De bezienswaardigheden van Westminster in Londen vragen tijd

Bewonder de Big Ben, Westminster Abbey en andere bezienswaardigheden van Westminster

Om de bezienswaardigheden van Westminster grondig te leren kennen, ben je wel een tijdje zoet. De tijdsklok van de Big Ben kent iedereen. De meeste toeristische toppers, gebouwen zoals Houses of Parliament, pleinen als Hyde Park Corner, Piccadilly Circus, Trafalgar Square zijn gesitueerd in Westminster. Lees meer  

Je komt ogen tekort, ook voor de afwerking van de kerk: prachtige glasramen en gewelven van kant. 
  • Bewonder de Big Ben en Houses of Parliament
  • Kijk je ogen uit in Westminster Abbey
  • Ga ondergronds in de Churchill War Rooms
  • Loop langs Hyde Park Corner
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

Maar buiten Westminster kom je in Londen natuurlijk langs veel meer bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip Londen niet mag missen. Die beschrijven we elders in deze reisgids. 

Big Ben en Houses of Parliament

Voor een mooi zicht op Big Ben en Westminster Hall of The Houses of Parliament moet je de Westminster Bridge op. Big Ben geeft het exacte uur aan met een 14-ton wegende klok. In Westminster Hall zetelen de twee Kamers. The House of Commons staat voor de Kamer en The House of Lords staat voor de Senaat. Je kunt deze prachtige bezienswaardigheid bezoeken met een rondleiding, je dient wel vooraf te reserveren en de keuze van uren en dagen is heel beperkt.

Meer info: www.parliament.uk

Churchill War Rooms en de Horse Guards

De Cabinet War Rooms is de plaats waar Winston Churchill samen met zijn naaste medewerkers de verdediging van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft geleid. Je kunt deze ondergrondse bunkers of kantoren nog bezoeken zoals ze na de Tweede Wereldoorlog zijn achtergelaten. 

Meer info: www.cwr.iwm.org.uk

Hyde Park Corner

Hyde Park Corner is een groot verkeersplein met in het midden Wellington Arch. Dit is een triomfboog van begin de 19e eeuw ter ere van de hertog van Wellington. Hij was de opperbevelhebber van de Britse en Nederlandse troepen bij de Slag van Waterloo. Doordat hij er Napoleon overwon kreeg hij deze triomfboog die origineel eerst op een andere locatie stond. Je kan met de lift tot boven op deze boog, daar staat de grootste bronzen vierspan.

Links van dit verkeersplein staat het Apsley House (naast de toegangspoorten tot het park), ooit de residentie van de Hertogen van Wellington. Nu is het een museum en kunstgalerij (o.m. Rubens en Velazquez). De kamers worden door de English Heritage in een zo goed mogelijke staat onderhouden en zijn daardoor de moeite waard voor een bezoek.

De grootste bezienswaardigheid is echter het meer dan 3 meter hoge standbeeld van een naakte Napoleon, afgebeeld als de god Mars. Een deel van het gebouw is niet toegankelijk omdat een van de afstammelingen er nog steeds woont.

Reviews en beoordelingen Nog meer Westminster

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Westminster in Londen vragen tijd ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info