Sorrento bezoeken? Info en bezienswaadigheden

Sorrento biedt uiterste schoonheid op een schiereiland

Sorrento is een heel erg populaire badstad op het gelijknamige schiereiland Sorrento. Het ligt hoog boven de zee in het zuidelijkste punt van de Baai van Napels. Sorrento wordt vaak als uitvalsbasis gekozen voor een verkenning van de Amalfikust. Lees meer

Mooie wandelingen kan je maken vanuit Nerano naar het uiterste punt van het schiereiland.
 • Alle promoties Amalfitaanse kust

  Alle promoties Amalfitaanse kust

  Keuze uit 2 toppromoties: een 8-daagse langs de Cilentokust met verblijf in hotel 4* en huurwagen. Met een andere promo combineer je Napels en het eiland Ischia, inclusief overzet. Ontdek ze nu!
  va. € 899 - Boek nu
 • Ontdek de populaire badstad Sorrento
 • Verken vanuit Sorrento de Amalfikust
 • Bezoek musea, de kloostergang en de kathedraal 
 • Bekijk Vico Equense en Massa Lubrense
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Sorrento is een echte culturele schat van Italië. Je vindt er vele bezienswaardigheden: musea en theaters, historische gebouwen en monumenten. Capo di Sorrento is een kleine nederzetting, maar het wordt beschouwd als een van de mooiste gebieden van de stad. Dit is een klein vissersdorpje gelegen tussen sinaasappel- en olijfboomgaarden.

Niet alleen natuurliefhebbers, maar ook fijnproevers zullen van rust genieten in Capo di Sorrento, omdat de keuze van heerlijke restaurants met authentieke lokale gerechten echt opvallend is. Natuurlijk zijn schaal - en schelpdieren hier het hoofdgerecht. Bezoekers wordt aangeboden, om ware meesterwerken van culinaire kunst te proberen.

Behalve veel hotels en chique restaurants zijn er gelukkig enkele andere plaatsen waar je een poosje kan verblijven. Het Museo Correale di Terranova toont een collectie schilderijen uit de 17e en 18e eeuw van schilders uit Napels. Eveneens porseleinen voorwerpen, majolica, een verzameling archeologische vondsten.  

De Chiesa di San Francesco (barok) en de aanpalende kloostergang uit de 13e eeuw zijn even bezienswaardig. De kathedraal van Sorrento bezit een toren die rust op een boog met vier zuilen. Ze werd verbouwd tijdens de 15e eeuw en is bekend voor de mooie mozaïek, het marmeren portaal en een fraai koor. In het Museo bottega della Tarsialignea word je keurig uitgelegd wat de rol van de mozaïek was tijdens de 18e eeuw.

Het centrale deel van de stad is het plein Tasso, dat is versierd met prachtige monumenten. Een daarvan is gewijd aan de beschermheilige van de stad, Saint Antonin, en een andere is gewijd aan de beroemde Italiaanse dichter Torquato Tasso. Het park 'Villa Comunale' is de beste plek voor wandelingen. Dit park wordt ook beschouwd als het mooiste van de stad. Je treft hier veel bijzondere heesters en bomen aan, en de schoonheid van de bloemen is gewoon onvergetelijk.

In het park bevindt zich ook nog een belangrijke religieuze mijlpaal - de kerk van St. Francis. Dit is een prachtig gebouw met strakke lijnen. Zalen van deze kerk zijn versierd met mooie fresco's en met het handgemaakte bijwerk. Het Cape Sorrento wordt beschouwd als het historische centrum van de stad. Hier vind je tal van middeleeuwse gebouwen. Archeologische opgravingen stoppen nooit in dit deel van de stad, en er worden voortdurend nieuwe relikwieën gevonden.

Het schiereiland Sorrento

Vico Equense ligt op een tufsteenplateau boven de zee. De kathedraal (zowel kenmerken van barok als gotiek) met zijn Byzantijnse fresco’s is er de blikvanger. Massa Lubrense situeert zich ten westen van Sorrento. De locatie is uniek boven een golvende vlakte. De majolicavloer uit de 17e eeuw in de Santa Maria delle Grazie trekt de meeste toeristen aan.

Mooie wandelingen kan je maken vanuit Nerano naar het uiterste punt van het schiereiland. Ga daarvoor naar het centrum van dit dorpje (Via Amerigo Vespucci). Het best is de GPS-coördinaten (N 40°35'8.76"  E 14°20'49.51") in te geven anders stuurt de GPS je naar het commerciële gedeelte. Vanop de plaats van de coördinaten loopt er een weg/pad naar een van de twee verste punten van het schiereiland.

Vanuit Sorrento kan je eenvoudig de andere mooie dorpjes en stadjes van de Amalfikust bezoeken zoals Positano, Smeraldo of een daguitstap maken naar Napels, de Vesuvius bezoeken, Herculaneum of Pompeii.

Reviews en beoordelingen Sorrento

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sorrento, populaire badstad met een vleugje cultuur? Plaats je beoordeling

Dirk16 maart 2020

Bij het organiseren van onze reizen of uitstappen, maken wij steeds gebruik van de reisgidsen. Het zijn steeds zeer uitgebreide en geïllustreerde reisgidsen.

Caboor barbara21 juli 2019

Zoals steeds zeer bruikbaar, leuke weetjes, handig ingedeeld.

Adrienne Toelen9 november 2018

Was een goed hulpmiddel , heel praktisch en goede uitleg . Ik ga er zeker nog eens een andere downloaden.

Paul16 juli 2018

Was een handige en interessante informatie omonze reis voor te bereiden.

Sercu Katrien28 oktober 2017

We hebben dankbare informatie uit uw brochure kunnen halen. Het betekende ook een handige handleiding om onze dagindeling te plannen. Dank je wel!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info