Vervoer in Londen: Met eigen wagen in Londen rijden?

Kies uit taxi, bus, metro of eigen wagen om Londen te bezoeken

Er zijn verschillende manieren van vervoer in Londen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitgebreide metrosysteem dat Londen kent. Vervoer per bus is een andere optie om van de ene naar de andere plek te komen. Lees meer

The Tube, zoals ze de Londense metro noemen, is een ideale manier van vervoer in Londen
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Kies jouw manier van vervoer in Londen
 • Reis goedkoop en snel met de metro in Londen
 • Pak de bus in Londen
 • Of neem een taxi naar je bestemming
 • Hop-on Hop-off Bus Londen brengt je naar musea en attracties, vele op- en afstapplaatsen.
Koop je ticket Hop-on Hop-off bus

Nu met 10% korting

Om je bestemming te bereiken, kun je natuurlijk ook een taxi nemen. En wie het aandurft, rijdt gewoon met zijn eigen auto rond in Londen. Wij zetten hieronder alle mogelijkheden voor vervoer in Londen op een rijtje. 

Metro

The Tube, zoals ze de Londense metro noemen, is een ideale manier van vervoer tijdens je citytrip Londen. Geen files, zeer veel lijnen en stations. Het enige nadeel is de grote diepte van de metrostations. Je hebt nogal wat trappen te doen, maar natuurlijk zijn er de roltrappen.

Alle informatie en ook de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers kan je vinden op www.thetube.com.

Stadsbussen

Deze zijn goedkoper dan de metro, doch je staat ook dikwijls in de file. Bij de stadsbussen mag je achteraan opstappen en betalen aan de conducteur. Omwille van besparingsmaatregelen valt deze laatste evenwel soms weg en moet je aan de chauffeur betalen. Maar met de Visitor Travelcard reis je vrij op de stadsbussen!

Meer info op https://tfl.gov.uk

Taxi's

Ze zijn met ongeveer 14.000 en zijn voor 60% in handen van de chauffeur zelf. Hij volgt hiervoor een opleiding van 4 jaar. Daarna moet hij alle straten en belangrijkste hotels, diensten en bezienswaardigheden weten liggen. Hij krijgt dan een vergunning die te zien is achteraan waar je zit en op de auto. Hij is verplicht iedereen mee te nemen, ook voor een relatief korte afstand, anders kan men hem via zijn licentienummer aangeven aan de politie, dan loopt hij het risico zijn licentie te verliezen.

Er zijn weinig taxistandplaatsen, ze zoeken hun klanten meestal langs de weg. Je kan hem vragen door je hand op te steken. Je ziet of een taxi vrij is door het lichtje dat brand op het dak. De prijs is zeker niet duur te noemen, vooral als je met een paar mensen bent.

Met de eigen wagen in Londen rijden

Het is complex om met je eigen wagen in het centrum van Londen te rijden. Alhoewel 'rijden' een slechte omschrijving is van het Londense verkeer, een voetganger doet het sneller. Bovendien moet je nu nog een smak geld neertellen, ca. 10 euro, om deze ervaring te mogen beleven. Parkeren in het centrum is met parkeermeters, op privé-parkings of in parkeergarages. Kostprijs bedraagt circa 20 à 35 euro per dag.

Informatie en betalen van de verkeerstaks, de Congestion Charge: www.cclondon.com 

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Vervoer in Londen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vervoer in Londen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info