Southwark Cathedral: het kleine broertje van St.-Paul's

Bewonder de graftomben en beeldenrij van Southwark Cathedral in Londen

Southwark Cathedral is de oudste kerk in Londen, die gebouwd werd op resten van een nonnenklooster uit de 7e eeuw. Ze ligt wat ongelukkig ingesloten door spoorlijnen die in de hoogte liggen en de London Bridge, maar het binneninterieur maakt veel goed. Lees meer

Southwark Cathedral is de tweede kathedraal van Londen. 
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Bezoek de tweede kathedraal van Londen 
 • De oudste kerk in Londen
 • Bewonder de glas-in-lood-ramen
 • Stap er over de doden 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

De oudste gedeelten van Southwark Cathedral waaronder het koor dateren uit de 13e eeuw. Southwark Cathedral is het kleine broertje van Saint-Paul's Cathedral, maar nog steeds een bezienswaardigheid die je zeker moet bezoeken tijdens je citytrip Londen. 

Sinds 1905 is Southwark Cathedral verheven tot kathedraal, waardoor op de kleine oppervlakte van de stad twee kathedralen staan. Er werden al heel wat verbouwingen en renovaties uitgevoerd. Het hoge schip is neogotisch terwijl het koor eerder gotisch is.

Stap over de 'doden' 

Tijdens een rondgang door deze bezienswaardigheid zal je heel wat kleurige graftomben opmerken in de noordelijke en zuidelijke zijbeuken. Maar ook in de vloer zijn her en der gedenkstenen aangebracht. Je stapt er dus werkelijk over de ‘doden’. Via een deurtje kom je in het koor. Achteraan zie je naast een beeld van Christus en één van Maria een dubbele beeldenrij uit 1905. Het zijn heiligen, bisschoppen en klerikale personen.

Glas-in-lood-ramen

Naast al deze monumenten en gedenktekens vind je in deze kerk prachtige glas-in-lood-ramen. De interessantste ramen ontdek je vlakbij de uitgang in de noordelijke zijbeuk. Ze werden vervaardigd door de Victoriaanse fabrikant en ontwerper Charles Eamer Kempe. In de ramen zijn personen afgebeeld die betrokken waren bij de bouw van de kathedraal. Een ander interessant raam is dat bij het monument van William Shakespeare, waarop je figuren uit zijn toneelstukken kunt zien.

We vermelden nog dat je via een deurtje in noordwestelijke richting toegang vindt tot een souvenirwinkeltje, restaurant en toiletten. 

Reviews en beoordelingen Southwark Cathedral

Heb je zelf tips of opmerkingen over Southwark Cathedral: het kleine broertje van St.-Paul's in Londen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info