Epernay: Champagnehuizen en bezienswaardigheden bezoeken

Een straat vol met grote champagnehuizen, leuk tijdens een weekendje weg Epernay

De belangrijkste aantrekkingskracht van de champagnestad Epernay is de Avenue de Champagne, een brede straat volgebouwd met grote champagnehuizen. Over deze bezienswaardigheden tijdens je vakantie Champagne lees je alles in onze gratis reisgids. Lees meer

Wandel lekker over de Avenue de Champagnes en proef de verschillende champagnewijnen
 • Hostellerie du Mont Aimé**** inclusief 2x diner en extra's-18%

  Champagne gastronomisch 3 of 4 dagen

  Hostellerie du Mont Aimé **** ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 picknick of 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Bezoek een van de vele champagnehuizen
 • Ontdek het centrum van Epernay
 • Wandel over de Avenue de Champagne
 • Proef een glas champagne bij Moët & Chandon
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Onder deze straat liggen tientallen kilometers gangen, uitgehouwen in de krijtrotsen en volgestouwd met champagne. Je vindt hier de grootste champagnehuizen zoals Moët et Chandon, Mercier en wat dieper ook De Castellane met zijn bekende toren. In het centrum zijn er verder geen speciale bezienswaardigheden, naast de indrukwekkende champagnehuizen. 

Aan de beroemde Avenue de Champagne liggen er heel wat bekende en prestigieuze champagnehuizen. Twee daarvan hebben we voor je bezocht

Moët & Chandon

Ben je voorstander van een klassiek bezoek met luxe dan kan je natuurlijk terecht in de Avenue de Champagne in Epernay bij Moët & Chandon. Het is wellicht het oudste champagnehuis en je krijgt een stukje te zien van de bijna 30 km lange gangen.

Je kunt voor meer info op hun website kijken: www.moet.com

Mercier

Om toeristen te lokken is alles goed. Bij Mercier herft men een zeer oud reuze wijnvat in de ontvangsthal geplaatst. Dit vat dat de inhoud van ongeveer 215.000 champagneflessen kan bevatten, werd gemaakt voor de wereldtentoonstelling van Parijs in 1889. Het indrukwekkende wijnvat weegt 34 ton. Het champagnehuis is erg groot en de afdaling naar de kelders met de lift is een en al spektakel. De rondleiding gebeurt met een gids (in het hoogseizoen soms in het Nederlands) en een treintje dat zichzelf door de 18 km gangen weet te rijden door infrarood besturing.

Je vindt het allemaal op: www.champagne-mercier.fr

Reviews en beoordelingen Champagnehuizen Epernay

Heb je zelf tips of opmerkingen over Champagnehuizen in Epernay? Plaats je beoordeling

Coomans17 juli 2017

goede info

Jan Willem8 juni 2017

Aanstaande week gaan we weer naar Epernay. Mooi weer en een mooie omgeving. Deze keer gaan we naar kasteel Comtesse Lafond. We hebben een tour en proeverij geboekt bij www.champagne-booking.com . Echt een aanrader, al zeg ik het zelf. Ik laat mn ervaring bij Comtesse Lafond nog wel weten.

Inge Rummens28 februari 2017

Bijzonder goede en accurate reisgids. Ik verbleef in Reims, daar de stadswandeling gedaan, leuk al die uitleg tijdens de route. Uiteraard zowel in Reims al in Epernay champagnehuizen bezocht, maar door de gids besloten een hotel in Reims te nemen en niet in Epernay. Bedankt! Bij een volgend bezoek met beter weer zal ik de gids weer meenemen en nog wat meer rondreizen door het hele gebied.

De Smet Marianne6 februari 2017

Blij verrast over de vele tips en routes die werden meegegeven. Alleen jammer dat er niet veel namen en of adressen van gewone kleien wijnboeren bij staan.

Rogiers Dirk28 november 2016

zeker de moeite waard om één van de champagnehuizen te bezoeken - vooral Mercier is heel interessant

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info