Wat en waar te eten in Londen?

Pub facts, snackbars en afternoon tea

Keuze te over in de meer dan 10.000 pubs en restaurants. Maar eerst een woordje over de pub's en hun tradities.

De Engelse pubs zijn een toonbeeld van Britse tradities. Als toerist weet je niet altijd goed wat je er mag verwachten of welke houding je moet aannemen. De Engelstalige website van de British Beer & Pub Association zal je hierbij een grote hulp zijn. Natuurlijk krijg je er informatie over de Engelse bieren. Maar onze aandacht gaat vooral uit naar informatie over de tradities.

 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu

We starten met de rubriek 'Pubs and People' waar je informatie krijgt over het bezoek aan een pub met kinderen en het belang van een pub in de gemeenschap. De geschiedenis van de pubs en hun uithangborden kan je nalezen als je op 'Beer and Pub facts' klikt. Onontbeerlijk voor een bezoek aan een Pub zijn de twintig tips die meegegeven worden in 'Trivia and Information'. Toch willen we je snel nog een paar aandachtspunten meegeven:

 • Een pub is open van 11 tot 23 uur (op zondag van 12 tot 22u30);
 • Kinderen minder dan 14 jaar mogen niet in een pub, tenzij ze beschikken over een aparte ruimte;
 • Een bestelling doe je aan de bar en roepen is uit den boze;
 • Fooien geven aan de barman is een belediging.

Een massa pub's in London: www.timeout.com/london en www.pubs.com

Londen is een wereldstad. Je treft er dan ook alle soorten restaurants aan. Heb je graag een snelle hap dan zijn er talrijke snackbars, pub's of eventueel een self-service. De meest bekende plaatsen zijn echter Covent Garden en de wijk Soho. In deze laatste ligt de wijk China Town waar je niet alleen op z'n Chinees kunt eten, maar ook andere nationaliteiten prominent aanwezig zijn. Meer info op http://www.eatinlondon.com.

Afternoon Tea 

Hou je van tradities? Dan moet je zeker en vast eens een 'Afternoon Tea' nemen. Dit doe je in een chique restaurant of in een vijfsterren hotel. Goedkoop is het niet, maar je bent wel een ervaring rijker.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Pub en eten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Londen: Gastronomie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info