Stadswandeling Rouen

Verken de hoogtepunten van Rouen met een stadswandeling

Met onze wandelroute in Rouen kom je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. Rouen is de hoofdstad van Normandië en ligt aan de Seine. Dat zorgt uiteraard voor mooie plaatjes. Wandel door de geschiedenis van de stad, leer bij over Jeanne d'Arc, heldin van Rouen. Loop in de Rue de l'Horloge, nog zo'n symbool van Rouen. Lees meer

Ontdek in nauwelijks 4 kilometer al het mooie van Rouen! 
 • Lastminutes en promoties in Rouen

  Rouen 3 dagen hotel 4* met ontbijtbuffet

  Het Hôtel Littéraire Gustave Flaubert **** ligt in het historisch hart van Rouen. Het is een Best Western designhotel met hommage aan de schrijver Flaubert. Verblijf inclusief ontbijtbuffet.
  va. € 179 - Boek nu
 • Bezoek de kathedraal van Rouen en andere kerken
 • Verrassend veel vakwerkhuizen in de steegjes
 • Wandel onder de beroemde klok in de Rue de l'Horloge
 • Treedt in de voetsporen van Jeanne d'Arc
 • Ontdek het unieke aître van Saint-Maclou 
Gratis stadswandeling downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Stadswandeling Rouen op de kaart

Bezienswaardigheden in Rouen

De kathedraal Notre-Dame is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rouen. De bouw van de kathedraal werd gestart in de 12e eeuw, maar het duurde nog enkele honderden jaren voordat het prachtige gebouw ook daadwerkelijk af was. De verschillende bouwstijlen en evoluties binnen de Gotische stijl zijn duidelijk te bekennen. Ook het verschillende uitzicht van de torens is opvallen. Binnen wacht je een mooie verzameling aan blikvangers: de glas-in-lood ramen, bijzondere grafmonumenten, een prachtige trap, ...  Wist je dat Claude Monet een serie schilderijen maakte, alleen maar van de kathedraal? Liefst 30 doeken. 

Place du Vieux Marché is de plek waar Jeanne d'Arc in 1431 werd verbrand. Het plein is omringd door vakwerkhuizen, maar de echte blikvanger is de kerk Jeanne d'Arc. Een groot kruis naast de kerk geeft ook nu nog aan waar Jeanne d'Arc precies werd verbrand. Er valt in het stadsbeeld wel méér te zien van de heldin van Rouen. Geïnteresseerd? Bezoek dan zeker het Historial Jeanne d'Arc, een museum volledig aan haar gewijd in het voormalige aartsbisschoppelijk paleis.   

Rue du Gros Horloge is een straatje dat verbinding mogelijk maakt tussen de Kathedraal Notre-Dame en de Place du Vieux Marché. Al sinds de middeleeuwen is het een zeer populair straatje. De klok, le Gros Horloge, aan wie het straatje zijn naam te danken heeft, kan je niet missen. Ze hangt pal boven de poortboog bij het begin van de straat. 

Met onze stadswandeling kom je werkelijk langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Rouen. Dus ook langs het prachtige justitiepaleis met die schitterende gotische gevel. Je zal versteld staan van het aantal vakwerkhuizen in Rouen. Je kan naar het Musée des Beaux Arts, musée Le Secq des Tannelles, musée de la céramique, ... Héél bijzonder is een binnenhof, het aître Saint-Maclou. Hier zal je nauwelijks een toerist vinden, maar het is nochtans een unieke plek. Op een binnenhof staan vakwerkhuizen uit de 16de eeuw met op de gevels zowat alles wat te maken heeft met ... de dood.

Download de stadswandeling

Rouen kan je gemakkelijk belopen op één dag wil je alle bezienswaardigheden hebben gezien. Start de wandeling dan best niet te laat. Zo kan je gerust de kerken en één of meerdere musea doen. En je komt sowieso langs pittoreske plekjes waar je als toerist anders nooit zou komen.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Rouen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Rouen? Plaats je beoordeling

Nicole15 september 2023

Ik heb de stadswandeling Rouen gedaan en hoe leuk was dat? Heel erg leuk! Het is zeer duidelijk uitgelegd en de route is makkelijk te doen. Zeker bij het Jeanne d’Arc museum naar binnen gaan want dat is echt de moeite waard!

Mariëlle21 augustus 2023

Leuke en handige gids.

Marcel 21 augustus 2023

Mooie en praktische reisgids met voldoende informatie. Rouen is echt een aanrader.

Marc 13 december 2022

Heel nuttige reisgids met veel achtergrondinformatie. Het museum over Jeanne D'Arcq heel duur voor wat er maar te beleven valt.Langdradige video en veel trappen voor mensen die niet goed te been zijn. (10 euro)

Ben14 september 2022

We hebben afgelopen dagen de wandeling door Honfleur en die door Rouen met heel veel plezier gebruikt. Correcte informatie en plezierig om te doen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info