Vakantie Baai van Napels en de Amalfitaanse kust

Ontdek deze prachtige en idyllische streek in het zuiden van Italië

Een zuiderse zon, een betoverende natuur, een rijk cultureel verleden en lekker Italiaanse gerechten. Het zijn stuk voor stuk troeven die je warm moeten maken voor een vakantie in de Baai van Napels. Lees meer

Napoli heeft zoveel meer dan je denkt. Je zal er een bonte mix van cultuur- en natuurschoonheid vinden.
 • Alle promoties Amalfitaanse kust

  Alle promoties Amalfitaanse kust

  Keuze uit 2 toppromoties: een 8-daagse langs de Cilentokust met verblijf in hotel 4* en huurwagen. Met een andere promo combineer je Napels en het eiland Ischia, inclusief overzet. Ontdek ze nu!
  va. € 899 - Boek nu
 • Ga op vakantie aan de Baai van Napels
 • Geniet van natuur, klimaat en cultuur
 • Ontdek de Amalfitaanse kustlijn
 • Bezoek de badplaats Sorrento

Gratis reisgids Baai van Napels en Amalfi kust?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Napoli 

Napoli heeft zoveel meer dan je denkt. Je zal er een bonte mix van cultuur- en natuurschoonheid en vele bezienswaardigheden vinden. In de stad nodigen heel wat historische gebouwen, kerken en musea je uit voor een bezoek.

Het Nationaal Archeologisch Museum in Napels is bijvoorbeeld wereldberoemd. Het heeft een grote verzameling objecten uit de Oudheid. De Farnese-collectie bestaat uit sculpturen die in de 16e eeuw werden gevonden bij opgravingen in de Thermen van Caracalla. Het beroemdst is de Farnese-stier, de grootste bewaarde beeldengroep uit de Romeinse tijd. Verder is er een grote verzameling juwelen te zien, waaronder de grootste camee (gem bestaande uit verschillende kleuren) ter wereld.

In de Baai van Napels liggen er mooie stranden op je te wachten. Iets wat vele zonnekloppers die er voor jou al waren, beslist zullen beamen.

Sorrento

Ten zuiden van Napels ligt het schiereiland Sorrento met aan de noordzijde de gelijknamige stad Sorrento als meest gekende badplaats. Sorrento is de afvaarthaven voor Capri. Dit brengt natuurlijk nogal wat verkeer en dus lawaai met zich mee. Het stadje is zelf heel aardig en voor velen de uitvalsbasis om de Costiera Amalfitana te bezoeken, die 'om de hoek' begint. Die 'hoek' is de Penisola di Sorrentino met de mooie Punta di Sorrento, ongeveer 3 km ten westen van de stad. 

Amalfi

Aan de andere kant langs de Amalfitaanse kust ligt Amalfi te schitteren. Ver voor Venezia, van de 9e tot de 11e eeuw, was de Amalfitaanse Republiek de eerste maritieme mogendheid en belangrijkste stadstaat. De nauwe betrekkingen met het Oosten zorgden voor een Moorse invloed op de bouwstijl aan de gehele kust.

Ook in de Duomo, hoog gelegen aan het eind van de bekende lange trap, is deze invloed onmiskenbaar terug te zien. Naast de Piazza del Duomo ligt een doolhof van steegjes en trappen, overwelfde passages en pleintjes met verkoelende fonteinen. Naast de Duomo ligt de Chiostro del Paradiso uit de 12e eeuw v.Chr. De kloosterhof van het paradijs, doet haar naam eer aan met de door Arabische arcaden omringde tuin. 

De Vesuvius 

De vulkaan Vesuvius is nog de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Hoewel de laatste uitbarsting al dateert van 1944. Maar wat Vesuvius aanrichtte met de steden Pompeïï en Herculaneum is alom bekend.

Capri 

Heel aanlokkelijk in de Baai van Napels is een bezoek aan het eiland Capri. Zijn aantrekkingskracht is de enig mooie natuur. Een wandeling op Capri zal je dus zeker weten te smaken. Alternatieve eilandjes zijn Ischia en Procida, minder bekend bij de meeste toeristen in de Baai van Napels maar daarom zeker niet minder mooi.

Pompeii

Bij iedere bezoeker op het lijstje van niet te missen bezienswaardigheden in de Baai van Napels: de ruïnes van Pompei. Deze stad werd in 79 na Chr. bij een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius bedolven door lava. Pas in 1748 werden de eerste opgravingen gedaan, waardoor het een van de best bewaarde Romeinse steden is.

Pompeii bezoeken, Vesuvius bezoeken, Bezienswaardigheden Napels, Rondreis Amalfikust

Reviews en beoordelingen vakantie Baai van Napels en Amalfi kust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek Napels, de Baai van Napels en de Amalfi kust? Plaats je beoordeling

Jenny 25 januari 2023

Ik vind het altijd zeer goede uitgelegde stadswandelingen.

Maria 14 januari 2023

Heel interessante gids. Veel informatie om onze reis voor te bereiden. Dank je wel!

Ineke Van Hoe 23 april 2019

Super!

Lieve De Koker 25 maart 2019

Praktische reisgids...gaan we gebruiken op onze reis begin april

Pauwels 29 november 2018

Mooie complete uitleg. Gaan we gebruiken voor ons reisje in het voorjaar.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info