St. Sauveur rondom het stadhuis een handelskwartier. Het stadhuis werd gebouwd tussen 1924 en 1927 door een lokaal, doch zeer beroemd architect: Emile Dubuisson.

Het stadhuis van Lille wordt gedomineerd door een belfort van 104 meter hoogte. Aan de voet hiervan zijn de twee reuzen gesculpteerd: Lydéric en Phinaert. Vanaf de bovenste verdieping, bereikbaar met de lift, heb je een prachtig zicht over de stad.

Reviews en beoordelingen Diverse attracties

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lille: verrassende bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Pierre19 januari 2017

Prima stadsgids voor Lille. Komt zeker nog van pas.

Carla Vaesen3 augustus 2016

Fijne uitleg ivm Lille vonden wij. Alleen mochten er wat meer straat namen in de PDF staan. Hier en daar een beetje anders gewandeld maar fijn gehad. Groetjes Carla Vaesen

Veerle18 juli 2016

Genoten van onze kleine maar gezellig trip. Leuke gids om de bezienswaardigheden allemaal te bekijken.

Magda van de sijpe17 januari 2016

Heel overzichtelijk en.interessant je mag er zo nog maken

Van Nieuwenhuyze Dirk9 december 2015

Fantastisch, zeer goed samengesteld!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info