Stadswandeling Honfleur

Geniet van dit charmant havenstadje

Met onze wandelroute brengen we je langs de unieke oude stadskern, een prachtig ingesloten jachthaventje, een heel bijzondere houten kerk, heel veel kunstateliers en een paar leuke musea. Je merkt het al dat Honfleur alle ingrediënten heeft voor een heerlijke wandeling met onderweg veel plekjes om rustig te genieten. Bijna een must voor tijdens je vakantie in Normandië. Lees meer

Honfleur en de prachtige omgeving heeft menig kunstenaar al geïnspireerd. 
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 119 - Boek nu
 • Ontdek met onze stadswandeling Honfleur helemaal
 • Kom langs de mooiste bezienswaardigheden
 • Proef de heerlijke Normandische specialiteiten
 • Bezoek de kleine gezellige musea
 • Voel er de sfeer van weleer 
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Honfleur op de kaart

Bezienswaardigheden in Honfleur

Honfleur wordt al eeuwenlang geadoreerd door kunstenaars. Ook jij zult bij een bezoek aan deze stad genieten van de pittoreske straatjes, oude huizen en charmante haven. Honfleur ademt nog steeds de sfeer van vroeger en het rijke verleden is goed in stand gehouden. Het is dan ook één van de meest bezochte steden in Frankrijk. Hoe kan je beter van deze stad genieten dan tijdens een stadswandeling?

>Honfleur is internationaal bekend dankzij zijn charmante, geplaveide steegjes, prachtige oude woningen, kleine boetiekjes, gezellige hotels een een uitstekende gastronomie. Daarnaast zijn er veel monumenten en een overvloed aan historisch, cultureel en artistiek erfgoed. 

Langs de wandelroute vind je meer dan genoeg dingen die je kan zien en doen. Honfleur is enorm trots op zijn historische en artistieke rijkdom. Er zijn dan ook volop mogelijkheden voor toeristen om hiervan te genieten. De stad heeft kunstenaars vooral tijdens het impressionisme geïnspireerd en die speciale atmosfeer vind je ook nu nog in het stadje terug. Je kunt genieten van de musea, talrijke kunstgalerijen en ateliers.

Ook degenen die niet van klassieke kunst houden, zijn in Honfleur aan het juiste adres: het stadje profileert zich ook op het gebied van hedendaagse, moderne kunst. 

Ben je geen kunstliefhebber? Niet getreurd! Honfleur is ook een echt havenstadje. Vandaag de dag is het niet alleen een plezierhaven, maar doet Honfleur ook nog dienst als een vissershaven. De levendige, charmante sfeer vind je in de hele stad terug. Wanneer je langs de haven af loopt, kan je heerlijk genieten. Hier kan je bovendien ook een pauze nemen. Langs de hele haven vind je namelijk talloze restaurants en café's. 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Honfleur

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Honfleur? Plaats je beoordeling

kristel olislagers19 september 2018

super leuke ... duidelijke uitleg . zeer uitgebreide documentatie een leuke wandeling... zeer aan te raden!

Ann Van Driessche14 augustus 2018

Ok maar inzet laagseizoen rustiger om te gaan bezoeken

Angela10 oktober 2017

De stadswandeling in Honfleur is erg leuk en zeer goed te doen. Verder hebben we de nfo in de reisgids gebruikt om de rest van onze vakantie in te delen. Zeer goede informatie!

Ingelbrecht José6 september 2017

Mooie stad om te wandelen , museum en terasjes te doen. Prachtig uitzicht van op de indrukwekkende brug. Mooi haventje.

Wim Bos28 augustus 2017

Leerrijke en nuttige reisgids. Mooie wandeling in Honfleur gemaakt, dankzij jullie beschrijving.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info