Ravello bezoeken? De meest romantische plek van Italië

Ravello heeft een luxe aan natuur, cultuur en uitzichten

Om Ravello aan de Amalfitaanse kust te bereiken moet je wat moeite doen. Een steile bochtige weg tussen de wouden, heuvels bezaaid met olijfbomen, met wijngaarden en citrusbomen leidt naar Ravello. Lees meer

Ravello wordt dan ook in één adem genoemd als het gaat over de meest romantische plekjes in Italië. 
 • Alle promoties Amalfitaanse kust

  Alle promoties Amalfitaanse kust

  Keuze uit 2 toppromoties: een 8-daagse langs de Cilentokust met verblijf in hotel 4* en huurwagen. Met een andere promo combineer je Napels en het eiland Ischia, inclusief overzet. Ontdek ze nu!
  va. € 899 - Boek nu
 • Ga op vakantie naar Ravello
 • Bezoek deze meest romantische plek van Italië
 • Bekijk de Villa Rufolo in Ravello
 • Ontdek de kunstschatten van de kathedraal
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Eenmaal boven zal je meteen begrijpen waarom zovele anderen hier al eerder waren. Niet alleen toeristen maar ook heel wat bekende kunstenaars, musici en auteurs. Ravello wordt dan ook in één adem genoemd als het gaat over de meest romantische plekjes in Italië. De rijkste families wisten dat ook en lieten er machtige villa’s en paleizen bouwen waarvan er nu nog veel te zien zijn. Sommige werden tot luxehotel omgebouwd.  

Villa Rufolo 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ravello is de De Villa Rufolo, gebouwd op vraag van de rijke familie Rufolo. De villa heeft een Arabisch-Siciliaanse stijl. De binnenplaats als een soort kloostergang is rijk versierd. Vanop een hoogte van 340 m krijg je op het terras een van de allermooiste vergezichten die je in Italië kan ontdekken. Er groeien exotische planten en ook bloemen uit het Middellandse Zeegebied. Kuier langs de terrassen en onder pergola's, en laat je in verrukking brengen door de duizenden bloemen.

Hier deed Richard Wagner inspiratie op voor een scène uit de opera Parsifal. Tussen maart en november worden nog steeds klassieke concerten uitgevoerd in deze tuinen. Vanaf de terrassen van Villa Cimbrone zijn de uitzichten op de Amalfitaanse kust ook al duizelingwekkend.

De Duomo

Kerkelijke bezoekjes kan je doen in de kathedraal (Duomo). Oorspronkelijk uit de 11e eeuw, maar in de 18e eeuw verbouwd in barokstijl om tenslotte in de jaren 80 van de 20e eeuw terug het aanschijn te krijgen van weleer in de romaanse bouwstijl. Schitterende kunstschatten binnen in de kathedraal (twee preekstoelen, mozaïeken).

Santa Maria a Gradillo 

De Santa Maria a Gradillo is een romaanse kerk met een bijzondere klokkentoren. Ook de San Giovanni del Toro kerk met een preekstoel uit de 12e eeuw is opgetrokken in dezelfde romaanse bouwstijl.

Wandelmogelijkheden 

Ravello wordt geflankeerd door de Scala-bergen die je heel wat wandelmogelijkheden bieden. Een van de populairste en gemakkelijkste wandelingen is de wandeling langs de oude trap naar het dorp Minori. De wandeling naar beneden duurt ongeveer een uur als je op een matig tempo wandelt. En je hebt een uitzicht op de Amalfikust en de baai van Salerno.

Als je meer wil weten over de wandelroutes in Ravello, surf dan naar de website van de toeristische dienst van de stad.

Kunstfestival  

Van juni tot oktober vindt er in Ravello een kunstfestival plaats met muziek, dans en beeldende kunsten. Overal in de stad kan je opvoeringen bijwonen.

Vervoer

Ravello ligt op zeven kilometer van Amalfi en op 30 kilometer van Salerno. Vanaf de kustweg kan je met de auto het dorp bereiken. De meeste steile en smalle steegjes van Ravello zijn enkel geschikt voor voetgangers. Als je met de auto komt, dan moet je die achterlaten op het parkeerterrein dicht bij de kathedraal en te voet verder gaan. Vanuit Amalfi rijden er ook regelmatig SITA-bussen af en aan naar Ravello.

Vanuit Ravello kan je eenvoudig de andere mooie dorpjes en stadjes van de Amalfikust bezoeken zoals Positano, Smeraldo of een daguitstap maken naar Napels, de Vesuvius bezoeken, Herculaneum of Pompeii.

Reviews en beoordelingen Ravello

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ravello, de meest romantische plek van Italië? Plaats je beoordeling

Hugo Bieseman5 januari 2018

Praktisch en volledig ! smaakmaker.

Kristin Vandaele6 augustus 2016

Zeer goed overzicht van de bezienswaardigheden.

daniels vera7 juli 2016

zeer mooi en overzichtelijk.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info