Bezoek Saint-Paul's Cathedral in Londen

Haal herinneringen op aan het sprookjeshuwelijk in Saint-Paul's Cathedral

St. Paul’s Cathedral is een van de grootste bezienswaardigheden van Londen en dus niet te missen tijdens je citytrip Londen. De kerk zal wellicht altijd herinneringen oproepen aan het sprookjeshuwelijk van Lady Diana met Prins Charles (1981). De kerk werd gebouwd na de grote brand van 1666 volgens een ontwerp van de architect Christopher Wren. Saint-Paul's Cathedral zou zijn meesterwerk worden. Voorheen stonden hier al vier andere kerken die door verwoesting of brand tot de geschiedenis behoren. Lees meer  

Saint-Paul's Cathedral zal altijd herinneringen oproepen aan het sprookjeshuwelijk van Lady Diana met Prins Charles (1981).
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Prijzige toegang maar absoluut de moeite
 • Denk terug aan het sprookjeshuwelijk
 • Wandel rond de grote koepel van Saint-Paul's Cathedral
 • Bezoek de fluistergalerij van de kerk
 • Koop je ticket online met korting en zo vermijd je lange wachtrijen.
Koop je ticket met korting online!

De fraaie barokke buitenkant van Saint-Paul's Cathedral spreekt al tot de verbeelding. In 1675 begon men aan de bouw, in 1711 was die voltooid. Het is vooral de koepel die je aandacht trekt. Hij is 34 meter hoog en zou 66 000 ton wegen. Enkel de koepel van de Sint-Pietersbasiliek in Rome is groter.

De totale hoogte van Saint-Paul's Cathedral bedraagt 111 meter. De fresco's in de koepel kan je van dichtbij gaan bewonderen door een klim naar de fluistergalerij of 'Whispering Gallery' op het eerste verdiep.

De 'Stone Gallery'

Wie een mooi zicht wil hebben over de enorme zuilen in de kerk neemt de trap tot op de 'Stone Gallery'. Die bevindt zich aan de buitenkant van de koepel. Maar je kan ook tot helemaal boven klimmen tot de ‘Golden Gallery’. Je hebt dan 560 treden genomen maar de beloning krijg je meteen. Het uitzicht over de City en de Theems is er prachtig. Je moet zeker en vast ook afdalen in de crypte. Daar zijn de graftombes van hertog Wellington, admiraal Nelson en Cristopher Wren te zien.

Prijzig, maar zeker de moeite 

Let wel, de toegang tot Saint-Pauls's Cathedral is betalend en je dient er zelfs diep voor in je geldbeugel te tasten. Maar je kan wel even binnenglippen tot aan de ticketbalie. Je krijgt er toch al een glimp te zien van deze fantastische bezienswaardigheid die wonderwel gespaard bleef tijdens onophoudelijke bommenregens tijdens de twee wereldoorlogen.

Meer info op de website: www.stpauls.co.uk

Reviews en beoordelingen Saint-Paul's Cathedral

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek Saint-Paul's Cathedral in Londen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info