Verzenay: een vuurtoren tussen de wijngaarden

Van toren en uitkijkpost tot museum

In de vuurtoren van Verzenay is het in 1999 geopende Musée de la Vigne gevestigd. Dit museum vertelt je alles over de Champagnestreek tijdens je vakantie Champagne. Lees meer

Bezoek het wijnmuseum in Verzenay en leer meer over de geschiedenis van de Champagnestreek.
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Uniek! Een wijnmuseum in een vuurtoren 
 • Leer over de werkzaamheden in de wijngaarden
 • Hoe wordt nu champagne gemaakt? 
 • Musée de la Vigne toont ook het leven van de wijnboeren
 • Download de gratis reisgids Champagne
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Een schaalmodel van drie bij zes meter laat zien dat de Champagnestreek uit verschillende delen bestaat en dat deze allemaal hun eigen karakteristieken hebben. Een van de hoogtepunten van het museum is de zaal `de vier seizoenen' die gewijd is aan de verschillende werkzaamheden van de wijnboeren tijdens de seizoenen. 

In het museum zijn er interactieve presentaties die je inzicht geven in de economische aspecten van de champagnewijn en lokale, feestelijke tradities. Na een bezoek aan dit museum zul je alles weten over de streek, het maken van champagne en het leven van de wijnboeren.

De "vuurtoren" in Verzenay werd gebouwd door een rijke champagneboer begin jaren 1900. Hij wilde graag een toren te midden van de zee van wijngaarden. Er was zelfs een licht in de toren. De wijnboer bouwde er ook nog een restaurant en een openluchttheater bij. Het was een zeer populaire plek voor de lokale bevolking. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de toren gebruikt als uitkijkpost voor de Franse legers. De aangrenzende gebouwen en het theater werden toen helaas vernietigd. Pas eind vorige eeuw werd de toren gerestaureerd.

Zelfs als je het museum niet bezoekt, raden we aan om even uit te stappen bij de vuurtoren. Ga dan via de houten plankenvloer naar het plateau en geniet van het prachtige uitzicht over de Champagnestreek.En als je achter de vuurtoren langs loopt, kom je terecht in de wijngaarden die zeker de moeite waard zijn.

Kijk voor meer informatie over het museum op: www.lepharedeverzenay.com

Reviews en beoordelingen Vuurtoren Verzenay

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verzenay: "vuurtoren" tussen de wijngaarden ? Plaats je beoordeling

daniel van der paelt15 november 2017

ik vond de reisgids positief. We hebben de vuurtoren Verzenay bezocht en we waren heel tevreden voor 100 %

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info