Cancale: de oesterhoofdstad van de wereld

Ontdek de landtong La Pointe du Grouin en leer alles over oesters

Cancale, een stad in Bretagne die niet alleen bekend is als de oesterhoofdstad van Frankrijk maar van de ganse wereld. Nog steeds vormt hier de oesterbedrijvigheid een belangrijke bron van inkomsten. Je kunt de platte oesters (huître plate) bijna overal proeven tijdens je vakantie in Bretagne, van marktkraampjes tot talloze visrestaurants. Meer over de oesterkweek kom je te weten in La Ferme Marine et Musée de l’Huître. In dit museum met oesterkwekerij leert men je alles over de oesterkweektechnieken, het leven van een oesterkweker en nog veel meer. Lees meer

Cancale is wereldwijd bekend om haar oesterkweek, die meerdere honderden hectaren beslaat.

 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 439 - Boek nu
 • Proef de oesters van Cancale
 • Bezoek het oestermuseum 
 • Leer meer over de kweektechnieken
 • Wandel op La Pointe du Grouin
 • Bijzonder mooie en rijke fauna en flora
 • Kruip bij laagtij in een 30 m diepe rots
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De geschiedenis van de oester in het oestermuseum

In La Ferme Marine et Musée de l´Huître zal je in jouw vakantie zien hoe de holle oester (huître creuse) vroeger gekweekt werd. De groei van dit soort neemt maar 3 jaar in beslag, in tegenstelling tot de 5 jaar voor de platte oester. Maar toen in 1972 een ziekte de oesterbanken aantastte en zo goed als uitroeide, werd er overgeschakeld naar de platte oester. Nu wordt er nog steeds alleen met oesterbrood gekweekt dat aangevoerd wordt uit Auray, helemaal aan de andere kant van Bretagne. Het oesterzaad wordt uitgezet in de baai van de Mont Saint-Michel, waarvan Cancale het sluitstuk vormt. Meer weten? Bezoek tijdens je vakantie Bretagne het oestermuseum!

La Pointe du Grouin

La Pointe du Grouin bevindt zich op een landtong dat ongeveer 5 km ten noorden van Cancale ligt. De route van het Europese Kustpad loopt hierlangs. Het punt biedt één van de meest weidse panorama’s van de kuststrook van Bretagne. Tijdens jouw vakantie in het hoogseizoen kan je met een gids mee op pad die jou uitvoerig kennis laat maken met de fauna en flora van dit gebied. De bloemen en vogels die je er spot tijdens de vakantie Bretagne, bieden mooie plaatjes. Net als de uitkijkposten, de kliffen en de woeste zee. Bij laagtij is er de mogelijkheid om in een uitgeholde grot te kruipen. Deze is 30 meter diep en zeker een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens jouw vakantie.

Reviews en beoordelingen Cancale

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cancale: de oesterhoofdstad van de wereld? Plaats je beoordeling

Hubert 21 januari 2024

Vele jaren geleden reisden we herhaald door Bretagne. Graag willen we dat eens overdoen. Jullie gids bevat interessante en praktische tips. Aan te bevelen bij kennissen.

langenakers simone6 februari 2018

Heel goed - zal reklame voor jullie maken

Verschuren Herwig30 mei 2016

Ondanks dat het niet de eerste maal is dat we op reis gaan naar Bretagne, heb ik ook nu weer heel goede tips en besprekingen gevonden in de reisgids. Het is een zeer goede basis om te vetrekken en je uitstappen te plannen. Een aanrader voor iedereen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info