Landingsstranden D-day in Normandië bezoeken

Ga naar Arromanches, Colleville-sur-Mer, Pointe-du-Hoc en Sainte-Mère-Eglise

Normandië: dat staat natuurlijk bekend om D-Day. Op 6 juni 1944 landden de geallieerde troepen op de stranden van deze Franse provincie, om vervolgens heel Europa van de Duitse overheersing te bevrijden. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de musea, herdenkingsplekken en stranden.  Lees meer

D-Day op 6 juni 1944 is de meest memorabele dag die Normandië heeft gekend.
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Je weet wel wat hier gebeurde
 • Wandelen over de landingsstranden
 • Loop even binnen in een observatiebunker
 • Indrukwekkend, beklijvend herdenkingsmuseum Utah Beach
 • Verwondering over eroderende rotskusten 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Longues-Sur-Mer

We verlaten even de hoofdweg langs de kust om een bezoek te brengen aan de 'Batterie de Longues'. Van hieruit werden de schepen met de landingstroepen bestookt. De bunkers zijn nog vrij intact en zelfs de kanonnen zijn nog aanwezig wat uiterst zeldzaam is. Wandel dan nog wat verder door naar het strand en je krijgt een observatiebunker te zien.

Loop er even binnen en dan krijg je precies hetzelfde beeld als tijdens de film 'De langste dag'. Hier werden ook daadwerkelijk de opnames gemaakt voor de beelden vanuit de observatiepost. Een erg indrukwekkend geheel.

Le Chaos

Op diezelfde zijweg kan je ook naar 'Le Chaos'. Dit is een prachtige kuststrook met rotsen die afgebrokkeld zijn. Het is een uniek stukje natuur dat je echt moet gezien hebben. De rotsen eroderen heel snel vandaar deze chaos. Die ontstonden dus niet door de beschietingen in juni 1944.

Er is wel een verschil bij hoog- en laagwater. Bij vloed is er weinig van te zien, bij eb daarentegen kan je er mooie wandelingen maken. Het mooiste stuk strand ligt links als je de asfaltweg verlaat. Je kan met de auto tot daar rijden, er zijn wel maar een paar parkeerplaatsen.

Saint-Laurent-Sur-Mer

Alleen specialisten houden hier halt voor het herinneringsmuseum van Omaha Beach. Meer inlichtingen over het "Musée Mémorial d'Omaha Beach" vind je op www.musee-memorial-omaha.com

La Cambe

Hier ligt een Duitse militaire begraafplaats. Totaal anders dan die van de Amerikanen: soberder en nog meer uitnodigend tot stilte. Ook dit kerkhof mag niet op je bezoeklijstje ontbreken. Het werd de laatste jaren ingericht als een herdenking- en informatieplaats. 

Meer info op www.volksbund.de

Musée du débarquement Utah Beach

In Sainte-Marie-du-Mont (tussen Carentan en Sainte-Mère-Eglise) ligt dit vernieuwde en moderne museum van de landing op Utah Beach. Dat moet je gezien hebben! Nieuwe ruimtes, nieuwe scenografie, een bijkomende museale opstelling en nieuwe aanpassingen rond het museum hebben deze herdenkingsplaats uitgebreid en gemoderniseerd.

Meer info op www.utah-beach.com

Reviews en beoordelingen Landingsstranden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Landingsstranden D-day in Normandië bezoeken? Ontdek alle info? Plaats je beoordeling

Kelly9 februari 2024

Een hele fijne en duidelijke gids met heel wat mogelijkheden en verschillende opties om Normandië te bezoeken.

B. Brick6 februari 2024

Gids duidelijk. Ga pas in het najaar die richting uit.

Caroline22 januari 2024

Goede handleiding voor het bezoeken vd musea en landingsstranden!

Van de Vyver27 juli 2022

Goede handleiding voor de voornaamste bezienswaardigheden van Normandië.

Laneres 10 oktober 2021

Zeer duidelijke gids, met de nodige uitleg om op de markante plaatsen te geraken. De geschiedkundige uitleg was heel erg welkom! Dat maakte het geheel compleet!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info