Last minutes en promoties weekendje weg Belgische kust

Unieke promoties en last-minute aanbiedingen Belgische kust

Wat kunnen we aanbevelen voor een weekendje weg aan de Belgische kust? Een last minute of promotie aanbieding van Euroreizen om te beginnen… Even serieus. De zee blijft de belangrijkste attractie maar er is zoveel meer te zien en te beleven langs de Vlaamse kust. Het Zwin, Sea Life Center, het Ensorhuis en het beroemde schip de Mercator, ... het zijn slechts enkele toeristische toppers aan de kust geschikt voor jong en oud. Alle kustplaatsen zijn tevens goed bereikbaar met de Kusttram. Laat je tijdens een weekendje weg ook verleiden tot mooie wandelingen of fietstochten. Blaas daarna even uit in een fantastische accommodatie dankzij één van deze last minute of promotie aanbiedingen. Een weekendje weg aan de Belgische kust doet altijd deugd!

Oostende is een geschikte uitvalsbasis voor een weekend aan de Vlaamse kust, maar gezien de relatief korte afstanden en de beschikbaarheid van de Kusttram kan je ook verblijven in Knokke-Heist, Blankenberge, Nieuwpoort of een van de andere kustgemeenten.

Liefhebbers van erfgoed bezoeken in Oostende de Mercator en de Amandine. Mu.Zee (het Kunstmuseum aan Zee). Zeer interessant is een bezoek aan Walraversijde. Dit vissersdorpje lag eeuwen geleden dichter bij het strand en werd deels door de zee weggespoeld. In het Domein Raversijde (gehucht Raversijde van Oostende) werden al een zevental middeleeuwse vissershuisjes heropgebouwd. Op hetzelfde domein liggen in de beschermde duinen een zestigtal constructies uit de Tweede Wereldoorlog, met elkaar verbonden door ondergrondse en open gangen. Het geheel maakt deel uit van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de Europese kusten en nu een openluchtmuseum. Vergeet niet halt te houden aan de Vistrap voor een lekker hapje verse vis. Het Noordzee Aquarium illustreert op leerrijke wijze het leven in de zee. Dreigen wolken dan kan je het Mu.Zee in om er kennis te maken met werken van ondermeer Ensor en Spilliaart, twee rasechte Oostendenaren, maar je vindt er ook Magritte, Minne en Fabre.

Andere toeristische toppers langs de Vlaamse kust vindt je in Knokke-Heist met het natuurreservaat Het Zwin. Je kan er nu ook wandelen via knooppunten in een natuurgebied van ruim 200 hectaren. Wist je dat ook het hinterland van Knokke best interessant is? Al gehoord van het For Freedom Museum in deelgemeente Ramskapelle? In Blankenberge is er het interessante Sea Life Center. Er leven daar in ruim 50 aquaria meer dan 2500 dieren. De belle époque tijden herbeleef je er wandelend in de Sint-Rochuswijk. Koksijde nodigt je uit om het Abdijmuseum Ter Duinen te gaan bezoeken. Een site die jarenlang onder het zand lag maar gelukkig opnieuw zichtbaar is gemaakt. In het bijhorende museum komt het verleden weer tot leven en ontdek je een prachtige zilvercollectie. Er is het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke. Nog in Koksijde kan je terecht in het Jommeke-Huis, een vissershuisje waar de geestelijke vader striptekenaar Jef Nys is geboren. De Haan staat bekend voor zijn villawijken uit de jaren 1920-1930. In De Panne ligt het natuurreservaat De Westhoek en het provinciaal bezoekerscentrum De Nachtegaal, al zullen de kinderen je willen meenemen naar Plopsaland vermoedelijk. In Nieuwpoort zijn de herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog door de IJzer nooit ver weg. Ga er eens binnen in het Westfront Bezoekerscentrum. Wenduine heeft het unieke natuurgebied de Duinbossen. Westende-Middelkerke laat je de jeugdjaren herbeleven in het Kusthistories Museum of benieuwd hoe het er aan toeging in de belle époque periode? Ga dan naar de Villa Les Zephyrs. Wil je meer te weten komen over de haven van Zeebrugge, dan zijn er mogelijkheden om dat te doen met een havenrondvaart of een zee-excursie. Bezoek dan ook het themapark Seafront. 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info