Gratis P+R parkings in Lille - Rijsel

Waar gratis parkeren in Lille ? - Wat kost de tram tot het centrum?

Met de auto via de gratis P+R-parkings aan de stadsrand

De parkings in het centrum zijn duur als je een ganse dag in Lille vertoeft en je verliest nogal wat tijd om tot daar te rijden. Er is een ondergrondse parking onder de Place de la République, tarief ongeveer 1,50 euro per uur  of 13 euro per dag (tarief 2017, onderhevig aan wijzigingen). Je kan dan de wandeling starten vanaf punt 5 op de kaart.

De parkings die we voorstellen zijn gratis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je dient wel nog te betalen voor het openbaar vervoer (tram / metro). Een ticket kost 1,60 euro per persoon en per rit. Neem je er ook nog Roubaix bij dan is het beter om een dagpas te nemen van 4,80 euro per dag en per persoon. De parking kan je alleen verlaten met een vervoerbewijs.
Meer informatie op https://www.transpole.fr/cms/institutionnel/fr/se-deplacer/parkings-pr/ 

P+R Villeneuve d’Asq – Les Près

Dit is de best gelegen parking voor wie vanuit Vlaanderen komt. Er staan reeds pijlen op de A22. Eenmaal afgereden, op de rotonde, onder het metrostation rechtsaf en dan terug eerste rechts. De kleinste parking is rechts, de grotere is links. Deze parking is bewaakt door middel van camera’s, van maandag tot en met zaterdag, niet ’s nachts.
Adres: Boulevard de l’Ouest – Lille.    GPS-coördinaten: N 050° 38’ 58.8”    E 003° 7’ 35.4”

P+R 4 Cantons

Indien de vorige volzet is, 9 km verder maar de afstand naar het centrum is identiek.
Is de voorgaande volzet, keer dan terug naar de A22 en blijf Paris volgen. Je komt langs de afslag ‘Triolo P+R’, dat is echter een kleine parking met minder goede verbinding naar het centrum. Rij dus verder door en je ziet de pijlen naar ‘P+R 4 Cantons’. Het is zeer goed aangegeven. Er zijn 2000 parkeerplaatsen en zeer goede verbindingen met het centrum.
Adres: Avenue Henri Poincaré – Lille.    GPS-coördinaten: N 050° 36’ 17.6”    E 003° 8’ 18.4”

Met de camper?

Dat is een probleem. De stad wil niet dat campers in het centrum of aan de rand overnachten. Je kan je camper wel kwijt voor een stadsbezoek aan de Citadelle. De toeristische dienst zal je steevast doorverwijzen naar campings op 15 à 20 kilometer van Lille. Maar wij vonden een locatie in Bailleul. Dit typisch Frans-Vlaams stadje ligt op 30 kilometer ten noorden van Lille maar is heel snel bereikbaar via de autosnelweg. In Bailleul vind je de camperplaatsen bij het oorlogsmonument in de Rue du Collège, voor de GPS: N50°74’01.02” E02°73’17.02” 
Website Bailleul: www.montsdeflandre.fr 

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Gratis parkings

Heb je zelf tips of opmerkingen over Parkings? Plaats je beoordeling

Roland24 november 2022

Heel goed en gemakkelijk om met de metro de stad binnen te komen.

An Van Rompaey19 oktober 2022

Wij hebben ons tripje alvast volledig gepland a.d.h.v. de reisgids. Vanaf de parking tot de activiteiten. Fijn materiaal!

Brigje15 oktober 2019

De reisgids was prima. Hebben stadswandeling helemaal gelopen . Parkeren in de buurt van de stations in de ondergrondse parking is net zo duur als buiten op de parking van de citadel.

ariaan21 januari 2019

Leuke wandeling in de gids, erg handig en zeer gewaardeerd.

Hans15 januari 2019

Zeer handige tips voor deze prachtige stad. Bedankt hiervoor 😊!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info