Champagne: rosé uit Les Riceys

Nog meer champagnedorpen op de route

Les Riceys, een stadje dat bekend staat om zijn rosé champagne, rijd je volgens de gratis reisgids het beste binnen via Ricey-Haut tijdens je vakantie Champagne. Ga daar naar links om een idee te krijgen van de charmante uitstraling van Les Riceys (volg het bord Office de Tourisme). Er zijn heel wat champagnehuizen in Les Riceys en die hebben allemaal gemeen dat ze uitzonderlijke rosé produceren, zowel champagne als wijn. Lees meer

Geniet van een heerlijk glas rosé champagne in het gezellige dorpje Les Riceys
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Bezoek Les Riceys
 • Proef de heerlijke Rosé champagne
 • Ga naar het museum van René Bauser
 • Ontdek de omgeving van Bar-sur-Seine
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Als je de borden volgt vanaf het Office de Tourisme naar René Bauser kom je bij het indrukwekkende champagnehuis waar je naast een rondleiding ook nog toegang tot een privé museum krijgt. Let op, er zijn meerdere Bausers's! Deze champagneboer heeft overigens ook een ‘cadole’ nagebouwd. Dit was een stenen schuilplaatsje voor de werklieden op de wijngaarden. Er zijn nog maar weinig van deze schuilplaatsen te zien in de Champagnestreeek of ze zijn compleet vervallen. Meer info over René Bauser kun je vinden onder het kopje champagnehuizen.

Les Riceys is zeer uitgestrekt en bestaat uit twee delen met elk een eigen kerk, wasplaatsen, enz... Maar niets is zo waardevol als de rosé van Les Riceys. Hij ziet er niet uit als een rosé, is heel beperkt in productie en wordt alleen gemaakt van geselecteerde druiventrossen. De plaatselijke rosé zou tot de beste van Frankrijk behoren en was ooit de lievelingswijn van Louis XIV, de Zonnekoning.

Van Les Riceys naar Bar-sur-Seine

We trekken langs de wijngaarden en mooie dorpjes naar Bar-sur-Seine, het eindpunt van de route. Vanaf René Bauser in Les Riceys rijd je rechtdoor en kom je langs Polisot. Het kerkje van Polisot is heel bijzonder: het dateert uit de 16e eeuw, net als sommige brandglasramen. Het portaal is heel mooi en is de kleine omweg zeker waard.

Een tijdje later kom je op een kruispunt met recht voor je een grote champagnekurk met de vermelding ‘Celles-sur-Ource’. Ook dit is een champagnedorpje met heel wat champagnehuizen. Eentje daarvan hebben we in onze selectie opgenomen: het huis ‘Richard Cheurlin’ omdat het biologisch druiven teelt en verwerkt. Er staan borden in het dorp naar dit huis (smal straatje rechts). Nadien vervolg je je weg naar Bar-sur-Seine, waar je rechtdoor het oude centrum inrijdt via een stadspoort (op de hoofdweg linksaf slaan).

Midden in het centrum zit de toeristische dienst (bordje). Daar kan je een kaart krijgen om een wandeling te maken langs oude gebouwen en de kerk Saint-Etienne. Wie zin heeft kan alle 200 trappen omhoog klimmen. Bovenaan stond vroeger een kasteel, nu geniet je er echter van een uitzicht over Bar-sur-Seine.

Reviews en beoordelingen Champagne rosé

Heb je zelf tips of opmerkingen over Champagne: rosé uit Les Riceys? Plaats je beoordeling

guy tegenbos14 april 2016

goede gids 7/10

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info