Positano bezoeken? Alle info en bezienswaardigheden

De opvallende schoonheid van Positano door huisjes en mode

Had Positano tijdens de 12e en 13e eeuw nog een belangrijke positie op maritiem gebied, dan spant het nu de kroon als een ‘m’as-tu vu’-vakantieoord langs de Amalfitaanse kust. Lees meer

In Positano kan je heel wat modeboetieks vinden naast winkels met kunst- en aardewerk. 
  • Bezoek het drukke vakantieoord Positano
  • Wandel langs de witte huisjes met koepels
  • Bekijk de Madonna Nera in Positano
  • Ga shoppen in de leuke boetiekjes van Positano
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Het is er vaak superdruk tijdens de zomermaanden. Dan zie je de horde toeristen tussen de voornamelijk witte huizen, veelal met koepeldaken, klimmen en dalen want bijna alle straatjes zijn er flink steil. Het is een fabuleus mooi dorpje dat ook zeer populair is bij de welgestelde medemens. Met gemiddelde portemonnee kun je hier beter niet verblijven, maar een middagje bezoeken is een must vanuit Napels

De stad is in tweeën verdeeld door een klif waarop de ‘Torre Trasita’ staat. In het westen ligt het Spiaggia del Fornillo strand en het minder welvarende deel van de stad. In het oosten ligt Spaggia Grande en daarachter het stadscentrum. 

Droomplek

Positano weet al eeuwen vele schrijvers, regisseurs en artiesten te inspireren. “Positano raakt je diep; het is een droomplek die niet echt lijkt als je er bent en pas echt wordt als je weer weg bent gegaan,” schreef John Steinbeck in zijn boek Positano (1953). Ook beschreef hij het stadje met zijn vele trappen ‘soms zo steil als ladders’ en de ‘kleine baai met ongelooflijk blauw en groen water’.

Poseidon

Volgens de legende werd Positano gesticht door Poseidon, de Griekse god van de zee. Hij wilde daarmee zijn liefde voor de nimf Pasitea tonen. Historisch gezien waren het de Grieken en Feniciers die er de eerste kleine nederzetting bouwden tijdens hun reizen over zee naar het westen.

Amalfi

Na de val van het Romeinse Rijk maakte Positano deel uit van de zeerepubliek Amalfi en beleefde het een belangrijke bloeiperiode. Aan de bloeiperiode kwam een einde toen het dorp werd veroverd door de Noormannen en later de Spanjaarden. De uitkijktorens in het dorp stammen uit deze tijd toen het dorp veelvuldig ten prooi viel aan piraten vanaf zee.

Handel

In de 17e eeuw begon Positano door de handel met het Midden-Oosten aan nieuwe periode van voorspoed en bloei. Veel van de huizen, villa’s en kerken die nog in het dorp te zien zijn stammen uit deze periode.

Bezienswaardigheden van Positano

In Positano kan je heel wat modeboetieks vinden naast winkels met kunst- en aardewerk. De Santa Maria Assunta kerk (13e eeuw, later met barokelementen verbouwd) valt op door haar koepel, volledig bedekt met kleurrijke majolica-tegeltjes.  Binnen kan je naar het beeld van de Madonna Nera (zwarte madonna) gaan kijken. Onder de kerk en de omliggende tuinen nabij het strand liggen resten van een grote Romeinse villa.

Nachtleven 

Het nachtleven is voornamelijk netjes in plaats van levendig, maar dit is niet per definitie een nadeel. 

Positano-mode 

Het dorp heeft sinds de jaren vijftig zelfs de eigen ‘Positano-mode’, die gekenmerkt wordt door fleurige, luchtige stoffen annex sandalen, zomerhoeden …

Omgeving Positano

Vanuit Positano kan je eenvoudig de andere mooie dorpjes en stadjes van de Amalfikust bezoeken zoals Ravello, Smeraldo of een daguitstap maken naar Napels, de Vesuvius beklimmen, Herculaneum of Pompeii.

Reviews en beoordelingen Positano

Heb je zelf tips of opmerkingen over Positano? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info