Faux de Verzy: unieke boomsoort

Een dwergbeuk die tegen de toeristen beschermd moet worden

In het 20.000 hectare grote bos van Faux de Verzy groeit een unieke boomsoort, namelijk de dwergbeuk. Lees meer over deze eigenaardige boom en waar je hem kunt zien tijdens je vakantie Champagne. Om het bos van Faux de Verzy te bezoeken, moet je in Verzy in de richting van Louvois rijden en de borden naar 'Faux de Verzy' volgen.  Lees meer

Maak een gezellige wandeling door het bos van Faux de Verzy en spot een van de eigenaardige dwergbeuken.
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Wandel door het bos van Faux de Verzy 
 • Ga op zoek naar de de dwergbeuk
 • Zag je al ooit zo'n eigenaardige boom?
 • Download de gratis reisgids Champagne
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Bij de ingang van het bos is een parkeerplaats en na een kleine wandeling kun je al de eerste dwergbeukenboom spotten, afgezet met hekken om de boom te beschermen tegen alle nieuwsgierige toeristen. 

Om in de zomer mooie dwergbeuken te zien, raden we je aan om een beetje van het pad af te wijken. Kijk daarbij vooral achter de boom, dan kun je goed de eigenaardige vorm van de stam zien. Houd wel rekening met een wandeling van circa 1 uur als je een paar mooie exemplaren wilt zien. Er is hiervoor een speciale route in het bos aangelegd die duidelijk staat aangegeven met pijltjes.

Reviews en beoordelingen Faux de Verzy

Heb je zelf tips of opmerkingen over Faux de Verzy: unieke boomsoort? Plaats je beoordeling

Maria Caluwaers22 juni 2017

We hebben genoten van de wandeling. De speciale vormen van de bomen zullen beter tot uiting komen in het voorjaar. Het blijft toch de moeite om gelijk welk seizoen een bezoek te brengen.

Agnes De Neve5 augustus 2016

Heel apart. Alleen hadden we meer variatie verwacht. Maar je kan er heerlijk wandelen langs een uitgestippeld pad. Een bijzondere stop voor een bijzonder fenomeen. Misschien zijn de eigenaardige stammen en takken beter te zien in de winter en het voorjaar als er nog geen bladeren groeien.

geert vervaet30 mei 2016

ik vond de uitleg en de informatie over de champagnestreek duidelijk en overzichtelijk. Het is voor mij voor deze zomer, een ideale handleiding om deze zalige streek te verkennen! Vriendelijk bedankt, Geert Vervaet

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info