Ontdek Saintes-Maries-de-la-Mer in Camargue

De geschiedenis van Sara en de twee Maria's

Saintes-Maries-de-la-Mer in Camargue in Provence kent een interessante geschiedenis. De zendelingen die Jezus nog hadden gekend zouden hier gestrand zijn, namelijk Maria Magdalena, Maria Salome en hun zwarte dienares Sara. Nog steeds vinden hierdoor jaarlijkse herdenkingen plaats en zijn er mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Provence. Lees meer

Zigeuners maken ieder jaar een bedevaart naar Saintes-Maries-de-la-Mer voor hun patrones Sara.

  • Bezoek het indrukwekkende Saintes-Maries-de-la-Mer
  • Ontdek de verschillende bezienswaardigheden
  • Ervaar zelf de jaarlijkse processie
  • Bezoek de mooie kerk
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Ervaar de geschiedenis van Saintes-Maries-de-la-Mer

Rond het jaar 40 gingen joden uit Jeruzalem met een scheepje zonder roer, zeil en proviand van wel. Het bootje dat op wonderlijke wijze de Middellandse Zee overstak, vervoerde acht personen die als eerste apostelen in de heidense regio Narbonensis aankwamen. Dit bootje strandde in Saintes-Maries-de-la-Mer, met aan boord de eerste zendelingen die Jezus nog hadden gekend. Onder hen waren Maria Magdalena, Maria Salome en hun zwarte dienares Sara.

Aan de twee Maria's wordt de macht om de vruchtbaarheid te bevorderen toegeschreven. Sara, met de zwarte huidskleur, werd de patrones van de zigeuners. Ieder jaar op 24 en 25 mei vindt in Saintes-Maries-de-la-Mer in Camargue in Provence een grote bedevaart plaats die zigeuners uit alle delen van Europa aantrekt. In een nis in de kerk van Saintes-Maries-de-la-Mer kan men de beelden van de twee Maria's zien. In de onderaardse kapel bemerk je Sara, die niet door Rome is heilig verklaard.

Op 24 mei wordt het beeld van Sara de kerk uitgedragen, tot aan de zee. Op 25 mei gebeurt hetzelfde met de twee Maria's. Deze processies zijn zeer in trek bij de toeristen. Priesters doen regelmatig beroep op de toegestroomde massa om het religieuze karakter ervan niet te verstoren.

De kerk waar dit gebeurt lag binnen de stadsmuren en was ooit het laatste toevluchtsoord voor de bevolking tijdens de aanvallen van de Arabieren. Er zijn bijna geen ramen in deze bezienswaardigheid, maar toch kan men zien hoe mooi de Romaanse zuilkapitelen bewerkt zijn.

Meer informatie vind je op: www.saintesmaries.com

Reviews en beoordelingen Saintes-Maries-de-la-Mer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek Saintes-Maries-de-la-Mer in Camargue? Plaats je beoordeling

Anja gies20 juli 2017

Zeer bruikbaar ! Tip zijn nuttig als je ter plaatse bent

Joseph robijns10 augustus 2016

ZEer nuttige en bruikbare informatie! WIj hebben ondertussen onze reis naar de provence reeds geregeld voor begin september 2016

Baldewijns Carine27 maart 2016

Fantastische en duidelijke gids, veel zaken die er in staan vind je niet in andere gidsen. Origineel!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info