De bruggen in Londen hebben elk hun eigen verhaal

Bezoek de Millenium Bridge, de Londen Bridge en de vele andere bruggen

Veel van de bruggen zijn prachtige bezienswaardigheden tijdens je citytrip Londen, bijvoorbeeld de Millennium Bridge. Deze voetgangersbrug was één van de projecten, samen met de Millennium Dome en de London Eye, van het jaar 2000. Maar reeds bij de opening op 10 juni liep het grondig mis. Als er veel volk op stond begon ze gevaarlijk te bewegen, vandaar de bijnaam ‘wobbly bridge’. Lees meer  

Waterloo Bridge heeft als bijnaam de Ladies Bridge. 
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Ontdek de bruggen van Londen 
 • Waarom heeft de Millennium Bridge een bijnaam?
 • Een lugubere gewoonte op London Bridge
 • Geniet van het beste uitzicht op Londen vanaf Waterloo Bridge
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

 Ze werd onmiddellijk afgesloten en het heeft bijna één jaar geduurd vooraleer dit euvel verholpen was. Bij hevige wind is de Millennium Bridge gesloten. Ze verbindt de St. Paul's Cathedral met de Tate Modern, ook al een project van de eeuwwisseling.

Londen Bridge

Van bij het ontstaan van Londen, ten tijde van de Romeinen, heeft op deze plaats een brug gelegen. Tot 1750 was dit overigens de enige brug over de Thames. Ten gevolge van verzakkingen, brand of stormschade lagen hier al een paar versies.

Eén werd zelfs verkocht in 1968 aan een gefortuneerde Amerikaan Robert McCulloch. De brug werd netjes in stukken overgevlogen en heropgebouwd in Lake Havasu (Arizona). Een deel van de opbrengst werd gebruikt ter financiering van de brug die er vandaag ligt. Ze werd gebouwd tussen 1967 en 1972.

Het is een ordinaire brug, niets meer, niets minder. Weinig aan te zien dus, al was dit tussen de 14e en 17e eeuw wel anders. Toen was het de gewoonte om op deze brug de gespietste hoofden van terechtgestelden aan het publiek te tonen. 

Waterloo Bridge

Wil je in één oogopslag een goed beeld krijgen van Londen, dan sta je hier op de meest aangewezen plek. Aan de ene zijde van de Thames zie je de City en maak je een halve draai, dan heb je zicht op de Houses of Parliament, Big Ben, London Eye … Heeft als bijnaam de Ladies Bridge, omdat tijdens WO II voornamelijk vrouwen er hielpen aan bouwen terwijl hun mannen aan het front vochten. Vandaar dat de huidige versie pas sinds 1945 in gebruik werd genomen.

Reviews en beoordelingen Bruggen

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bruggen in Londen hebben elk hun eigen verhaal ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info