Honfleur: charmant havenstadje in Normandië

Bezoek talloze ateliers, de Houten kerk en het Vieux Bassin!

Honfleur is misschien wel het mooiste havenstadje dat je kunt bezoeken tijdens je vakantie Normandië. De haven in combinatie met de smalle straatjes en de mooie vakwerkhuizen zorgen voor een speciale sfeer, die je absoluut niet mag missen! De geschiedenis van Honfleur start een goede 700 jaar geleden. Zelfs tijdens de Honderdjarige oorlog won zijn haven aan betekenis. Het heeft ook grote zeelieden geleverd en dit alles bracht natuurlijk rijkdom met zich mee. Lees meer

In Honfleur heeft de prachtige omgeving kunstenaars geïnspireerd.

 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Eén van de meest bezochte badsteden in Frankrijk 
 • Loop langs de pittoreske Vieux Bassin
 • Bezoek de talrijke musea
 • Geniet van de charmante stadskern
 • Maak de oversteek via Pont de Normandië
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

 Juweel in Normandië

Honfleur wordt al eeuwenlang geadoreerd door kunstenaars en dat niet voor niets! Ook jij zult bij een bezoek aan deze stad genieten van de pittoreske straatjes, oude huizen en de charmante Vieux Bassin in de haven. Honfleur ademt nog steeds de sfeer van vroeger en het rijke verleden is goed in stand gehouden. Het is dan ook één van de meest bezochte steden in Frankrijk. 

Honfleur is internationaal bekend dankzij zijn charmante, geplaveide steegjes, prachtige oude woningen, kleine boetiekjes, gezellige hotels een een uitstekende gastronomie. Daarnaast zijn er veel monumenten en een overvloed aan historisch, cultureel en artistiek erfgoed. 

Wat te doen in Honfleur?

Honfleur is enorm trots op zijn historische en artistieke rijkdom. Er zijn dan ook volop mogelijkheden voor toeristen om hiervan te genieten. De stad heeft kunstenaars vooral tijdens het impressionisme geïnspireerd en die speciale atmosfeer vind je ook nu nog in het stadje terug. Je kunt genieten van de musea, talrijke kunstgalerijen en ateliers. Ook degenen die niet van klassieke kunst houden, zijn in Honfleur aan het juiste adres: het stadje profileert zich ook op het gebied van hedendaagse, moderne kunst. 

Ben je geen kunstliefhebber? Niet getreurd! Honfleur is ook een echt havenstadje. Vandaag de dag is het niet alleen een plezierhaven, maar doet Honfleur ook nog dienst als een vissershaven. De levendige, charmante sfeer vind je in de hele stad terug. Bij je bezoek aan Honfleur dien je zeker de St-Catharinakerk te bezoeken. Daarnaast zijn de zoutopslagplaats, de houten kerk en het Vieux Bassin zeker een bezoek waard! Download onze gratis reisgids om uw dagen in te plannen.

Bereikbaarheid

Honfleur is gemakkelijk bereikbaar via de Pont de Normandië. Deze hoge hangbrug is de langste over de Seine en kan tegen windstoten van meer dan 400 km/u. Bovendien is het wegdek ijsvrij en mag er zelfs een oceaanreus tegen varen. Om de brug over te rijden dien je tolgeld te betalen. (meer info via deze link)

Reviews en beoordelingen Honfleur

Heb je zelf tips of opmerkingen over Honfleur: charmant havenstadje in Normandië? Plaats je beoordeling

Carine D.2 oktober 2021

Leuke wandeling in Honfleur, al was de terugweg vanuit het centrum naar de plaats van vertrek iets te lang en saai. Misschien is parkeren dichter bij het centrum (en toch gratis) een oplossing.

rudy6 augustus 2020

De autoroutes op een détailkaart weergeven

Ignace Vincke27 november 2019

Volledig akkoord met Marleen De Smet. De wandeling laat Honfleur vanuit een andere hoek zien. Een absolute aanrader!

Marleen De Smet25 september 2019

Toptip! Wij maakten de stadswandeling in Honfleur uit de gids. We vonden probleemloos de gratis parking iets buiten Honfleur, wandelden langs het strand naar de Vieux Port en kwamen bij alle bezienswaardigheden van Honfleur langs. De uitleg bij wat je ziet plus de routebeschrijving is perfect. We kuierden rond door de gezellig drukke straatjes, gingen iets eten en vonden feilloos de terugweg naar de parking. Een aanrader, die gids van Honfleur van Euroreizen.

Pol Rossey11 augustus 2019

Duidelijke en correct informatieve brochure.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info