Kijk binnen in de koninklijke paleizen van Londen

Bezoek de paleizen Buckingham Palace en Kensington Palace

Buckingham Palace is de Londense residentie van de koningin en een niet te missen bezienswaardigheid tijdens je citytrip Londen. Het paleis werd gebouwd in de 19e eeuw door de beroemde architect John Nash. Oorspronkelijk heette het pand Buckingham House, omdat het in 1705 werd gebouwd voor John Sheffield, hertog van Buckingham. Sinds 1837 is het een koninklijk paleis. Lees meer  

Sta stil bij het Kensington Palace waar prinses Diana woonde. 
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Buckingham Palace: fraai van buiten, soms kan je binnenkijken
 • Sta stil bij Kensington Palace waar Diana woonde
 • Wandel door de State Apartments 
 • Bezoek de tentoonstelling koninklijke klederdracht
 • Koop je tickets online met korting! Zo kan je lange wachtrijen vermijden.
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

 Achter het paleis beschikt de koningin over een tuin van ongeveer 16 hectaren. Als bezoeker hoef je je hier zeker niet te vervelen. Je kan bepaalde delen van het paleis bezoeken tijdens de maanden augustus en september. Op het rond punt staat een standbeeld ter ere van koningin Victoria. 

Meer info op www.royal.gov.uk 

Nog meer over Buckingham Palace en omgeving:

 • Changing of the Guard (aflossen van de wacht) gebeurt van januari tot en met september dagelijks om 11.30 uur (onder voorbehoud).
 • The Royal Mews of koninklijke paardenstallen zijn te bezoeken. Je ziet er heel wat koetsen, zoals de officiële gouden koets. De stallen zijn nog in gebruik en meestal kan je ook tot bij de paarden zelf.
 • Queen's Gallery onderging nog maar pas een grondige restauratie. Hier zijn de schilderijen ondergebracht die toebehoren aan de koningin of haar familie.

Kensington Palace

Wellicht doet Kensington Palace je herinneringen oproepen aan prinses Diana. In dit gezellige paleis had zij haar privé appartementen. Maar deze plaatsen krijg je natuurlijk niet te zien. Kensington Palace is nog altijd een verblijfplaats voor leden van de koninklijke familie. De State Apartments (staatsievertrekken) en een uitzonderlijke collectie koninklijke klederdracht kan je wel bewonderen.

Kensington Palace werd in de 17e en de 18e eeuw door de beroemde architect Sir Christopher Wren omgebouwd tot een koninklijke verblijfplaats. Meer dan een eeuw lang werd Groot-Brittannië vanuit dit paleis bestuurd. De beroemde koningin Victoria werd hier in 1819 geboren.

Later in de 19e eeuw kwam dit paleis eerder in verval. Meubels, tapijten en schilderijen waren verhuisd. In 1898 werd de restauratie aangevat. Het parlement heeft deze restauratie gefinancierd op voorwaarde dat de State Apartments zouden opengesteld worden voor het publiek.

De State Apartments zijn een bezienswaardigheid die de moeite waard is. Dit zijn de ruimten waar vroeger de gasten en genodigden van de koninklijke familie werden ontvangen. Het is niet alleen de koninklijke traphal of galerij die een grote indruk zal nalaten. Vooral de gezellige, leefbare en warm ingerichte ruimtes zullen je een goed gevoel geven.

Tentoonstelling koninklijke klederdracht

Een ander aspect van een bezoek aan Kensington Palace is de permanente tentoonstelling van koninklijke klederdracht. Met onder andere de trouwjurk van koningin Victoria. Op regelmatige tijdstippen wisselen deze tentoonstellingen. In de toegangsprijs is steeds een audiogids en bezoek aan de tentoonstelling en de State Apartments inbegrepen.

Meer info: www.hrp.org.uk/kensingtonpalace

St-James's Palace

St-James's Palace werd gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Hendrik VIII. Behalve het poortgebouw zijn de andere delen van begin de 19e eeuw. Het is ooit de koninklijke residentie geweest vanaf 1698 tot 1820 wanneer Buckingham Palace deze functie overnam. Niemand van de koninklijke familie heeft er zijn officiële verblijfplaats. Het is vooral in gebruik als administratief centrum van het koninklijk hof. Soms is het gebruikt voor officiële plechtigheden.

Reviews en beoordelingen Paleizen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kijk binnen in de koninklijke paleizen van Londen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info