De bezienswaardigheden van Dinard

Bezoek de mondaine badplaats met om de hoek Usine Marémotrice de la Rance

Dinard is een plaats in Frankrijk, in het noorden van Bretagne, en een elegante mondaine badplaats aan de monding van de Rance. Dinard werd populair bevonden tijdens de Engelse aristocratie. De stad vormt een groot contrast met de ‘granieten’ stad Saint-Malo aan de overkant van de rivier de Rance. De badplaats wordt ook wel het ‘Nice van het Noorden’ genoemd. Je vindt hier zowel bezienswaardigheden als Normandische, kitscherige als in Engelse stijl opgetrokken villa’s. Daarnaast enkele fraaie landhuizen en kasteeltjes. Het zijn stille getuigen van de Franse Belle Époque. Lees meer

De ouderwetse blauw-witte strandtentjes van Dinard staan nog steeds op het strand.

 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 369 - Boek nu
 • Herken je de strandtentjes?
 • Geniet van nostalgie en oude villa's
 • Zoek het mooiste panorama op Cap Fréhel
 • Bezoek de getijdencentrale van Rance
 • Leer over duurzame energie in centrale Dinard
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het strand van Dinard

Op het strand van Dinard in Bretagne is het nostalgisch gevoel niet ver weg dankzij de bekende blauw-wit gestreepte strandtenten. Vooral tijdens de periode tussen beide wereldoorlogen kreeg het stadje een boost door het optrekken van luxehotels, zwemdijken, promenade, zeewaterzwembaden, tuinen en parken.

Pointe du Moulinet

Vanuit de Pointe du Moulinet, een rots die op de strandpromenade ligt, heb je een prachtig uitzicht op de kust van Bretagne vanaf de Cap Fréhel tot Saint-Malo. Tijdens je vakantie in Dinard kan je je op de promenades vergapen aan de luxueuze villa’s die er staan te pronken, sommigen ervan lijken wel zo gebouwd dat ze aan de rotsen plakken.

Usine Marémotrice de la Rance

Net voordat de Rance uitmondt in het Kanaal ligt er een dam, die gebouwd is tussen 1961 en 1966. Deze stuwdam vormt een brug tussen Dinard en Saint-Malo, die het verkeer op andere plaatsen in het dal flink ontlast. In een tunnel op de dam ligt de getijdencentrale Usine marémotrice de la Rance. Het is de op één na grootste getijdencentrale van de wereld en de grootste van Bretagne. Hierdoor is niet alleen de Rance altijd bevaarbaar, maar wekt deze centrale ook een enorme massa energie op. Deze bezienswaardigheid is zeker een bezoekje waard tijdens jouw vakantie Bretagne.

Enkele cijfers over Usine Marémotrice de la Rance: 24 turbines leveren stroom voor een vermogen van 320 MegaWatt, goed om zowat 300 000 inwoners in Bretagne van stroom te voorzien. Jaarlijks kan de centrale zowat 540 000 MWh aan elektriciteit opleveren. Een getij zorgt voor een aanbreng van 18 000 m² water, tien keer zoveel als de Rhône kan verzetten.

De centrale in Dinard is sinds november 1966 in gebruik en kan gratis en vrij bezocht worden tijdens jouw vakantie Bretagne. Een interactief traject loodst je langs een educatief pad waarbij uitleg gegeven wordt over duurzame energiebronnen als wind, waterkracht en zonnecollectoren. Leerrijk en weer eens iets anders!

Reviews en beoordelingen Dinard

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Dinard? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info