Amalfi bezoeken? Dé parel aan de Amalfitaanse kust

Amalfi heeft één van de mooiste kusten in Italië

Er zijn twee kuststroken die toch wel verschillen van elkaar. Aan de baai van Napels is er de kuststrook met Sorrento als belangrijkste stad. Aan de andere zijde ligt de Amalfitaanse kust met Amalfi. Geniet van de landschappen, de bezienswaardigheden, de kleine dorpjes, de zon, een terrasje en de natuur. Dat is pas vakantie! Lees meer

Langs de Amalfikust waan je je in een paradijselijk landschap. Het is één van de mooiste kusten in Italië.
 • Alle promoties Amalfitaanse kust

  Alle promoties Amalfitaanse kust

  Keuze uit 2 toppromoties: een 8-daagse langs de Cilentokust met verblijf in hotel 4* en huurwagen. Met een andere promo combineer je Napels en het eiland Ischia, inclusief overzet. Ontdek ze nu!
  va. € 899 - Boek nu
 • Vier vakantie aan de baai van Napels
 • Bezoek de prachtige Amalfikust
 • Wandel door het stadscentrum van Amalfi
 • Bekijk de reliek van apostel Andreas  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Langs de Amalfikust waan je je in een paradijselijk landschap. Het is één van de mooiste kusten in Italië. Het azuurblauw van de Tyrreense Zee, de grillige steile kliffen, de schilderachtige dorpjes als het ware hoog tegen de rotsen ‘geplakt’, de citroenbomen, wijndruiven, … Schoonheid van de natuur op zijn best. Niet voor niets behoort de Amalfikust tot het UNESCO-erfgoed.  

Amalfi

Vanaf 839, toen er de afkondiging van onafhankelijkheid van Napels kwam, staat Amalfi op de kaart. Toen had het mede door de strategische ligging flink wat aanzien als zeemacht met verbindingen in en naar Afrika, Byzantium en Klein-Azië. Pisa kreeg echter steeds meer aanzien en plunderde Amalfi zo goed als leeg in 1135.

Aantrekkelijk stadscentrum 

Aan de zee zelf biedt Amalfi niet dat échte wow-moment. In het stadscentrum is het leuker vertoeven met een aantrekkelijk Piazza del Duomo met vele terrasjes, een zeer mooie fontein, de bebloemde balkons en fraaie gevels van de voornamelijk witte huizen. De blikvanger is de imposante kathedraal met de al even imponerende rij trappen.  De oudste elementen stammen uit de 9e eeuw. Later volgden talloze verbouwingen en kreeg het aanzicht iets oosters.

Mysterie in de Cappella del Crocifisso

Ook de moeite is de kloostergang (Chiostro del Paradiso) uit 1268 met zijn Moorse bogen, romaanse en Siciliaanse bouwkenmerken, zijn Romeinse sarcofagen. Via de kloostergang kan je naar de Cappella del Crocifisso. Je vindt er restanten van fresco’s en in de crypte zijn de relieken van de apostel Andreas ondergebracht. Twee keer per jaar (27 juni en 30 november) zou op een kristallen ampul die de graftombe siert… een ‘vloeistof’ verschijnen. Devotie of manipulatie?  

Papiermuseum 

In Amalfi kan je in een molen een klein papiermuseum bezoeken. Amalfi gaat er prat op dat daar de oudste papierfabriek van Europa staat. Die is trouwens nog steeds in gebruik.

Limoncello

Wanneer je door de streek rondom de stad Amalfi rijdt, kun je de citroenbomen haast niet missen. Anders dan wij gewend zijn, hebben de citroenen hier een bijna groene kleur. Het zachte klimaat, de zee en de vruchtbare vulkanische grond zorgen voor de uitstekende kwaliteit van de grote citroenen met een dikke schil.

Juist van deze citroenen wordt het bekende Italiaanse drankje limoncello gemaakt. De toevoeging van suiker, alcohol en water maken van de zure citroenen een aangenaam zoet en verfrissend drankje. Zorg dus dat je tijdens je vakantie Amalfi zeker even een glaasje limoncello drinkt op een terras. 

Pompeii bezoeken, Vesuvius bezoeken, Bezienswaardigheden Napels, Rondreis Amalfikust

Reviews en beoordelingen Amalfi

Heb je zelf tips of opmerkingen over Amalfi? Plaats je beoordeling

Viviane Herremans27 maart 2018

Sinds zondagavond terug en ik mis al de Amalfikust. Het is een prachtige locatie en de bouw van de huizen langs de bergen is indrukwekkend; Enerzijds de zee en anderzijds de citroenen, appelsienen en olijven. We hadden heel veel regen en koude temperaturen en toch voelden wij de warmte van de kust met zijn zeer gastvrije inwoners. Ze mogen terecht fier zijn over de Amalfikustlijn. We keren zeker terug!

Chris21 augustus 2017

Wij waren vorige 10 dagen in Sorento. Van daar uit sites bezoeken is ideaal met een (gehuurde Vespa) Reken er echter op dat Positano en Amalfi super touristische stadjes zijn met weliswaar een paar mooie sites om te bezoeken maar het gaat hoofdzakelijk om 'kopen, kopen, kopen...

Lutgard24 mei 2017

Zeer interessante reisgids, zal naar de toekomst zeker nog van pas komen. We hebben al eerder reisgidsen gedownload van Euroreizen en keer op keer hebben wij er zeer interessante info uit gehaald en de uitgestippelde wandelingen gevolgd. Top !

Jean19 mei 2017

zeer goede reisgids,ik zal zeker gebruik maken van de interessante informatie.

celine isaian12 mei 2017

Zeer duidelijk! Ben er nog niet geweest, maar ik heb reeds een eerste indruk van de regio. Bedankt voor de nuttige informatie!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info