Citytrip Madrid: de mooiste musea

Loop door de gangen van wereldberoemde musea tijdens je citytrip Madrid

Het “Museo Nacional del Prado” in Madrid bezit een fascinerende reeks kunstwerken. Het is onmogelijk ze hier allemaal op te noemen. Enkele namen: de schitterende "Tuin der Lusten” en de “Zeven Hoofdzonden” van Hieronymus Bosch, de “Triomf van de Dood” van Pieter Breughel de Oude, meer dan vijftig werken van Velazquez, “De naakte Maja” en “De Hond” van Goya. Ook in het “Museo Thyssen-Bornemisza” zal je versteld staan om zovele meesterwerken terug te vinden: Van Dijck, Rubens, Memling, Carravagio e.a. Ook moderne kunstmeesters zoals Van Gogh, Picasso. Enkel hedendaagse kunst toont het Museo Reina Sofia. Lees meer

  • Bewonder de mooiste doeken van de beste kunstmeesters
  • Fascinerende reeks kunstwerken in 'Museo Nacional del Prado' 
  • Privé-collectie groeide uit tot schitterend 'Museo Thyssen-Bornemisza'
  • Ga kijken naar hedendaagse kunst in  'Museo Nacional Reina Sofia'
  • Ook werk van Vlaamse meesters
  • Wie houdt van archeologie moet naar het 'Museo Arqueologico Nacional' 
Gratis reisgids downloaden

Daarnaast zijn er in het Prado ook werken van andere grote meesters als Rubens, Titiaan, Van Dyck, Rembrandt, Dürer, Rafaël en nog talloze grote kunstenaars. De laan waarin het Prado gelegen is, begint (of eindigt) bij het Plaza de Cibeles, bekend om de 18e-eeuwse fontein met het beeld van Cybele, een Griekse vruchtbaarheidsgodin afgebeeld in een strijdwagen.

Website: www.museodelprado.es

Museo Thyssen-Bornemisza

In het begin van de 20e eeuw begon de Duits-Hongaarse industrieel Heinrich Thyssen Bornemisza met het verzamelen van kunstwerken. Zijn zoon Hans zette deze activiteit voort na de dood van zijn vader en bracht de collectie over naar Madrid, waar ze nu is ondergebracht in het “Museo Thyssen-Bornemisza”. Net als in het Prado kan je hier tal van werken van grote Vlaamse meesters bewonderen.

De belangrijkste stukken in de verzameling zijn ongetwijfeld de “Annunciatie” van Jan Van Eyck en het “Portret van een Jonge Man” van Hans Memling, terwijl ook Rubens en Van Dyck aanwezig zijn. Maar er zijn nog werken van tal van andere grote namen te bewonderen in de uitgebreide collectie: Hans Holbein, Albrecht Dürer, Rafaël, Carravagio, Titiaan, Murillo, … De collectie herbergt ook modernere meesters zoals Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Matisse Gustav Klimt en Picasso.

Website: www.museothyssen.org

Centro de Arte Reina Sofia

Anders dan het bekende Prado en Thyssen-Bornemisza is het “Museo Nacional Reina Sofia” helemaal gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. Liefhebbers vinden hier tijdens de citytrip Madrid een behoorlijk uitgebreide collectie. Onder de “sterren” van het museum vallen zeker te vermelden Pierre Alechinsky, Pablo Picasso (die ook een eigen museum heeft elders in de stad), Vassily Kandinsky, Salvador Dali en Max Ernst.

Website: www.museoreinasofia.es

Museo Arqueologico Nacional

Een bijzonder archeologisch museum dat reeds meer dan 400 jaar bestaat en niet mag ontbreken tijdens de citytrip Madrid is dit museum. Het bevat objecten vanaf de prehistorie tot de 19e eeuw die opgegraven werden in Spanje. Daarnaast zijn er ook nog voorwerpen tentoongesteld uit andere landen zoals Griekenland en Egypte. Er zijn gouden voorwerpen zowel als mozaïeken, gebruiksvoorwerpen, menselijke resten en kunstvoorwerpen. Ondergronds is de grot van Altamira met haar rotsschilderingen nagebootst. Het hoogtepunt is het beeldje Dama de Elche dat net geen 2500 jaar oud is. Let op dit museum is vanaf zondagmiddag tot maandagavond gesloten! 

Website: www.mcu.es

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citrytrip Madrid: de mooiste musea ? Plaats je beoordeling

Jan Thoelen9 december 2015

Prima wandeling door Madrid, zelf wat aangepast aan de omstandigheden (Koninklijk Paleis enkele dagen gesloten omwille van officiële plechtigheden). Prado prachtig en niet lang moeten aanschuiven. De moeite om zeker nog terug te gaan (Thyssen - Reine Sofia)

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info