Vervoer naar Londen? Met Eurostar, eigen auto of bus?

Met de auto naar Londen? Vervoer naar Londen, snel en voordelig

De keuze van vervoermiddel lijkt eenvoudig want de Eurostar brengt je immers onmiddellijk naar hartje Londen, aan een voordelig tarief. Toch zijn er nog andere mogelijkheden om je vervoer naar Londen voordelig te regelen, zoals een reis per vliegtuig of internationale lijnbus. Lees meer

Voor wie de Eurostar reserveert kan met het ticket gratis vanuit elk Belgische station naar het treinstation Brussel-Zuid reizen
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Regel snel en eenvoudig je vervoer naar Londen
 • Reis comfortabel naar Londen per Eurostar
 • Reis rechtstreeks met de bus naar Londen
 • Rijd met eigen auto naar Londen

Daarnaast kun je natuurlijk ook met je eigen auto naar Londen gaan. Hieronder zetten we alle mogelijkheden voor vervoer naar Londen op een rijtje. Ook geven we je nog wat aandachtspunten mee om op te letten wanneer je een citytrip Londen gaat maken.

Vervoer naar Londen per hogesnelheidstrein - Eurostar Londen

Voor wie de Eurostar reserveert kan met het ticket gratis reizen naar het treinstation Brussel-Zuid vanuit elk Belgisch station. Je reist naar London St Pancras International in ca. 2 uur. Dit is een gloednieuw station in het centrum van Londen. Bovendien is het een verkeersknooppunt van het openbaar vervoer. Verschillende metrolijnen komen er samen, hetzelfde met de rode lijnbussen.

Ook treinen en bussen naar grotere steden in Engeland vertrekken van London St Pancras International.
Ga naar de NMBS-website voor uurregelingen, tarieven en online reservaties.

Vervoer naar Londen met de klassieke trein is zeer omslachtig en uiterst duur. Je moet eerst naar Calais, daar de bus nemen tot de ferry, met de ferry als voetpassagier (ook betalend) naar Dover en daar de bus nemen naar het treinstation voor de lange rit naar Londen.

Vervoer naar Londen met het vliegtuig

Vanuit Brussel, Antwerpen, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar Londen City (VLM Airlines). Omdat deze in rechtstreekse concurrentie zijn met de Eurostar zijn de prijzen van de vliegtickets soms verrassend laag. Maar je moet er toch telkens je verplaatsing naar het centrum bijtellen en dan kom je wel tot andere totaalprijzen. Zo kost het vervoer naar Londen centrum vanaf London Stansted (60 km van het centrum) algauw 20 euro enkele reis.

De luchthaven van London City Airport ligt het dichtst, gevolgd door London Heathrow. Zoek het goedkoopste vliegticket op via de zoekrobot hier rechts of uitgebreid zoeken van vliegtickets via de zoekmodule.

Luchthavens: London Luton (LTN) - London Heathrow (LHR) - London Gatwick (LGW) - London Stansted (STN) - London City Airport

Vervoer naar Londen met internationale lijnbussen

Eurolines heeft rechtstreekse verbindingen vanuit Nederland en België tot hartje Londen. Zij rijden met je tot Victoria Station (omgeving Buckingham Palace). Er is onmiddellijke aansluiting op het metronet. De reisduur bedraagt vanuit Brussel iets meer dan 5 uur en de laagste tarieven schommelen rond deze van de Eurostar. Alle informatie kan je vinden op Eurolines.com

Vervoer naar Londen per auto

Als je met de auto naar Londen reist moet je een keuze maken tussen de Eurotunnel of de ferryboten. Beiden vertrekken in Calais. De Eurotunnel brengt je in 45 minuten naar de overkant, tot in Folkestone.

De ferry's van P&O, Seafrance en Hoverspeed doen er tussen de 50 minuten en 1u.45 over om de overkant van het Kanaal te bereiken, nl. Dover. Zowel vanuit Dover als vanuit Folkestone heb je een autosnelweg naar Londen. Je doet er ongeveer anderhalf uur over tot aan The Tower (via Greenwich of de Blackwall Tunnel), tenminste als er geen file is.

Aandachtspunten

 • In Engeland rijden ze links, op hoofdwegen went dit snel, in steden zoals Londen is enige ervaring aanbevolen;
 • In Londen moet je betalen om in het centrum te rijden. Verkeerstaks voor Londen: www.cclondon.com
 • De snelheidslimiet bedraagt:
  bebouwde kom: 30 mph of 48 km/u
  buiten de bebouwde kom: 60 mph of 96 km/u
  autosnelwegen: 70 mph of 112 km/u - geen tolheffingen
 • In Engeland hanteren ze andere lengtematen:
  1 inch = 25,4 mm of 2,54 cm
  1 feet = 30,48 cm of 0,3048 m
  1 yard = 91,44 cm of 0,9144 m
  1 mile (land - Engelse) = 1,609 km
 • Eurotunnel: www.eurotunnel.com 
 • Ferry's: 
  Calais (F) - Dover (GB): P & O Stena Line
  Calais (F) - Dover (GB): MyFerryLink
  Dunkerque (F) - Dover (GB): DFDS Seaways
 • Straatkaarten van Engeland: www.streetmap.co.uk 
 • Verkeersreglement (afwijkingen)
 • Brandstofprijzen

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Vervoer naar Londen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Regel eenvoudig je vervoer naar Londen? Plaats je beoordeling

Cecile25 juli 2023

Een heel goede leidraad! Ideaal voor een eerste kennismaking.

Kathy21 november 2016

Ik vond de reisgids heel interessant. Heel duidelijk uitgelegd, heel uitgebreid. Zeker een aanrader om op voorhand je trip te kunnen organiseren. Wij kijken er in ieder geval naar uit om Londen te bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info