Autorondreis Pompei en Amalfitaanse kust

Ontdek Napels en Sorrento met deze autoroute

Deze autoroute brengt je van Napels tot Sorrento via de Baai van Napels, de Vesuvius, Pompeii en de Amalfitaanse kust. We laten je alle belangrijke bezienswaardigheden zien voor een breed gamma aan interesses. Lees meer

Langs de mooiste kusten, tot boven op de vulkaan Vesuvius.
  • Rijd de autoroute langs de Amalfitaanse kust 
  • Breng een uitgebreid bezoek aan Napels
  • Klim naar de top van de Vesuvius
  • Bekijk de opgravingen in Pompei
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis reisgids = wandeling Napels. Volledige gids gratis bij reservatie.

Zo brengen we je met de autoroute tot de hoogste bergtoppen, langs de mooiste kusten, tot boven op de vulkaan Vesuvius, naar het unieke eiland Capri en tot bij de opgravingen van Pompeii en Hercalaneum tijdens je citytrip Napels. 

De Vesuvius 

De Vesuvius is 1281 meter hoog. Met een doorsnede van 8 kilometer is deze vulkaan met recht indrukwekkend te noemen. Je kunt de Vesuvius bezoeken: de vulkaan is zowel met de bus als met de auto bereikbaar. De autoroute in onze reisgids brengt je erheen. De laatste keer dat de Vesuvius uitbarstte, was in 1944. De schade bleef toen beperkt. Het bekendst is de uitbarsting in het jaar 79 na Christus, toen de stad Pompeii onder lava en as werd bedolven.

Pompeii

Pompeii werd in 79 n. Chr. bij een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius bedolven door lava. Pas in 1748 werden de eerste opgravingen gedaan, waardoor het een van de best bewaarde Romeinse steden is. Rijd naar deze populaire bezienswaardigheid met de autoroute in de reisgids. 

Bij de opgravingen ontdekte een wetenschapper dat er onder de dikke laag lava holle ruimtes waren. Die ontstonden doordat de lichamen van bedolven mensen in de loop der eeuwen was vergaan. Door in die holle ruimtes gips te gieten konden de archeologen zichtbaar maken hoe mensen en dieren werden verrast door de gloeiend hete lavastroom.

Vooral bij de belangrijkste poort van Pompeii werden veel holle ruimtes gevonden. Het moet daar een enorm gedrang zijn geweest van mensen die de stad wilden ontvluchten. 

Het forum is, zoals in elke Romeinse stad, het centrum van Pompeii. Aan de noordkant staat de hoofdtempel, de Jupiter tempel, geflankeerd door twee erebogen. Verder zie je er de resten van een spreekgestoelte, de suggestus. In het zuidwesten van Pompeii, tegen de stadsmuur, ligt het amfitheater dat werd gebruikt voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren.

In 59 n. Chr. was dit theater het toneel van ernstige rellen tussen inwoners van Pompeii en het naburige Nuceria. Deze rellen staan afgebeeld op een fresco dat uit Pompeii is overgebracht naar het Nationaal Archeologisch Museum in Napels.

Herculaneum 

Een bezoek aan Herculaneum vormt een goede aanvulling op een bezoek aan Pompeï, of kan zelfs eerste keuze zijn als je weinig tijd hebt. Doordat Herculaneum niet door asregens werd getroffen, maar door een gloeiende modder- en lavastroom, zijn de huizen er vaak beter bewaard gebleven, tot aan de verkoolde steunbalken en de bovenverdiepingen aan toe.

De stad lag bedekt onder een laag lava van 20 meter, en het is goed te zien hoe hoog het nieuwe Ercolano boven de resten uit de Romeinse tijd ligt. Dan wordt ook duidelijk dat een groot deel van de stad (zeker tweederde) nog altijd verborgen ligt.

Reviews en beoordelingen Autoroute Pompei en Amalfitaanse kust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Pompei en Amalfitaanse kust? Plaats je beoordeling

Ed 26 januari 2020

Zoals steeds bij euroreizen een mooi uitgewerkte reisgids, die een solide basis vormt voor het persoonlijk uitwerken van een geslaagde reis.

Roland Chabert28 mei 2018

net genoeg om er zin in te krijgen. Natuurlijk is er ter plaatse zoveel méér te zien.

Anneke van Amstel3 februari 2018

Na het bestuderen van deze gids wordt mijn enthousiasme alleen maar groter. In vergelijking met andere gidsen is deze gids heel chronologisch en makkelijk te lezen/ volgen. Mijn hartelijke dank. Vriendelijke groet, Anneke

marja20 juni 2016

wij zijn net terug van een 8-daagse rondreis Amalfikust en Napels, hebben dankzij de reidsgids van Euroreizen.be ontzettend genoten, alles wat wij wilde bezoeken is goed beschreven, dankt hiervoor.

Raf Lagar2 april 2016

De reisgids ie heel goed opgemaakt en heeft veel praktische gegevens, als we er gaan zal hij zeker meegaan.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info