Harry Potter Warner Bros Studio tour bezoeken vanuit Londen

Hoe je tickets voor de Harry Potter Warner Bros Studio online boeken?

Eén van de meest spraakmakende én meest succesvolle film- en boekenreeksen ooit, zijn de avonturen Harry Potter. J.K. Rowling domineerde de box offices van 1997 tot en met de laatste verfilming uit 2011. Hoewel de releases al ver achter ons liggen, spreekt het verhaal van Harry nog steeds tot de verbeelding.

Ben je zelf een fan van de J.K. Rowling films en de tovenaarsleerling? Dan mag je de Warner Bros Studio Tour zeker niet overslaan als je in Londen bent. Je kunt niet alleen diverse voorwerpen uit de film bekijken, maar ook lopen over de sets alsof je zelf meespeelt in de film. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een bezoek aan de studio, de actuele prijzen van de entreekaarten er praktische informatie.

 • Ontdek The Making Of Harry Potter
 • Het ene bekende filmdecor na het andere
 • Unieke blik achter de schermen
 • MUST: boek je tickets online
Boek je tickets online

Tijdens je verblijf in Londen een bezoek brengen aan de Harry Potter Studio

Een bezoek aan The Making of Harry Potter is een ervaring op zich. Als je in Londen bent voor een citytrip of korte vakantie, dan kun je de tour zelfs inclusief vervoer naar de studio’s reserveren. Je loopt langs decors die je herkent vanuit de films. Voorbeelden daarvan zijn de WegisWeg, Perron 9 ¾ en de Lekke Ketel.

Tickets bestellen kan uitsluitend online, aangezien je een tijdslot moet kiezen voor je tour. Per tour worden max. 100 mensen toegelaten. Reserveer hier je Studio Tour incl. vervoer heen-terug

Zwerkbal attributen

1. Historie van de studio

Het boek de Steen der Wijzen is de eerste uitgave en dateert uit 1997. Het was het begin van een onwaarschijnlijke succesreeks . Warner Bros benaderde J.K. Rowling in ‘98 waarna zij de rechten in handen kregen om zowel het 1e boek als de vervolgen daarop te mogen verfilmen. Alle Harry Potter boeken werden verfilmd in de studio in Leavesden. Het laatste boek, de Relieken van de Dood, bestaat uit twee delen. De laatste scènes voor deze film werden opgenomen in 2010.

Nadat de boeken waren verfilmd, leek de studio overbodig te worden, maar ze kreeg uiteindelijk toch een nieuwe bestemming. Om het ongekende succes levend te kunnen houden, ging Warner Bros over tot de aankoop van de studio en de talloze filmsets.

1.1. Herkenbare voorwerpen, kleding en locaties

Het boek “De Relieken van de Dood deel 1” kwam uit in 2007. De opnames voor de 6e film waren op dat moment in volle gang. Vrijwel alle kostuums, voorwerpen en sets uit de voorgaande opnames zijn bewaard gebleven.

De regie wilde niets ombouwen of weggooien omdat ze er niet zeker van waren of J.K. Rowling deze nog terug zou laten komen in de boeken . Alles werd opgeslagen in grote loodsen en opslagruimtes.

Harry Potter kostuums

1.2. De wederopbouw van de sets

Na de aankoop van de studio, besloot Warner Bros om er nog een extra gedeelte aan vast te maken waar fans zouden kunnen genieten van de vele voorwerpen uit de bekende films van Harry Potter. Er werden tentoonstellingen opgebouwd met de originele kostuums, locaties en soundstages . Deze dragen de toepasselijke letters “J” en “K”.

De opbouw van de sets werd verwezenlijkt door de officiële crew én de hoofdrolspelers. Zij namen clips op vol met leuke herinneringen tijdens de opnames. The Making of Studio in Londen heeft zijn deuren eind maart 2012 geopend voor publiek.

TIP: Wil je graag de Studio Tour van Harry Potter bezoeken in Londen maar wil je daarvoor niet de hoofdprijs betalen? Kies dan voor een wandeling langs de sets en diverse locaties. De meeste wandeltours met gids kosten rond de 20 euro. Reserveer hier je wandeling.

