Download onze reisgids Napels en Amalfitaanse kust

Bekijk alle bezienswaardigheden met de reisgids Amalfitaanse kust en Napoli

Met deze gratis reisgids Napels proberen we je warm te maken voor een trip naar de Baai van Napels met een uitbreiding naar het schiereiland Sorrento. Misschien niet eens zo moeilijk als je de aangeboden reisgids doorneemt, want aanlokkelijk is Napels en zijn baai wel. Lees meer

Dit is misschien wel dé mooiste kustlijn van Italië. 
Reisgids Amalfitaanse kust
Download onze reisgids Napels en Amalfitaanse kust
  • De gratis reisgids omvat een stadswandeling in Napels en dag 1 van de rondreis
  • De volledige reisgids bevat een complete rondreis
  • Bezoek verrassend Napoli met de wandelroute
  • Ontdek schiereiland Sorrento
  • Alles over Pompeii, Heracleum en de Vesuvius
  • Geniet van Capri, een schitterend eiland  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Foto's: Fotolia.com

Je wandelt met de reisgids door de mooie stad Napoli die beslist meer heeft te bieden dan een ieder denkt. Cultuur en natuur slaan er de handen in elkaar. Napels is een heerlijke stad om enkele dagen in door te brengen. Druk en hectisch, maar ook vol historische gebouwen, interessante musea, archeologische juweeltjes en een gezellig straatleven, overdag én ’s avonds. Het centrum van de stad werd in 1995 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zonnebaden kan op de stranden in de baai.  

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum in Napels is wereldberoemd. Het heeft een grote verzameling objecten uit de Oudheid. 

De eerste en tweede verdieping zijn geheel gewijd aan de vondsten uit Pompeii en Herculaneum, de twee stadjes die 79 n. Chr. bij een uitbarsting van de Vesuvius werden bedolven onder lava en as. Er zijn mozaïeken en fresco’s te zien, waaronder het beroemde mozaïek uit het huis van de Faun in Pompeji van Alexander de Grote en zijn strijd tegen de Perzen. Het mozaïek van Dioskurides werd gevonden in de villa van Cicero. Het toont een groep rondtrekkende muzikanten.

Verder zijn er portretten te zien, zoals het zeer realistische portret van de rijke bankier Cecilius Giocondus. De beelden en meubels uit de Tempel van Isis in Pompeii en de papyrusrollen uit de Villa dei Papiri in Herculaneum vormen ook hoogtepunten. Ook zijn er erotische voorstellingen afkomstig uit de badhuizen van Pompeii.

Ontdek ondergronds Napels 

Bovengronds Napels is al mooi, maar onder de stad ligt nog een hele andere wereld van grotten, catacomben, galerijen, voorraadkamers, tunnels en oude watergangen, uitgehouwen in tufsteen. De Grieken en Romeinen gebruikten de aanwezige tufsteen al om hun stadsmuren en tempels te bouwen. Verder waren er ondergrondse waterlopen. De huizen erboven konden via een diepe put over dat water beschikken.

Het resultaat van duizenden jaren graven in de grond van Napels is een uniek en enorm uitgestrekt ondergronds stelsel. In de Tweede Wereldoorlog deden de ondergrondse tunnels dienst als schuilkelders voor luchtaanvallen.

Uitstapjes naar de Amalfitaanse kust 

En wat dacht je van één of meerdere uitstappen naar de Amalfitaanse kust? Dit is misschien wel dé mooiste kustlijn van Italië. De stad Amalfi moet je zeker ooit eens gezien hebben. En je kan er ook heerlijk wandelen, zoals je in de gratis reisgids zult zien.

Ten zuiden van Napels ligt het schiereiland Sorrento met de gelijknamige badplaats Sorrento. Welke rol de vulkaan Vesuvius heeft gespeeld, en de gevolgen voor o.a. Pompeï en Herculaneum word je uitgelegd in deze reisgids. Tenslotte nodigen we je graag uit voor een bezoek aan het wondermooie Capri, een eiland om lief te hebben.

Reviews en beoordelingen Reisgids Amalfitaanse kust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ga op vakantie met onze gratis reisgids Amalfitaanse kust? Plaats je beoordeling

Thea Henraat31 mei 2019

Een fijne handige gids

Ton Aarts26 mei 2019

Mooie gids en geeft duidelijk aan wat we moeten gaan zien

van de woestyne j.19 maart 2019

het was zeker de moeite waard om dit artikel te downloaden en zeker als men een reis gepland heeft naar de Almafitaanse kust!Zeer goede tips!

rita de bruyn18 maart 2019

Ik heb de reisgids doorgenomen en ben blij verrast over de inhoud, zeer beknopt en toch overzichtelijk, ik vertrek wel in juni naar de amalfitaanse kust en napels en zal dan nog meer info geven hoe de reisgids heeft geholpen. In ieder geval bedankt voor de mooie info die jullie steeds geven. Ciao e grazie

Riek Smolders10 maart 2019

Zoals altijd is ook deze reisgids weer zeer praktisch, met veel informatie over de bezienswaardigheden en mooie wandelingen. een goede voorbereiding voor de reis

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info