Rondreis Normandië en Bretagne 8-daagse

Beleef een unieke mix van bezienswaardigheden in Normandië en Bretagne

Je eerste logeerplaats Combourg ligt in Bretagne. Je verblijft er 4 nachten in Hotel du Château. Een ideale uitvalsbasis voor mooie excursies. Een bezoek aan het wereldberoemde Mont Saint-Michel is een must. Maar ook uitstapjes naar Saint-Malo (versterkte stad), het historische Dinan, Dinard (mondaine badplaats), Cancale (oesters) zijn niet te versmaden. Vervolgens logeer je in Normandië in Hostellerie du Vallon (Trouville). Trouville is een charmante badplaats langs de Normandische kust met een oude binnenstad en een vissershaven. Het aangrenzende Deauville oogt mondainer met luxe boetieks en een fijnzandstrand. Een bezoek aan Honfleur - charmant, gezellige binnenhaven, historische huizen, pittoreske steegjes, veel terrasjes -  mag je niet overslaan. Lees meer

Geniet van de schoonheden en boeiende onderwerpen van Bretagne én Normandië in één rondreis.
  • Normandië én Bretagne in één rondreis!
  • 4 nachten in Hotel du Château, klik hier
  • 3 nachten in Hostellerie du Vallon, klik hier
  • Inclusief ontbijtbuffet en 4x 3 gangendiner (menu du terroir) in du Château
  • Ga op verkenning in Mont Saint-Michel, Honfleur, Saint-Malo, Rouen, ...  
  • Kies uit musea over WO II, de landingsstranden
  • Vergeet tussendoor niet te genieten van zee, strand en culinaire genoegens (oesters, kazen, calvados, ...)
  • Haal inspiratie om je terugreis óók boeiend te houden
  • Gratis Roadbook bij boeking  
Meer info en boekenva. € 495,-
495Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

Normandië en Bretagne in één reis? Kan dat wel? Beslist, maar je zal soms moeten kiezen, da's logisch. De twee hotels waar je verblijft zijn ideaal gelegen om zoveel mogelijk in 8 dagen te kunnen zien van wat algemeen als 'must see' van Normandië en Bretagne bekend staat. Je verkent bijgevolg zowel de kust als het binnenland. Je komt ook dáár waar de Landing van juni 1944 plaatsvond. Je verdiepen in de oorlogsgeschiedenis kan in een museum in Caen of langs de landingsstranden. Maar evenzeer kan je kiezen voor een kennismaking met kuststadjes als Trouville, Honfleur, Deauville, Saint-Malo en Cancale. Download gratis onze inspiratiegids voor een voorstel van een reisprogramma (downloadblok hiernaast).

Rondreis Normandië - Bretagne op kaart

Nog meer te zien en te doen, culinaire en culturele genoegens 

Wie andere interesses heeft dan de oorlog of pootje baden in zee, komt zeker ook aan bod op deze rondreis. Je loopt graag in een stadje rond?  De versterkte stad Saint-Malo, de mondaine badplaats Dinard, het historische Dinan en we hebben nog méér bezienswaardige plekjes. Ga ze ontdekken tijdens deze rondreis. Onze inspiratiegids maakt je hopelijk al warm voor wat er te beleven valt.  

Je smaakt graag wat cultuur? Op de heen- of terugreis kan je Rouen vereren met een blitzbezoek. Doe er onze stadswandelingIn Bayeux hangt een wereldberoemd tapijt met uitbeeldingen van de Slag bij Hastings onder meer. Je kan er ook de grootse Commonwealth begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog op Franse bodem bezoeken.

Smaak je liever iets culinair? Wat dacht je van kaas en oesters om maar iets te noemen. Wil je een kaasbedrijf bezoeken, een kaasmuseum? Dat kan in Livarot en Camembert. Proef er de bekende kazen Pont-l'Evêque, Livarot, Camembert en Neufchâtel. Cancale wordt de oesterhoofdstad van Bretagne genoemd. Waar kan je dan beter zijn dan in de kwekerijen, visrestaurantjes en marktkraampjes in Cancale? 

Cultuur én gezelligheid?

Mogen we dan verwijzen naar het altijd gezellige Honfleur? Een stadswandeling laat je er de mooiste bezienswaardigheden zien. Nog andere charmante stadjes die je aandacht verdienen tijdens deze rondreis Normandië-Bretagne zijn Saint-Malo en Dinan.

Tips voor de terugreis

Meestal wil men op de terugreis direct naar huis (heimwee, de kat en/of hond, familie, vrienden, ...) maar waarom niet nog even die vakantiemodus wat langer aanhouden? Haal inspiratie uit onze voorstellen. Van Trouville naar Rouen is het net geen 100 km. Je bent gek van mooie tuinen? Ga dan eerst nog even langs in Giverny naar de Tuinen van Monet (Rouen-Giverny: 70 km). Daarna nog maar 360 km naar Brussel. Wie er maar niet genoeg van kan krijgen, ook in Amiens is één en ander aan mooie bezienswaardigheden te ontdekken. 

Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis Normandië en Bretagne 8-daagse? Plaats je beoordeling

Nicole Le Bruyn 14 maart 2023

Heel duidelijke gids. Zalig om deze mee te hebben op reis.

Eddy 7 februari 2023

Duidelijke informatieve brochure. We kunnen aan de slag om op reis te gaan .

Betsie 24 januari 2023

hele mooie duidelijke informatie

Henk 18 december 2022

Duidelijke informatie voor rondreis in prachtige streek !

Rita Dekeyser 22 augustus 2022

Goede informatie met een afwisselend parcours

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info