Eiland Capri bezoeken? Een eiland om lief te hebben

Wandelen in de prachtige natuur, de grotten, en langs de grillige kustlijn van Capri

Capri is een enig mooi eiland dat kan genieten van een warm klimaat. Voor strandvakanties moet je er evenwel niet zijn want stranden vind je er bijna niet omdat de kustlijn bepaald wordt door de grillige rotsformaties.Lees meer

Capri is een enig mooi eiland dat kan genieten van een warm klimaat. 
 • Alle promoties Amalfitaanse kust

  Alle promoties Amalfitaanse kust

  Keuze uit 2 toppromoties: een 8-daagse langs de Cilentokust met verblijf in hotel 4* en huurwagen. Met een andere promo combineer je Napels en het eiland Ischia, inclusief overzet. Ontdek ze nu!
  va. € 899 - Boek nu
 • Ontdek de wondermooie natuur van Capri
 • Ga wandelen in de bergen
 • Bezoek de grotten van Capri
 • Bekijk de Villa San Michele
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Je kan Capri bereiken met de boot. Neem bij voorkeur de vleugelboot vanuit Napels die er slechts 45 minuten over doet, met de gewone ferry ben je algauw anderhalf uur kwijt. Zoals de meeste toeristen kan je dit eiland uitkiezen voor een mooie daguitstap. De kortste route is vanuit Sorrento (ca. 20 min.).  

Wandelen in de bergen 

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de grotten, de Villa San Michele in Anacapri en uiteraard de wondermooie natuur. Met een wandeling in de bergen kan je er ten volle van genieten. Met de boot kom je aan in Marina Grande en je loopt van daaruit naar het toeristisch kantoor. De meeste wandelingen vertrekken immers vanuit Capri en hebben als bestemming een bezienswaardige villa. De Villa Lovis is de meest bekende, blijkbaar ook de mooiste wandelroute en meteen ook de drukste.

Een bezoek aan de grotten

De grotten kan je bezoeken door middel van een boottochtje  ofwel vanop het land. De Grotto Azzurra is de meest bekende. Iets rustiger is het in het kleinere stadje Anacapri waar de Villa San Michele met zijn tuinen zeker een bezoek waard is. Het eiland is echt niet groot, 10 km² amper, maar elke meter daarvan is de moeite waard. Om er ten volle onafhankelijk van te genieten kan je best een kaartje aanschaffen bij de toeristische dienst.

Een rondvaart om het eiland

Capri heeft een prachtige kust met veel verborgen stranden, rotsen en grotten. Vanaf het diepblauwe water heb je een prachtig uitzicht op de kustlijn. In de haven van Capri kun je een vaartocht in een open boot rond het eiland boeken.

Je kunt ook zelf een privéboot met schipper huren. Als je bij de ingang van de haven gaat staan, komt er wel een schipper naar je toe om zijn diensten en boot aan te bieden. De prijs voor een boot is afhankelijk van de drukte. In mei moet je rekenen op ongeveer € 60,- voor een boot. Een vaartocht rond Capri duurt ongeveer 2,5 uur.

Andere eilanden 

Er zijn nog twee alternatieven voor Capri: het grotere Ischia en het kleine Procida aan de andere kant van de baai van Napels. Het is er minder druk ook al omdat de eilanden niet gelegen zijn aan de bekende strandkusten, maar aan de stad Napels.

De afstand tot Ischia met de boot is identiek als naar Capri (vanuit Napels). Het is wel een totaal ander eiland omdat het vulkanisch is van oorsprong. Daardoor zijn er warmwaterbronnen met thermale en medicinale baden. Tevens vind je er een paar mooie stranden, een kasteel en een archeologisch museum.

Procida ligt dichter bij de kust van Napels en is amper de helft van de oppervlakte van Capri. Procida is klein maar toch apart en mooi te noemen. Vooral een aanrader voor wie de grote drukte even wil ontvluchten.

Juist van deze citroenen wordt het bekende Italiaanse drankje limoncello gemaakt. De toevoeging van suiker, alcohol en water maken van de zure citroenen een aangenaam zoet en verfrissend drankje. Zorg dus dat je tijdens je vakantie Amalfi zeker even een glaasje limoncello drinkt op een terras. 

Pompeii bezoeken, Vesuvius bezoeken, Bezienswaardigheden Napels, Rondreis Amalfikust

Reviews en beoordelingen Capri

Heb je zelf tips of opmerkingen over Capri? Plaats je beoordeling

Marjanne van Winkoop20 november 2019

prachtige beschrijving

Hildegard30 mei 2019

Zeer goed uitgelegd ook plaatsjes die minder bekend zijn. Heb al veel steden gedaan met de uitleg van jullie. Top

ellen wolbeek7 maart 2019

Ik vond het een super reisgids, voor het eerst helemaal alleen op pad geweest en heb hier veel aan gehad, dagelijks (4) gebruikt, vooral de stadswandeling door napels vond ik helemaal geweldig heb dingen gezien waar ik anders nooit was gekomen ook de uitleg over de objecten vond ik goed niet te veel maar korte omschrijving volgende keer kijk ik zeker weer even op uw site

JOSEPH JANSSEN14 februari 2019

INFORMATIE DIE WIJ ZEKER KUNNEN GEBRUIKEN

Marc Geerts6 februari 2019

Zeer bruikbare tips op alle vlakken. ***** Proficiat !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info