Lille (Rijsel): Euralille een waar shoppingparadijs

Winkelen, shoppen en plaatselijke markten in Lille Rijsel

Rijsel of Lille is een shoppingparadijs. Reeds voor de opening van Euralille was het de inkoopstad van Le Nord. Met het shoppingcenter van Euralille zijn er niet minder dan 140 winkels bijgekomen over een oppervlakte van 24.000 m². Iedere Franse keten heeft in Rijsel een filiaal, al dan niet in het shoppingcenter. Er zijn in de binnenstad immers nog twee winkelcentra.

De autovrije winkelstraten vind je rond Place Rihour in het hartje van de stad. De rue Neuve en de rue de Béthune zijn de belangrijkste. Een niet te versmaden straat is de rue Nationale (niet verkeersvrij) met een aantal bekende warenhuizen. In Vieux Lille hebben we dan de chiquere winkelbuurt. Aan het CCI heb je de Grande Chaussée en de rue Lepelletier. Je wordt als het ware gezogen naar de andere smalle straatjes, van de ene exclusieve winkel naar de andere luxe boetiek. Lees meer

 • Grote shoppingcentra
 • Gezellige markten
 • Autovrije winkelstraten
 • Braderie Lille
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Het is je wellicht duidelijk geworden, één dag volstaat niet! Wie er nog niet genoeg van krijgt kan ook nog terecht in de rue Leon Gambetta, deze begint vanaf Place de la République (kant Préfecture) en is eindeloos lang, volgestouwd met winkels voor ieders budget.

Voor de lekkerbekken

 • Chocolatier en patisserie Meert: ooit was het Belgisch koninklijk huis hier klant.
 • Chocolatier Benoît: op het Place du Théâtre
 • Viswinkel L'Huitrière: de meest vermaarde viswinkel van Frankrijk, gehuisvest in een uniek gebouw.

Onze stadswandeling brengt je langs of door alle belangrijke winkelstraten en shoppingcentra, ook langs de bovenstaande adresjes voor lekkerbekken! Op zondag zijn de winkels gesloten.

Braderie Lille

Dit is de grootste braderie van Europa. Dit mag je niet missen tijdens het eerste weekend van september. Niet minder dan 200 kilometers voetpaden zijn bezet door kraampjes, van particulieren en handelaars. Animatie is er vooral rond Place Rihour en de winkel-wandelstraten. De restaurants en cafés bereiden mosselen met witte wijn en houden wedstrijden over het aantal schelpen (leeg) die er opgestapeld staan voor hun deur. Koning auto is totaal verbannen uit de stad en meer dan 1 miljoen bezoekers komen dan naar Rijsel. 

Uniek is ze zeker te noemen want het start allemaal op zaterdagnamiddag om 14 uur en blijft doorlopen tot zondagavond 23 uur. Een paar tips: verzamelaars kunnen terecht in de wijk St. Sauveur rondom het Hôtel de Ville et de Porte de Paris. In de boulevard Jean-Baptiste Lebas vind je dan de duurdere antiek van professionelen. Voor de snuisterijen kan je terecht bij de Façade de l'Esplanade. Op een kaartje vind je alle locaties waar de standjes staan.

We bevelen aan met de trein naar Rijsel te reizen. Een trein brengt je rechtstreeks vanuit Antwerpen, Sint-Niklaas, Lokeren, Gent en Kortrijk naar Rijsel.

De belangrijkste markten

Markt van Wazemmes – Place de la Nouvelle Aventure

 • Dinsdag en donderdag van 7 tot 13 u, en zondag van 7 tot 14 u.
 • Groenten en fruit, voeding, bloemen, stoffen en exotische producten. Dit is een van de grootste markten in Frankrijk (op sommige zondagen tot wel 600 marktkramen en 70.000 bezoekers).
 • Je vindt er allerlei geuren en kleuren en soms is er ook accordeonmuziek te horen. Op zondag is er een kleine rommelmarkt rond de St. Pierre - St. Paulkerk. 
 • Overdekte markt in de hallen, elke dag behalve op maandag.

Concert markt - Place du Concert

 • Woensdag, vrijdag en zondag van 7 tot 14 u.
 • Voeding, streek-en kwaliteitsproducten in het hart van Vieux Lille. Hier treffen de plaatselijke notabelen elkaar op zondagvoormiddag…

Sébastopol markt - Place Sébastopol

 • Woensdag en zaterdag van 7 tot 14 u.
 • Kleine, rustige levensmiddelenmarkt, dicht bij het centrum.

Reviews en beoordelingen Shopping

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lille (Rijsel): een waar shoppingparadijs? Plaats je beoordeling

Ans7 november 2023

Handige gids voor een eerste kennismaking met Lille.

Jenny laneres29 oktober 2023

Zoals immer, perfect in orde en duidelijk om mee te werken

karla9 juni 2023

een heel goede gids en zeer bruikbaar, helpt ons om ons eerste bezoek echt leuk te maken

Govaert William11 februari 2022

Interessant, positieve ervaringen.

Ronan13 oktober 2019

Prima reisgids. Heeft ons geholpen om Lille te doorkruisen en snel naar de belangrijkste bezienswaardigheden en winkels te gaan.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info