Stadswandeling Rouen

Verken de hoogtepunten van Rouen met een stadswandeling

Met onze wandelroute in Rouen kom je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. Rouen is de hoofdstad van Normandië en ligt aan de Seine. Dat zorgt uiteraard voor mooie plaatjes. Wandel door de geschiedenis van de stad, leer bij over Jeanne d'Arc, heldin van Rouen. Loop in de Rue de l'Horloge, nog zo'n symbool van Rouen. Lees meer

Ontdek in nauwelijks 4 kilometer al het mooie van Rouen! 
  • Bezoek de kathedraal van Rouen en andere kerken
  • Verrassend veel vakwerkhuizen in de steegjes
  • Wandel onder de beroemde klok in de Rue de l'Horloge
  • Treedt in de voetsporen van Jeanne d'Arc
  • Ontdek het unieke aître van Saint-Maclou 
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Stadswandeling Rouen op de kaart

Bezienswaardigheden in Rouen

De kathedraal Notre-Dame is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rouen. De bouw van de kathedraal werd gestart in de 12e eeuw, maar het duurde nog enkele honderden jaren voordat het prachtige gebouw ook daadwerkelijk af was. De verschillende bouwstijlen en evoluties binnen de Gotische stijl zijn duidelijk te bekennen. Ook het verschillende uitzicht van de torens is opvallen. Binnen wacht je een mooie verzameling aan blikvangers: de glas-in-lood ramen, bijzondere grafmonumenten, een prachtige trap, ...  Wist je dat Claude Monet een serie schilderijen maakte, alleen maar van de kathedraal? Liefst 30 doeken. 

Place du Vieux Marché is de plek waar Jeanne d'Arc in 1431 werd verbrand. Het plein is omringd door vakwerkhuizen, maar de echte blikvanger is de kerk Jeanne d'Arc. Een groot kruis naast de kerk geeft ook nu nog aan waar Jeanne d'Arc precies werd verbrand. Er valt in het stadsbeeld wel méér te zien van de heldin van Rouen. Geïnteresseerd? Bezoek dan zeker het Historial Jeanne d'Arc, een museum volledig aan haar gewijd in het voormalige aartsbisschoppelijk paleis.   

Rue du Gros Horloge is een straatje dat verbinding mogelijk maakt tussen de Kathedraal Notre-Dame en de Place du Vieux Marché. Al sinds de middeleeuwen is het een zeer populair straatje. De klok, le Gros Horloge, aan wie het straatje zijn naam te danken heeft, kan je niet missen. Ze hangt pal boven de poortboog bij het begin van de straat. 

Met onze stadswandeling kom je werkelijk langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Rouen. Dus ook langs het prachtige justitiepaleis met die schitterende gotische gevel. Je zal versteld staan van het aantal vakwerkhuizen in Rouen. Je kan naar het Musée des Beaux Arts, musée Le Secq des Tannelles, musée de la céramique, ... Héél bijzonder is een binnenhof, het aître Saint-Maclou. Hier zal je nauwelijks een toerist vinden, maar het is nochtans een unieke plek. Op een binnenhof staan vakwerkhuizen uit de 16de eeuw met op de gevels zowat alles wat te maken heeft met ... de dood.

Download de stadswandeling

Rouen kan je gemakkelijk belopen op één dag wil je alle bezienswaardigheden hebben gezien. Start de wandeling dan best niet te laat. Zo kan je gerust de kerken en één of meerdere musea doen. En je komt sowieso langs pittoreske plekjes waar je als toerist anders nooit zou komen.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Rouen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Rouen? Plaats je beoordeling

Erwin24 april 2022

Perfecte gids om de stad te bezoeken.

Hilde16 maart 2022

Wij gaan pas met Pasen naar Rouen maar ik ben ervan overtuigd dat deze gids met stadswandeling zoals alle reisgidsen van euroreizen up to date en meer dan de moeite waard zal zijn. Het is telkens een luxe om met jullie reisgids op reis te kunnen vertrekken!

Myriam3 oktober 2021

Prachtige stad! Met de reisgids kom je langs alle hoogtepunten met duidelijke uitleg. Echt super.

Luc18 augustus 2021

Heerlijke stad om te verkennen. Ga op zondag, dan zijn de parkings meestal gratis. Met de reisgids verdwaal je zeker niet.

Lies16 augustus 2021

Zoals altijd was de uitleg zeer duidelijk, een mooie wandeling en extra informatie over de bezienswaardigheden. We hebben genoten van deze wandeling door een zeer mooie stad!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info