Giverny: woonhuis en tuin van Monet

Eén van de mooiste plaatsen langs de Seine met bijzondere bezienswaardigheden

Giverny is een adembenemend mooi stadje dat je absoluut gezien moet hebben tijdens je vakantie Normandië. Het is namelijk sterk verbonden met één van zijn voormalige inwoners: Claude Monet. Deze impressionistische schilder woonde hier van 1883 tot aan zijn dood in 1926. Zijn tuin met woonhuis werd door de familie geschonken aan de "Fondation Claude Monet". Lees meer

De tuinen bieden een uniek decor om te genieten van de bloemenpracht en even tot rust te komen. 
  • Laat je verleiden door de schoonheid van Giverny
  • Bezoek de mooie tuinen van Monet
  • Ga kijken waar Monet inspiratie haalde
  • Koop vooraf tickets om wachttijden te vermijden
  • Ontdek nog meer tuinen en musea in Giverny
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Stad van Monet

Het grootste deel van de toeristen in Giverny komen voor de vroegere tuinen van Monet, die dienst deden als inspiratie voor zijn meest beroemde schilderijen. Vooral de vijver met waterlelies is een beroemde attractie. Deze moet je dan ook gezien hebben!

Kom je speciaal voor de waterlelies, dan zijn de maanden juli en augustus de beste. Doch elke maand heeft haar typische bloemenpracht. De drukste maanden zijn mei en juni. Er zijn soms wachttijden van meer dan een uur, omdat er maar één kassa is. Die trage doorstroom zorgt er wel voor dat het in de tuin aangenaam wandelen is.

Wil je wachttijden vermijden? Koop dan je tickets online via hun website (zie verder). Om optimaal te genieten van een bezoek raden we wel aan om je vooraf te informeren over het leven en werk van Claude Monet.  

Meer info: www.fondation-monet.com

Andere bezienswaardigheden in Giverny

Giverny is gelegen op één van de mooiste plaatsen aan de Seine. Dit stadje mag je dan ook beslist niet overslaan tijdens je vakantie in Normandië. Vooral voor kunstliefhebbers is het hier een waar paradijs.

Naast de oude woning en de tuinen van Monet, zijn er ook nog andere musea om te bezoeken. Zo vind je hier het "Musée des Impressionnismes de Giverny". Het museum heeft een mooie vaste collectie opgebouwd, mede dankzij de ondersteuning van het "Musée d'Orsay" in Parijs. Dit museum heeft een mooie, moderne tuin, die bestaat uit perken met op kleur gesorteerde bloemen en hoge heggen. Ook hier kun je heerlijk wandelen en tot rust komen. 

Daarnaast zijn er in het toeristisch seizoen ook nog tijdelijke tentoonstellingen rond het thema impressionisme. Eveneens open van april tot oktober.

Meer info vind je op hun website: www.mdig.fr.

Reviews en beoordelingen Giverny en omgeving

Heb je zelf tips of opmerkingen over Giverny: woonhuis en tuin van Monet? Plaats je beoordeling

Robert Geivaerts15 juli 2021

Zeker een dag voorzien, de je rustig de tuin kunt bewonderen en opnemen, zodat daarna de schilderijen je noch meer zullen aanspreken. Bij de volgende passage in de buurt gaan we zeker langs.

Toon30 mei 2018

De stadswandeling Honfleur is zeker een aanrader.

Michel Vander Vennet14 juni 2017

Zoals steeds: "impeccable" en ... bijzonder bruikbaar. Van harte dank voor deze service!

gino derluyn6 juni 2016

De hotelkamer in les Cannisses is heel klein en basic aangekleed. Mijns inziens mocht voor de betaalde prijs de kamer heel wat ruimer zijn. Het avondeten in les Cannisses was wel in orde en vertegenwoordigt een fijne keuken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info