Maak een stadswandeling door Londen City

Ontdek alle bezienswaardigheden met de wandelroute

Dit is een unieke wandelroute in Londen City waarin je niet alleen langs de bekende bezienswaardigheden komt, maar eveneens langs onbekende plekjes en verborgen hoekjes.  Lees meer  

Je komt met deze wandelroute niet alleen langs de hoogtepunten, maar ook langs onbekende plekjes 
  • Loop de wandelroute door Londen City
  • Ontdek mythes en verhalen in de Tower of Londen
  • Wandel rond in Saint-Paul's Cathedral
  • Bekijk The Monument, de herinnering aan de grote brand
Download preview van reisgidsKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

Complete reisgids gratis bij reservatie citytrip

Stadswandeling Londen City op de kaart

Deze wandelroute neemt minstens 2 dagen in beslag maar kan worden ingekort of in twee delen worden opgesplitst. De Millennium Bridge is het scheidingspunt. Meer informatie over deze wandelroute in Londen kan je vinden in onze gratis te downloaden pdf-reisgids Londen City. 

St.-Paul's Cathedral

Een van de grootste bezienswaardigheden die je tijdens het wandelen door Londen City tegenkomt, is St.-Paul's Cathedral. Deze prachtige kerk roept bij veel mensen herinneringen op aan het sprookjeshuwelijk van Lady Diana met Prins Charles in 1981. Al meteen valt je de prachtige barokke buitenkant op, en de opvallend grote koepel. 

'Wil je de fresco's in de koepel bewonderen, dan zul je een stuk moeten klimmen naar de fluistergalerij. Ook de Stone Gallery aan de buitenkant is de moeite om even te bekijken. Vandaar heb je een prachtig zicht op de reusachtige zuilen in de kerk. Voor een schitterend uitzicht over de City en de Thames klim je nog een stuk hoger naar de Golden Gallery. 

The Tower of Londen

De wandelroute brengt je tijdens je citytrip Londen ook naar The Tower, nog zo'n niet te missen bezienswaardigheid. Ga in elk geval even wandelen op de muren van de vesting en bezoek de bewaarplaats van de kroonjuwelen. 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Londen City

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maak een unieke stadswandeling door Londen City? Plaats je beoordeling

Sabine10 november 2018

Zeer interessante en gedetailleerde wandeling. Met leuke weetjes. Bedankt!

rudi verheyen18 maart 2018

Goed en gemakkelijk te volgen veel kunnen zien en goede bijpassende uitleg

Luc Stans8 januari 2018

Hebben 2 van de 3 wandelingen gedaan. Ze passeren langs de belangrijkste plaatsen en af en toe kom je hierdoor op een leuke plaats waar je anders geen weet van had (bv. kleinste plein) of word je gewezen op iets waar je anders niet op zou letten (bv. kleinste politiestation)

Sharon Degrendele16 december 2017

Hebben slechts 1 van de drie wandelingen gedaan voor het overige ons vaak verplaatst met metro en/of openbaar vervoer. Hebben wel gretig gebruik gemaakt van de verkregen informatie omtrent de bezienswaardigheden. Gaan regelmatig op citytrip en maken steeds gebruik van jou maps waarvoor dank.

Luc13 april 2017

Hebben 3 wandelingen uitgestippeld door Euroreizen en deze zijn goed te doen. Overzichtelijk en hier en daar een woordje uitleg.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info