Houd er rekening mee dat deze looproute circa 2,5 uur in beslag neemt . Bij de start in Soho wordt er bepaald tot welke groep je behoort binnen Zweinstein. Je kunt de tour ook combineren met een vaartocht. Dat doe je over de Thames . Je vaart én stopt bij diverse filmsets. Reserveer hierje vaartocht.

Een ervaren begeleider laat je alle herkenbare locaties uit de film zien, bijvoorbeeld het station. Je verzamelt punten voor je groep door het beantwoorden van quizvragen én je krijgt allerlei interessante weetjes te horen.

Kostuums

2. De entree van de Harry Potter Studio

Het vermaak en de herkenbaarheid begint al zodra je staat te wachten tot je naar binnen kunt. Terwijl je aansluit in de rij schuifel je langs de de trapkast. Deze herken je als de slaapkamer van Harry Potter uit de eerste film. Als je deze set bent gepasseerd bereik je de Great Hall.

2.1. Great Hall

Zweinstein staat bekend om zijn Grote Zaal die in het Engels de Great Hall wordt genoemd. Hier komen alle leerlingen bijeen . Als je naar boven kijkt zie je niet de zwevende kaarsen. De wanden zijn wel voorzien van decoraties die je herkent uit de films. De lange tafels zijn tegen de wanden geplaatst zodat er voldoende ruimte is om te kunnen bewegen.

In de Grote Zaal kun je tevens de originele outfits bekijken van de verschillende personages uit de film. Je kunt de sorteerhoed bekijken, maar ook de tovenaarshoed van Perkamentus is hier te zien.

Great Hall

2.2. Het huis van Hagrid en de Spiegel van Neregeb

Als je doorloopt bereik je een grote zaal waar diverse herkenbare locaties zijn opgebouwd. Je kunt het huis van Hagrid bekijken, maar ook de entree naar de Geheime Kamer en de kamer van Griffoendor . In deze “Big Room” staat ook de Spiegel van Neregeb en de bokaal van het schooltoernooi.

Houd je camera in de aanslag want in deze zaal kun je op de foto met de razendsnelle bezems of het voertuig van de familie Wemel.

De deur van de geheime kamer

2.3. De trein en het treinstation

Ook perron 9 ¾ van King’s Cross Station én de bijbehorende locomotief staan opgesteld in de Warner Bros Studio Tour. Je mag de Hogwarts Express zelfs in . De muur die toegang geeft tot het verborgen perron is nu het decor van de koffers van Harry én de vogelkooi van Hedwig, de uil van Harry Potter.

Zweinstein Express

2.4. Backlot voor de buitenopnamen

De Harry Potter films zijn natuurlijk niet alleen binnen opgenomen. Je kunt in de Studio Tour ook de ruimtes bekijken die gebruikt zijn voor de buitenscènes. Dit wordt ook wel de backlot genoemd . Je vindt hier tevens een eet- en drinkgelegenheid waar je boterbier kunt proeven. Ook kun je diverse woningen bekijken waaronder die van de Potters én van de Duffelingen. Al struinend door de sets kom je langs het immens grote levende schaakspel en de collectebus.

Zweinstein Express

2.5. Speciale effecten uit de films

In alle films is veel gebruik gemaakt van special effects. Denk daarbij aan de grime, belichting en andere visuele effecten. Ook deze kun je bewonderen tijdens de Studio Tour in Londen . Je ziet niet alleen hoe ze werken, maar ook waar in de film ze zijn ingezet. Daarnaast zie je de herkenbare meerminnen, Scheurbek en andere wezens uit de film.

Tip: Echte magische momenten beleven vanuit Londen? Reserveer dan een georganiseerde tour. Je bent dan zelfs zeker van vervoer en kunt alle sets en locaties uit de films bezoeken.

Griffoendor

2.6. Diagon Alley of de WegisWeg

Een bekende winkelstraat uit de films van J.K. Rowling is Diagon Alley, ofwel de WegisWeg. Ook deze straat kun je in de studio bezoeken . Je loopt langs Olivanders, de Topfopshop van de broers Wemel én de Beestenbazaar.

