Castellammare kuuroord bezoeken?

Bezoek de kuuroorden en de Monte Faito

In de tijd van de Romeinen was Castellammare di Stabia een geliefd kuuroord met geneeskrachtige bronnen. Door dezelfde uitbarsting van de Vesuvius die Pompeï en Herculaneum onder de as legde, werd ook Castellammare di Stabia bedolven in het jaar 79. Pas vele eeuwen later, in de 18e eeuw, werden de eerste pogingen ondernomen om met opgravingen te beginnen. Lees meer  

Vandaag is Castellammare nog steeds gekend voor de twee kuuroorden die gebruik maken van de 28 mineraalwaterbronnen. 
  • Ontdek de bezienswaardigheden in Castallamare
  • Ontspan in de kuuroorden van Castellammare
  • Bezoek de kathedraal, villa's en het kasteel 
  • Geniet van het uitzicht vanaf de Monte Faito
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Vandaag is Castellammare, aan de noordkant van het schiereiland Sorrento, nog steeds gekend voor de twee kuuroorden die gebruik maken van de 28 mineraalwaterbronnen. Cultureel wierf het naambekendheid door zijn kathedraal , enkele Romeinse villa’s die je kan bezoeken en  het middeleeuws kasteel uit de 9e eeuw. Aan dat kasteel heeft de stad ook haar naam te danken. ‘Castello amare’ betekent kasteel boven de zee.

Monte Faito

De Monte Faito is een berg (1131 m) die tot de kleine bergketen Monti Lattari behoort. De Monti Lattari vormt de natuurlijke grens tussen de Golf van Napels en de Golf van Salerno.

De naam Faito is afgeleid van het dialectwoord faggeto (beuken). Je kan er naartoe via een panoramische weg vanuit Vico Equense maar nog spectaculairder wordt het indien je vanuit Castellammare di Stabia de kabellift neemt. Je kan die lift nemen vanaf het treinstation in de Via Regina Margherita. Boven krijg je een fabuleus mooi uitzicht. Geniet er van het grote contrast tussen het ruwe bergachtig landschap van de Lattari en het zachte landschap van de Golf van Napoli.

Pompeii bezoeken, Vesuvius bezoeken, Bezienswaardigheden Napels, Rondreis Amalfikust

Reviews en beoordelingen Castellammare

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kuren en cultuur opsnuiven in Castellammare ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info