Rouen: stad van Jeanne d'Arc en véél meer

Laat je verrassen door al het mooie van Rouen

Rouen is de hoofdstad van Normandië aan de Seine. Bekend omdat Jeanne d'Arc er vertoefde en uiteindelijk op de brandstapel belandde. Maar er is meer dan enkel de koene heldin die een citytrip Rouen de moeite waard maakt. Je komt er oog in oog te staan met prachtig monumentaal erfgoed: kerken, vakwerkhuizen, fraaie gevels, ... Kom er in een weinig gekend uniek binnenhofje, loop er onder de bekende Gros Horloge, wandel er in de geplaveide steegjes, enz  Lees meer

Kom waar Jeanne d'Arc op de brandstapel werd gegooid, maar er nog zoveel méér te zien in Rouen.
 • Lastminutes en promoties in Rouen

  Rouen 3 dagen hotel 4* met ontbijtbuffet

  Het Hôtel Littéraire Gustave Flaubert **** ligt in het historisch hart van Rouen. Het is een Best Western designhotel met hommage aan de schrijver Flaubert. Verblijf inclusief ontbijtbuffet.
  va. € 179 - Boek nu
 • Maak kennis met Rouen, historische stad
 • Bewonder binnen en buiten de kathedraal Notre-Dame
 • Leer meer over het leven van Jeanne d'Arc
 • Bezoek l'Historial, gewijd aan Jeanne d'Arc
 • Stap het onbekende Saint-Maclou binnen  
 • Mis het Gros Horloge niet tijdens een wandeling 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Stadswandeling in Rouen

Rouen is een ideale stad om te voet te verkennen. De hoofdstad van Normandië laat zich makkelijk verkennen in  amper vier kilometer. Je komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden, maar ook langs pittoreske plekjes waar toeristen anders nooit zouden komen.

Kathedraal Notre-Dame

Kathedraal Notre-Dame is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rouen. De bouw van de kathedraal werd gestart in de 12e eeuw, maar het duurde nog enkele honderden jaren voordat het prachtige gebouw ook daadwerkelijk af was. De verschillende bouwstijlen en evoluties binnen de Gotische stijl vallen je zeker op. De kathedraal staat vooral bekend voor de adembenemende glas-in-lood ramen en bijzondere grafmonumenten.  

Place du Vieux Marché

Dit is de plek waar Jeanne d'Arc in 1431 werd verbrand. Het plein is omringd door vakwerkhuizen, maar de echte blikvanger is de kerk naar haar vernoemd. De kerk Jean d'Arc werd gebouwd in 1979 in de vorm van een ondersteboven liggend schip. Alhoewel de kerk redelijk nieuw is, bevat hij ook enkele oude elementen, zoals de glasramen uit de 16e eeuw. Deze zijn afkomstig uit de St.Vicentiuskerk, die gedurende de Tweede Wereldoorlog vernield werd. Een groot kruis naast de kerk geeft aan waar Jeanne d'Arc precies werd verbrand.

Rue du Gros Horloge

Rue du Gros Horloge is een straatje dat verbinding mogelijk maakt tussen de Kathedraal Notre-Dame en de Place du Vieux Marché. Al sinds de middeleeuwen is het zeer populair. De klok aan wie het straatje zijn naam te danken heeft, kan je onmogelijk missen: ze hangt direct boven de stenen straat. Het Gros Horloge werd in de 16e eeuw uit Belfort meegenomen en geeft ook de weken en de schijngestalten van de maan aan.

Andere bezienswaardigheden op wandelafstand

Wie van musea houdt, komt aan zijn trekken in Rouen. Historial Jeanne d'Arc, gehuisvest in het voormalige aartsbisschoppelijk paleis, is beslist een aanrader. Andere musea zijn het Museum voor Schone Kunsten en het Keramiekmuseum. 

Geef je de voorkeur aan de buitenlucht? Ga dan eens naar de Rue St.-Romain. Dit straatje ligt naast de Kathedraal Notre-Dame en is één van de meest markante bezienswaardigheden in Rouen. Je vindt hier namelijk allemaal vakwerkhuizen die tot 500 jaar oud zijn. Ook het Palais de Justice is zeker een bezoekje waard. Het werd nagenoeg volledig herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en heeft een schitterende voorgevel. Maar héél uniek is een binnenhof (aître Saint-Maclou) met rondom vakwerkhuizen waar op de gevels allerlei lugubere afbeeldingen te zien zijn die iets te maken hebben met de  dood.    

Meer informatie over de andere musea en bezienswaardigheden in Rouen kan je vinden op de website www.rouentourisme.com 

Reviews en beoordelingen Rouen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rouen: stad van Jeanne d'Arc en rue de l'Horloge? Plaats je beoordeling

Ron Kroegman14 augustus 2021

Reisgids geregeld geraadpleegd tijdens onze tocht door Rouen. Leuke informatie en nuttige tips. Goed om bij ons te hebben.

Sabine31 juli 2020

heel goede wandeling in Rouen gemaakt en heel goede tips gekregen van Euroreizen. Bedankt.

Peene10 augustus 2019

Hebben met jullie gids de toppers van Rouen kunnen bezichtigen. Prachtige stad zeker de moeite.

Goemaere Leen2 augustus 2019

Handige gids. Beknopt, to-the-point maar toch allesomvattend. Het hielp ons Rouen zijn mooiste kant te ontdekken!

Krist Craeymeersch31 juli 2019

Zeer goede gids, praktisch, mooie plaatsen gezien dank zij deze reisgids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info