De wegisweg

2.7. Zweinstein bij dag én nacht

Aan het einde van de tour kom je langs een ruimte dan ook wel het Art Department wordt genoemd. Je kunt hier schaalmodellen zien van Zweinstein. Let vooral op de bijzondere lichtval. De school verandert namelijk om de paar minuten van daglicht naar nachtlicht.

Schaalmodel Zweinstein

3. Wanneer is de Studio Tour in Londen open voor publiek?

 • de studio is 365 dagen per jaar geopend voor publiek. Door de weeks starten de tours om 09.00. Op zaterdag en zondag starten ze een uur later.
 • tussen 16.00-18.30 uur vinden de laatste tours van de dag plaats . Het exacte tijdstip wordt afgestemd op de omstandigheden. Bijvoorbeeld een feestdag of een vakantie.
 • let op: de Making of Harry Potter Studio Tour in Londen kan verschillende openingstijden hanteren. Raadpleeg daarom altijd de website voor de actuele tijden als je een bezoek wilt brengen aan de Warner Bros Studios in Londen.

Harrys slaapkamer

4. Entreekaarten voor de Harry Potter Studio

Dit moet je weten als je entreekaarten voor de Harry Potter Studio Tour wilt bestellen.

4.1. Praktische informatie over entreetickets

 • de Studio Tour van Warner Bros is een populaire bezienswaardigheid in Londen. Kaarten zijn dus snel op en zijn uitsluitend online te reserveren . De tickets hebben een tijdslot die je moet aangeven als je de kaarten bestelt. Per tijd worden er slechts 100 personen toegelaten.
 • nadat je de kaarten online hebt besteld en betaald ontvang je een bevestiging . Deze dien je mee te nemen naar de studio.
 • je mag net zolang binnen blijven als je wilt.  

4.2. De verschillende soorten toegangskaarten

 • kinderen van 5-15 jaar ontvangen een reductie op een standaard entreekaart. Kindjes die jonger zijn dan 5 hoeven geen entree te betalen . Je dient wel een kaartje te reserveren.
 • je kunt ook kiezen voor een Compleet Studio Tour Pakket. Je krijgt toegang tot alle sets en locaties, ontvangt een geïllustreerd boek én een gesproken gids waar je naar kunt luisteren via een koptelefoon. Ook hier kunnen kinderen tussen de 5-15 jaar rekenen op een reductie.
 • ben je in Londen en wil je graag een georganiseerde tour reserveren? Boek dan hier via GetYourGuide. Je kunt dan rekenen op busvervoer naar de studio én een entreekaart.

Shuttle bus

5. Voorkom wachten in de rij voor de entree van de studio

Als je de Warner Bros Studio Tour in Londen wilt bezoeken, dan boek je jouw entreekaarten online. Je print ze uit en neemt ze mee naar de kassa . Hier worden ze gecontroleerd op echtheid en ingewisseld voor een ticket. Je kunt dit doen bij één van de automaten, maar er zijn ook diverse loketten beschikbaar.

Zorg ervoor dat je vroeg genoeg aanwezig bent en vooraan in de rij kunt plaatsnemen. Zo ben je niet alleen als eerste in het theater, maar ook in de Grote Zaal waar heel veel te zien is . De rijen voor de deuren van het theater kunnen lang zijn. Ga dus niet midden op de dag, maar vroeg in de ochtend wanneer de studio net geopend is. Je hebt dan geen last van grote groepen of schoolreisjes. Daarnaast is het wachten in de rij direct het begin van je avontuur. Je komt in de wachtrij namelijk al langs diverse herkenbare Harry Potter decors.

6. Neem de tijd voor je bezoek

Een bezoek brengen aan The Making of Harry Potter Studio Tour in Londen is iets wat je niet elke dag doet. Neem dus de tijd zodat je alles in je eigen tempo kunt bekijken. In sommige zalen kun je namelijk niet alleen diverse voorwerpen en decors bewonderen, maar is er ook veel videomateriaal voorhanden met leuke achter de schermen beelden. Houd rekening met een tijdsduur van 3-4 uur.

