Bezichtig het prachtige Aigues-Mortes in Camargue

Wandel over de stadsmuren en geniet van het prachtige uitzicht

Voor je Aigues-Mortes in Camargue tijdens je vakantie Provence bereikt zie je de stadsmuren al over het omgevende vlakke landschap uitsteken. Geniet hier dan ook van het prachtige uitzicht en maak zelf een wandeling over de ringmuur. Ook een bezoek aan de bezienswaardigheid de gotische kerk Eglise Notre-Dame-des-Sablons is de moeite waard. Lees meer

Binnen de ringmuur van Aigues-Mortes vind je gezellige winkels, restaurants en terrasjes.

  • Wandel over de stadsmuren van Aigues-Mortes
  • Bezoek de gotische kerk Eglise Notre-Dame-des-Sablons
  • Bewonder het prachtige uitzicht
  • Geniet op één van de vele terrasjes
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

De oorsprong van de stad Aigues-Mortes in Camargue in Provence is toe te schrijven aan de zoutwinning die hier van oudsher gebeurde. Later kwam er ook een haventje en groeide de welvaart.

De relatief goede conservering van de oude gebouwen is te danken aan de hoge stadswallen die in belangrijke mate bescherming bieden tegen het aanwaaiende zout. Binnen de oppervlakte van de ringmuur vind je dan ook talrijke café’s, restaurants, kunstgalerijtjes, winkeltjes met prullaria of met artisanale producten die nog erg goed onderhouden zijn.

Wandel over de ringmuur

Een prettige en overzichtelijke manier om de stad te leren kennen tijdens jouw vakantie is een wandeling over de nog geheel intacte ringmuur uit de 13e eeuw. Vanaf de muur heb je ook zicht op het omliggende landschap, met onder andere de zoutvlaktes en de jachthaven. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van de stadsmuur is de 40 meter hoge Tour de Constance, waar Lodewijk de Heilige zich een kleine bidkapel liet bouwen.

Bezoek de Eglise Notre-Dame-des-Sablons

De gotische kerk Eglise Notre-Dame-des-Sablons had tal van uiteenlopende bestemmingen in de loop der eeuwen en werd ook vaak verbouwd. Bezoekers komen vooral om het houten plafond te bewonderen. Tegelijkertijd valt er ook te genieten van de mooie lichtinval in de kerk, toe te schrijven aan de kleuren van de hedendaagse glasramen.

Reviews en beoordelingen Aigues-Mortes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezichtig het prachtige Aigues-Mortes in Camargue? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info