7. Bereikbaarheid

7.1 Trein of bus

In Londen kun je prima gebruik maken van het openbaar vervoer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om per trein te reizen van Euston Station naar Watford Junction . Afhankelijk van welke verbinding je neemt, ben je binnen 20-60 minuten op de plaats van bestemming. Je reist vanaf het station binnen 15 minuten met de pendelbus naar de studio.

Dit kost 2,50 pond voor zowel de heen- als terugreis. De bussen vertrekken iedere 20 minuten . Reis je liever met de bus? Er zijn verschillende stations in Londen die je rechtstreeks naar de Warner Brothers Studio brengen.

7.2. Eigen vervoer of huurauto

Ben je in Londen en heb je een auto gehuurd? Dan kun je ook zelf naar de studio toe rijden. Je doet er vanaf het centrum van Londen plusminus 30 minuten over . Je rijdt over de M1 snelweg en neemt de afslag Junction 5 richting North Watford via de A41.

Je kunt je auto gratis achterlaten op het terrein van de studio . Het exacte adres voor je navigatie is: Studio Tour Drive in Leavesden.

8. Horecagelegenheid in de studio

Een hapje eten of wat drinken doe je bij de eetgelegenheid bij de ingang of verderop in de Studio. Je hebt dus de keuze uit twee mogelijkheden. Hoewel het eten duur is, kun je hier prima een hamburger met friet of andere snacks eten.

Natuurlijk zou je het boterbier uit de film eens moeten proberen, want dit schuimt net zoals op het witte doek. De schuimlaag is natuurlijk geen echt bier maar slagroom. Bij de ingang van de studio kun je koffie kopen van Starbucks. Houd er rekening mee dat je tijdens de tour niets mag eten of drinken.

9. Handige informatie

 • neem zelf drankjes en snacks mee als je niet teveel wilt betalen in de restaurants . Je kunt dit opeten op de buitenlocatie van de studio
 • een leuk aandenken koop je bij de uitgang of halverwege bij de locomotief.
 • zorg ervoor dat je een pen of potlood bij je hebt als je met kids naar de studio’s gaat. Dit komt van pas bij het maken van de quizvragen en opdrachten.
 • zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Het liefst 20-30 minuten voor de aangegeven tijd op jouw toegangskaart . Zo heb je voldoende tijd om de beveiliging en de tassencontrole te kunnen doorlopen. Wil je nergens aan hoeven denken? Kies dan voor een verzorgde tour. Dat is zeker een aanrader als je in Londen verblijft. Deze tour voorziet je tevens van vervoer naar de studio.

10. Video: neem alvast een kijkje in Zweinstein

We kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten tot je Zweinstein én de vele andere sets mag gaan bezichtigen. Bekijk daarom de onderstaande promotievideo met Harry, Ron én Hermelien zodat je precies weet wat je te wachten staat.

11. Overnachten in een tovenaarskamer

Wil je een nachtje slapen in de stijl van Harry Potter? Boek dan een kamer in het Harry Potter Hotel in Londen uit 1851. Slapen in Georgian House is als de nacht doorbrengen op Zweinstein. Het 4 **** hotel heeft prachtige details en zelfs de meubels zijn net zoals in de films. Je kunt deze familiekamer boeken voor 4-5-6 personen. Dit dien je aan te geven als je reserveert via Booking.com. Een nachtje slapen in het Harry Potter Hotel kun je ook hier reserveren.

Harry Potter Hotel Londen - Georgian House Hotel

12. Londen op zijn mooist? Verken de stad op je eigen tempo

Kun je niet genoeg krijgen van Londen? Download dan onze gratis wandeling door de stad LondenJe kunt ook kiezen voor de complete Londen reisgids. Je ontvangt dan maar liefst 3 wandelroutes met coördinaten voor je GPS én meer dan honderd bezienswaardigheden. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Neem dan alvast een kijkje door het downloaden van de preview.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Harry Potter Warner Bros Studio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Harry Potter Warner Bros Studio? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info